Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
16-04-2010, 09:04:37

Witam serdecznie.
Proszę o pomoc. Jestem po dwóch operacjach na c4/c5 i c6/c7. Właśnie Zus odmówił mi dalszej renty, uznali że mimo złego samopoczucia jestem zdolna do pracy. Złożyłam odwołanie i czekam. Mam pytanie, czy pomimo takiej sytuacji mogę złożyć wniosek o oznaczenie stopnia niepełnosprawności, czy trzeba być na rencie, aby to zrobić?
gość
16-04-2010, 09:33:53

Witam Tamaro nie musisz być na rencie żeby złożyć wniosek o niepełnosprawność ja jestem przykładem to jest organ niezależny od zusu
gość
16-04-2010, 10:47:50

witam wszystkich,czy ktoś z was miał operację w Białymstoku ,proszę o opinie na ten temat. mam skierowanie na odcinek szyjny i lędźwiowy proszę o porade.
gość
16-04-2010, 18:57:37

Witajcie, gdzie się składa wniosek o stopień niepełnosprawności...jakie formalnosci załatwic..jestem po operacji c4c5 mam nadciśnienie i cukrzycę moze by mi przyznali grupę.....choc nie mysle o rencie chce po L-4 wrócic do pracy ale skoro to nie wiąze się z rentą to może warto złożyc taki wniosek i jakie są z tym związane korzysci co taka grupa daje...proszę o poradę i informację Gabi
gość
16-04-2010, 19:51:38

Gabi, taki wniosek składasz w Centrum Pomocy Rodzinie, może się ono mieścic razem z pomocą społeczną. Zajrzyj na stronę swojej okolicy i znajdziesz stosowny adres. Stamtąd bierzesz druczek - wniosek. Są dwa - jeden wypełnia lekarz rodzinny, drugi Ty. Do wniosku dołączasz wszystko, co może Ci pomóc w uduwodnieniu że chorujesz i od kiedy. Są to wyniki badań, aktualne: dobrze by było dostarczyć opinie specjalistów, u których sie ewentualnie leczysz - z tym może być ciężko, bo oni sobie za to każą płacić. Pamietaj o wszystkich zdjęcia, opisach itp, także kartach wypisowych ze szpitali, także rehabilitacyjnych. Z tym wszystkim wracasz do CPR i składasz u osoby przyjmującej wnioski. Po jakimś czasie przysyłają Ci wezwanie na komisję. Na komisji masz za zadanie przekonać jej członków, że należy Ci się grupa, bo chorujesz i nie radzisz z samoobsługą.
Dalej pełna dobrych myśli udajesz się do domu i cierpliwie czekasz na wyrok.
Jeśli wpiszesz do wyszukiwarki "niepełnosprawni uprawnienia" znajdziesz odpowiednie informacje. Każdy ze stopni niepełnosprawności uprawnia do czegoś innego
gość
17-04-2010, 05:41:20

Witaj Aniu Dziekuję Ci za informacje Pozdrawiam
gość
17-04-2010, 19:30:48

Witam Kochane szyjki chciałem sie z wami pożegnać za chwile wyjeżdżam do szpitala rehabilitacyjnego w Busku zdroju Pozdrawiam wszystkich serdecznie i gorąco życząc wam dużo zdrowia wszelkiej pomyślności i błogosławieństwa Bożego
gość
18-04-2010, 17:29:56

Dziekujemy Januszu , i tobie tez owocnego pobytu . bedziemy trzymac kciuki za poprawe
gość
19-04-2010, 15:44:26

witam wszystkich mam wielką prośbę może mogłby ktoś z was powiedzieć mi jak się objawia opadająca stopa byłam u lekarza z wynikami RM wiem że mam przepuklinę szyjną na poziomie c5-c6 termin operacji na sierpień lekarz kazał się oszczędzać i zwracać uwagę na cierpnięcie nóg i rąk i na tą stopę z wrażenia zapomniałam się spytać co to takiego i czym się to objawia bardzo mnie to wszystko załamało i przestraszyło bardzo proszę o pomoc i jakieś wyjaśnienia będę bardzo wdzięczna
Emilka
gość
19-04-2010, 16:25:25

Mnie do wystąpienia o orzeczenie o niepełnosprawności prawie "zmusiła" moja dyrekcja. Pracuję w budżetówce. Jestem po operacji L/4- S/1 oraz mam trzy przepukliny oraz stenozy w kręgosłupie szyjnym. Na pierwszej komisji dostałam orzeczenie na stałe oraz stopień niepełnosprawności znaczny. Teraz pracuję 7 godzin dziennie, po roku dostałam dodatkowo 10 dni urlopu. Do sanatorium mogę jechać z osobą towarzyszącą, jako opiekunem. Dyrekcja i radni nie "wściekają" się, że jestem na zwolnieniu, bo zatrudniona jestem , jako osoba niepełnosprawna. Wszyscy mają z tego korzyść, ja nie boję się, że jak znowu mnie złapie ból i będę musiała mieć zwolnienie to mnie zwolnią z pracy, dyrekcja ma ulgi zatrudniając osoby niepełnosprawne. Oczywiście orzeczenia nie dają z tzw. przydziału. Trzeba zebrać parę dokumentów dotyczących choroby. Wszyscy, którzy mają problem z kręgosłupem wiedzą, że z bólem trzeba nauczyć się żyć, lecz niestety z powodu tego bólu nie raz "wyjemy" jak zwierzęta. Pozdrawiam wszystkich cierpiących życząc zdrówka.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
DM1
Cześć choruje na dystrofie miotoniczna typu 1 od 10 lat czy ktoś jest w podobnej sytuacji? Proszę o kontakt na maila weronikakolodziejczak33@gmail.com
gość
Ośrodek neurorehabilitacji z pegiem i tracho Lublin
Cześć.Syn jest po bardzo ciężkim urazie czaszkowo mózgowym ,po stabilizacji miednicy.Wybudzony od tygodnia z niewielką komunikacją typu wodzenie oczami I ściskanie prawą ręką.Szukamy ośrodka w okolicy Lublina neurorechabilitacji opieki całodobowej.Jakieś podpowiedzi może .Marta
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Straszna obawa przed zabiegiem wszczepienia zastawki
Hej, piszę tu bo bardzo się boję operacji mam 42 lata i przed sobą operację w Szpitalu Bielańskim w Warszawie. Czytam tu o powikłaniach o nie właściwym ułożeniu Drenu w Jamie Otrzewnej. Czy ktoś ma pozytywne doświadczenia ? Proszę o wsparcie duchowe. Dziękuję Aleksander
Reklama: