Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
15-02-2010, 17:53:35

Oj Irek zapewne znasz przysłowie ta krowa która dużo ryczy mało mleka daje i tak też z wczorajszym opilstwem moim buło dobry tramalek 30 kropli i jazda figurowa na lodzie

42 -dwu latku bezimienny decyzja o operacji spoczywa na nas w własnym zakresie wszystko jest uzależnione od Twojego samopoczucia i objawów neurologicznych sam rezonans nie jest wykładnią i wskazaniem na zabieg operacyjny czasami ludzie żyją latami w wielkiej niewiedzy że coś takiego dzieje się w ich kręgosłupie lecz w Twoim przypadku coś musiało Ciebie skłonić że zrobiłeś sobie rezonans ? czy jest to decyzja jednego lekarza czy wielu lekarzy różnych specjalności takich ja neurolog neurochirurg rehabilitant ortopeda _ traumatolog. Lecz decyzja jest w Twoich rekach Pozdrawiam Janusz
Początkująca
15-02-2010, 19:16:00

Do Doroty/Dorek

Piszę w imieniu Joli z Olsztyna, która w tej chwili nie ma jeszcze siły siedzieć przy komputerze. Kilka dni temu wróciła do domu po operacji kręgosłupa szyjnego. Operował ją dr Niedźwiedzki, o którego się pytałaś. Jola jest obolała, ale zadowolona. Jeśli interesują Cię szczegóły to podaję (za zgodą Joli) jej gg 4159204.

Pozdrawiam Dorota
Forumowiczka
15-02-2010, 21:02:55

krak62 2010-02-14 14:56:06 Spinko, radził bym Tobie co do tych papierków dowiedzieć się u samego źródła. Widzę piękne kwiaty na Twoim avatarze, dlaczego nie róże. Zapraszam na swój profil tam jest kilka fotek róż.

Dowiedziałam się, potrzebne jest zaswiadczenie o stanie zdrowia i wniosek o świadczenie rehabilitacyjne (ale tylko czesc, którą ja wypełniam, pracodawca ponownie nie wypełnia. Można też załączyć ksero nowych badan czy zaswiadczen o rehabilitacji ale niekoniecznie bo można to również dostarczyć na komisję.

A te piękne kwiaty to tulipany. Jakoś ich przy~tulna natura bardziej mi odpowiada ostatnio niż kolczasta róż .

Renata, próbowałam się do Ciebie dziś dodzwonić... wyłączyłaś komórkę na dłużej czy tylko na chwilkę?
Wtajemniczona
17-02-2010, 07:16:10

Spinko, nie wyłączam komórki

Wpadłam powiedzieć Wam "do poklikania", bo właśnie ruszam do Konstancina :P:P
Renata [link=\\"http://straznik.dieta.pl/\\"][image noborder]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=60694d191237293e0.png[/image][/link]
Początkująca
17-02-2010, 12:38:00

Witam
Tatiano cieszę się, że już jesteś w domku. Pamiętaj, żeby odpoczywać i nabierać sił. Życzę Ci szybkiego powrotu do zdrowia:P:P:P
Od 9 marca wracam do pracy. Nie wiem jak to będzie, bo mam pracę przy komputerze. Myślę, że takie oderwanie się od rzeczywistości przyniesie mi pozytywny skutek.
Pozdrowionka dla Szyjek:):D:P:P
Ela z Legionowa
Wtajemniczona
17-02-2010, 22:08:36

Witam wszystkich tak szybciutko, dostałam skierowanie do sanatorium -Świeradów _Czerniawa, więc będę deptać po ścieżkach przetartych przez Dorotę
Termin 28.04-19.05
Jeszcze jedna wiadomość , prawdopodobnie nie będę mogła być na spotkaniu szyjek planowanym na 06.03 ponieważ dostałam wstępną informację ,że będzie szkolenie z nadzoru zewnętrznego na którym , muszę być.
Same musicie zadecydować czy przenosimy spotkanie, czy spotykacie się bez mojej osoby
ADA
gość
18-02-2010, 11:05:53

Witam wszystkich mam na imię Gabi jestem z szczecina mam do was prośbę jestem po operacji kręgów szyjnych c4c5c6 i stabilizacji m-trzonowej .Zrobiono mi rtg i wyszło mi kątowe wygięcie kręgosłupa ku tyłowi na tej wysokosci .Proszę was o pomoc co to znaczy . Pozdrawiam Gabi
Wtajemniczona
19-02-2010, 12:40:33

Straszna cisza na forum................czyżby wszyscy odśnieżali
Początkująca
19-02-2010, 14:58:38

Cieszę się, że będziesz Ado deptać w tak fajnym terminie i tak uroczym miejscu. Pozdrowionka:P:P:P
Ela z Legionowa
Początkująca
19-02-2010, 15:01:10

Jeśli chodzi o spotkanie to może 7 marca? nie wiem jak inne szyjki?:):):):)
Ela z Legionowa

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Od 2 lat ból kręgosłupa ze zwièkszoną intensywnością
BWK 9 Kanał naczyniowy . Głęboki reaktywny obrzęk zwyrodnieniowy odcinka lędźwiowego kręgosłupa, szczególnie znacząca aktywowana artroza stawu międzykręgowego z pseudoretrolisthezą lwk 4. wieloczynnikowe zwężenie otworu międzykręgowego nerwów l3/l4 i l4/l5 z zajęciem wychodzących korzeni nerwowych i zajęciem wnękowym korzeni l4 . Reaktywny obrzęk prawostronny stawu biodrowo krzyżowego. Czy z tym da się coś jeszcze zrobić ?
gość
Caspr 2
Czy mając objawy neurologiczne oraz przeciwciała anty-CASPR2 w surowicy można mówić o przypadkowym znalezisku ?
Caspr2
Przeciwciała Caspr2 w surowicy, objawy neurologiczne i psychiatryczne, jeden lekarz twierdzi ze autoimmunologiczne zapalenie mózgu, w szpitalu nie chcą wdrożyć leczenia ze wzgledu na „zbyt dobry” stan pacjenta. Ktos pomoże ? Podpowie ?
szukam miejsca dla taty po zawale i w stanie wegetatywnym , który wciąż jeszcze jest w programie budzikowim ale tylko do sierpnia...
Drodzy Wszyscy! dzień dobry! Nazywam się Joanna, mój tata rok temy 16.05 miał rozległy zawal, był długo niedotleniony, niestety nie wybudził się ze śpiączki, nie odzyskał świadomości; przebywa w programie NFZ budzikowim w Sawicach; niedługo minie rok, prognozy nie są optymistyczne; na jesieni musimy znaleźć mu inne miejsce. jesteśmy z Poznania, tata jest teraz 500 km od nas na Podlasiu, to nas wykańcza.. chcemy znaleźć ośrodek xblziej, wiemy, ze trzeba liczyć się z kosztami... ale czy ktoś w ogole wie o dobrym miejscu w Wielkopolsce? pielęgniarki mwoiac do ZOLu go, a przecież ws tyscy wiemy, ze to wyrok.. chciałabym zawalczyć jeszcze ... proszę, jeśli macie takie doświadczenia lub wiedzę, gdzie mogłabym spawrdzac? pytać? bo nie wiem od czego zacząć....
Reklama: