Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
11-10-2022, 13:24:47

A mogę się dowiedzieć u kogo robiłeś operacje ? Ja właśnie już nawet rozważałam operacje prywatnie w Polsce ale wiem ze nie są to małe pieniadze
Forumowicz
12-10-2022, 19:42:15

Natka2112
Moją operacje szyi NFZ wycenił na ponad 27 tys. zł ( to dane z mojego konta w NFZ).
Ja oczywiście nie płaciłem nic. Operację miałem w Mielcu. Operował dr Tomasz Zawadzki..
07-06-2019 r. Discektomia C4/C5; C5/C6; C6/C7. Implantacja klatek LFC z Cerasorbem. Stabilizacja przednia płytka Biomet. (Płytka + 8 śrub). Operacja ( wg ICD9CM):100.02
Forumowicz
12-10-2022, 19:55:56

Natka2112 2022-10-11 15:24:47
Ja właśnie już nawet rozważałam operacje prywatnie w Polsce ...
To nie jest tak, że Ty chcesz. Jak nie ma konkretnych wskazań nikt operacji nie przeprowadzi. Decyzję ostatecznie podejmuje neurochirurg i to on odpowiada za efekt.
Ryzykanta neurochirurga - nie znam.
07-06-2019 r. Discektomia C4/C5; C5/C6; C6/C7. Implantacja klatek LFC z Cerasorbem. Stabilizacja przednia płytka Biomet. (Płytka + 8 śrub). Operacja ( wg ICD9CM):100.02
Początkująca
20-10-2022, 04:44:41

Witam wszystkich. Jestem 3 dzień po operacji kręgosłupa szyjnego. Czy ktoś mógłby mi napisać, na czym śpicie po tej operacji? Nadmienię, że muszę spać w kołnierzu.
Początkująca
20-10-2022, 05:48:45

U mnie poduszka ortopedyczna qumed, taka memory. Co prawda ja beż kołnierza, ale zdarzało mi położyć się w kołnierzu i też było wygodnie. To do spania na boku, bo na wzkak to raczej jasiek. Osobiście ja tylko na boku.
gość
20-10-2022, 17:33:40

Ja 3 tyg. po operacji spałam na zwykłym "jaśku", dopiero potem przyzwyczajałam się do ortopedycznej, ale też było to spanie z bólem. Przetrwałam, bo wszyscy pisali i mówili, że trzeba spać na ortopedycznej i tak dotrwałam do 5 mcy PO. Raz jest lepiej, raz gorzej, ale raczej powolutku lepiej. A teraz znowu od paru dni testuję spanie na "jaśku", bo mam dolegliwości bólowe po prawej stronie od szyi do ramienia(ucisk był po lewej) i zauważyłam, że po spaniu na poduszcze oryopedycznej bardzo mnie usztywniało, zresztą ogólnie mam duży problem z napinaniem mięśni. I na razie na "jaśku" jest lepiej.
Hania
gość
20-10-2022, 17:36:07

Dodam tylko, że od początku funkcjonowałam bez kołnierza zgodnie z zaleceniem lekarza.
Hania
gość
22-10-2022, 08:15:07

kawo 2022-10-12 21:55:56
Natka2112 2022-10-11 15:24:47
Ja właśnie już nawet rozważałam operacje prywatnie w Polsce ...
To nie jest tak, że Ty chcesz. Jak nie ma konkretnych wskazań nikt operacji nie przeprowadzi. Decyzję ostatecznie podejmuje neurochirurg i to on odpowiada za efekt.
Ryzykanta neurochirurga - nie znam.
.
No ja właśnie wiem ze to nie jest tak i może złe się wyraziłam . Głównie chodziło mi o leczenie w Polsce. Jak byłam prywatnie u neurologa w Polsce pani doktor mi powiedziała ze nie ma na co czekać ze ona jest pewna ze neurochirurg zleci operacje. Mój szyjny jest w opłakanym stanie a z drugiego rezonansu wychodzi ze ten stan się tylko pogłębia. No nic mi nie pozostaje jak tylko czekać na decyzje neurochirurga tutaj. Czekam już 2 tygodnie i jestem już zmęczona 😔 pomimo wszystko dziekuje za namiary i odpowiedzi
gość
22-10-2022, 12:15:08

Witam:) lekarz zaproponował mi zabieg discogelem. Czy są tu może osoby, które miały już styczność z tą metodą leczenia dyskopatii? W internecie jest mnóstwo reklam i artykułów sponsorowanych lecz ciężko mi znaleźć opinie pacjentów.
gość
22-10-2022, 12:15:52

Gość 2022-10-22 14:15:08
Witam. lekarz zaproponował mi zabieg discogelem. Czy są tu może osoby, które miały już styczność z tą metodą leczenia dyskopatii? W internecie jest mnóstwo reklam i artykułów sponsorowanych lecz ciężko mi znaleźć opinie pacjentów.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Ośrodek neurorehabilitacji z pegiem i tracho Lublin
Cześć.Syn jest po bardzo ciężkim urazie czaszkowo mózgowym ,po stabilizacji miednicy.Wybudzony od tygodnia z niewielką komunikacją typu wodzenie oczami I ściskanie prawą ręką.Szukamy ośrodka w okolicy Lublina neurorechabilitacji opieki całodobowej.Jakieś podpowiedzi może .Marta
gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
Caspr2
Przeciwciała Caspr2 w surowicy, objawy neurologiczne i psychiatryczne, jeden lekarz twierdzi ze autoimmunologiczne zapalenie mózgu, w szpitalu nie chcą wdrożyć leczenia ze wzgledu na „zbyt dobry” stan pacjenta. Ktos pomoże ? Podpowie ?
gość
Caspr 2
Czy mając objawy neurologiczne oraz przeciwciała anty-CASPR2 w surowicy można mówić o przypadkowym znalezisku ?
Reklama: