Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
21-12-2019, 23:28:05

AgaZielona 2019-12-22 00:24:19
Bidusia81, i tak musi być! U mnie podobnie jest. Mąż tak się już wprawił przez 8 tygodni, że nawet mojego palca wskazującego nie potrzebuje obecnie 😉😁
Dzisiaj zaliczyłam pierwsze zaliczenie na studiach 😁 i mam takie spostrzeżenie, że udało mi się wytrwać przez połowę zajęć, bo od dwóch dni nie podnoszę ciężkich rzeczy. Od 2 tyg zaczęłam próby normalnego funkcjonowania, w sensie robienia obiadów, powycierania kurzy, wieszania prania. Zauważyłam, że jeśli nie dżwigam, nic nie podnoszę, to są momenty w większości dnia, że nie boli, oprócz tego dziwnego ciągnięcia od szyji (W zasadzie od implantu, i to kwestia przyzwyczajenia). Jednak te ciężary mają duży wpływ w moim przypadku. Nawet ten prozaiczny garnek z ziemniakami wpływa na mnie boleśnie. Zatem pozostaje mi spacerowanie i chodzenie w tygodniu, a wówczas wytrzymam 4 godziny w pozycji siedzącej na studiach (z 2 przerwami).
Szczerze się przyznam, że zaczęło mi się podobać, to że mąż sprząta mieszkanie i gotuje. Sama sobie się dziwię, bo zawsze miałam zdanie, że "Ja zrobię najlepiej ". A dzisiaj okazuje się, że mąż i dzieci ogarniają wszystko doskonale. Nie ma idealnie, ale jest naprawdę dobrze. I co najważniejsze, jacyś szczęśliwsi jesteśmy 😉
29.10.2019 stabilizacja międzytrzonowa c5/c6 cage Peek discC LFC
Forumowiczka
22-12-2019, 09:00:43

No cieszę się Aga, że Twój wpis brzmi tak pozytywnie !!! Czyli po prostu oszczędzający tryb życia i do przodu
Ja póki co nic nie noszę...no ewentualnie jakieś zabawki sprzatne...ale faktycznie - garnek z ziemniakami bywa zdradliwy ja odcedzając ziemniaki wstrzasnelam lekko garnkiem i poczułam to wyraźnie w karku ale to taka bezmyślna automatyka bo człowiek nawet nie pomyśli, że tak prozaiczna czynność może szkody narobić...
7.12.2019 C5/C6 stabilizacja międzytrzonowa Signus Rabea Peek
Forumowicz
22-12-2019, 11:14:07

Aga.
Wieszanie prania to jeszcze nie dla Ciebie. Z tego co się orientuję to pozycja głowy przy wieszaniu jest takim płożeniu, że można upaść w wyniku zamroczenia.
Reszta zajęć jak najbardziej wskazana, z umiarem. Nie ma co się litować nad sobą.
PS
przez ten chory kciuk coraz więcej mam literówek.
07-06-2019 r. Stabilizacja C4/C5; C5/C6; C6/C7 Płytka+ 8 śrub
Początkująca
22-12-2019, 14:32:46

Bidusia zazdroszczę takie męża, który sprząta d9m czy chociażby pomaga..
Ja niestety mam męża takiego który nie robi tego ...
Teraz jak mam rękę w gipsie to mi nic nie pomaga więcej moich dwóch starszych synów pomoże myć naczynia itp niż mąż...
W niedzielę mój mąż to leży cały dzień ...
Forumowiczka
22-12-2019, 17:04:44

Zolita30,
No szkoda, że Twój nie ogarnia...mój też oczywiście nie skacze z radości, że musi to wszystko robić...i jest mega zmęczony tym wszystkim no ale życie - ktoś to wszystko zrobić musi, tym razem padło na niego i nie ma przeproś
Dobrze Zolita30, że masz starsze dzieci, które cokolwiek Ci pomogą w razie potrzeby
Forumowicz
22-12-2019, 18:54:28

AgaZielona 2019-12-22 00:28:05
Dzisiaj zaliczyłam pierwsze zaliczenie na studiach 😁
Gratulacje.
Wiedziałem, że będzie dobrze.
Pomimo choroby, domu, dzieci - dałaś radę . Na egzaminach będzie podobnie .
Wtajemniczona
23-12-2019, 00:22:14

Kawo, masz rację, egzaminy pewnie zaliczę jak zawsze. Taki typ ze mnie, że przeważnie panikuję, a efekt przerasta oczekiwania i moje i innych wokół. I tak mam odczucie, że "W czepku się urodziłam", bo pomimo trudności napotkanych w życiu, zawsze spadam na cztery łapy.
A apropo tego zauroczenia przy nieodpowiednim ustawieniu głowy, coś w tym jest. Mam tak czasami niespodziewanie, np. jak źle wysiądę z auta, za szybko wstanę...jeszcze trochę i wszystko minie.
Zolita30,
Przykre jest to, że mąż Tobie nie pomaga. Ale wiesz, jak to jest z facetami czasami, że trzeba powiedzieć wprost. I myślę, że powinnaś zwyczajnie usiąść i z nim porozmawiać. Powiedzieć, że jest Ci ciężko, że nie możesz wykonywać pewnych czynności i poprosić go o pomoc. Nie krzyczeć, tylko poprosić. A jeśli to nie zadziała, to czasami trzeba zostawić nieumyte naczynie w zlewie do czasu, aż już na tyle się ich uzbiera, że mąż sam spostrzeże, że nie ma czystych szklanek.
Kawo, a jak długo jeszcze masz mieć ten kciuk usztywniony?
Bidusia81,
A Ty jak się czujesz? Dalej bez leków? Podziwiam Cię! Pewnie odliczasz dni do ściągnięcia kołnierza 😁 a jak ze spaniem, już opracowalaś, jak spać z kołnierzem, żeby się wyspać czy dalej się męczysz?
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów!
29.10.2019 stabilizacja międzytrzonowa c5/c6 cage Peek discC LFC
Forumowicz
23-12-2019, 09:38:09

AgaZielona 2019-12-23 01:22:14
Kawo, a jak długo jeszcze masz mieć ten kciuk usztywniony?
Do kontroli mam na 3 stycznia 2020 r.
Z moich obserwacji ten kcuik nie wygląda dobrze. Ciągle trochę siny, napuchnięty i boli/ swędzi. Mam o usztywnionego poprzez aparat stocka (?) ale żadna to pociecha.
Najgorzej jest coś robić. Wadzi.
Forumowiczka
23-12-2019, 11:13:44

Yes, ja nadal funkcjonuję bez leków a spanie...hmmm...w sumie już przywykłam do braku wygody i nawet się wysypiam i już przekręcam się na drugi bok na leżąco - bo wcześniej się bałam i podnosiłam się do siadu i dopiero kładłam na drugi bok tylko jest pewien problem...mąż się nie wysypia bo ja podobno strasznie chrapię wcześniej tego nie było...więc nie wiem czy to wina kołnierza, czy może to jakaś blizna wewnątrz
Dziś znowu jestem wymęczona już...bo 3h na mieście...no nic, poleżę z pół godzinki teraz i biorę się za ciasto
Forumowiczka
24-12-2019, 09:10:33

W oczekiwaniu na zbliżające się Święta Bożego Narodzenia żegnamy minione miesiące I pełni nadziei patrzymy w przyszłość! Niech ten Świąteczny Czas upłynie Wam w atmosferze rodzinnego ciepła i zrozumienia, a Nowy Rok przyniesie dużo szczęścia i spokoju. Wesołych Świąt
JAK NAJMNIEJ BÓLU SZYJKI KOCHANE !!!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
Reklama:
Reklama:
Reklama: