Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
27-02-2020, 13:45:18

AgaZielona 2020-02-27 07:48:36
Gość 2020-02-26 22:21:32
Operacja nie jest dla kazdego ja bym probowal do konca ale czasami dolegliwosci sa rozne zawroty glowy omdlenia bak czucia dretwienia jezyka afazja wiec sie nie dziwie ze niektorzy maja dosc i decyduja operacje bo to stany zagrazajace zyciu zalezy od organizmu czlowieka
Czekałam do końca i nie wyszło mi to na dobre. Obecnie mam porażenie nóg nieokreslone, są po prostu niezborne, jedna słabsza, jakby cięższa, podobnie z rękami. Długo dochodziłam do siebie. Gdybym wiedziała wcześniej, że mój kręgosłup jest do operacji, zgodzilabym się na zabieg szybciej. Wcale mi nie posłużyło "na ostatnią chwilę ".
Ale napewno dlugie lata trzeba czekac zeby tak bylo mnie najbardziej zawroty glowy dobijaja i dretwienie jezyka ktorych wczesniej nie mialem slabszej sily nie mam rak ani nog chociaz mrowienie jest czesto rak i nog ale nog nie tylko szyja ale tez i ledzwiowy
Początkująca
27-02-2020, 14:10:58

AgaZielona co to znaczy ze masz porazenie nog nieokreslone? To Ci sie zrobilo po operacji czy jeszcze mialas przed?
Początkująca
27-02-2020, 14:13:29

Ciekawe jak to jest z jazda autem jak minie jakis czas po operacji? Nie wyobrazam sobie nie jezdzic autem. To jest zwiazane z moja praca
gość
27-02-2020, 14:59:31

No juz bez przesady zeby autem nie jezdzic chyba zeby miec zawroty glowy od kregoslupa tak mocne ze lepiej nie prowadzic auta bo mi sie tak zdaezalo ze wolalem nie jezdzic bo uczucie jak by czlowiek byl pijany albo gorsze
Wtajemniczona
27-02-2020, 15:33:10

EwelaSS 2020-02-27 15:10:58
AgaZielona co to znaczy ze masz porazenie nog nieokreslone? To Ci sie zrobilo po operacji czy jeszcze mialas przed?
Miałam przed operacją. Po wypadku komunikacyjnym, 3 lata temu, pojawiły się dolegliwości. Neurolog napisał nieokreślone, bo wyniki badań są dobre, a podczas badań neurologicznych nogi pracują inaczej. Po prostu lewa jest słabsza, jak chodzę, to wkładam w nią więcej wysiłku, żeby ją podnieść, często się potykam i tyle 😉
29.10.2019 stabilizacja międzytrzonowa c5/c6 cage Peek discC LFC
Wtajemniczony
27-02-2020, 15:36:40

A u mnie już zaczyna wracać czucie w palcu wskazującym. Dziś tak Nd zmianę - wraca i po jakimś czasie znowu tracę to czucie. Czy jeżeli nie mam już ostrych objawów rwy to czy mogę zacząć ćwiczyć zalecane ćwiczenia na kręgosłup szyjny? Operację mam mieć za tydzień. Rehabilitantka zalecała spróbować odwlec ją ćwiczeniami. Niestety mojej lepszej połowie nie chce się mnie wozić samochodem. Jej się chyba wydaje, że operacja to taka bułeczka z masłem i że po operacji człowiek jest jak nowy. Osobiście chciałbym aby tak było ale z tym bywa różnie. Czytam forum wstecz i nie ma jednoznacznej odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie.
gość
27-02-2020, 15:51:29

tltester 2020-02-27 16:36:40
A u mnie już zaczyna wracać czucie w palcu wskazującym. Dziś tak Nd zmianę - wraca i po jakimś czasie znowu tracę to czucie. Czy jeżeli nie mam już ostrych objawów rwy to czy mogę zacząć ćwiczyć zalecane ćwiczenia na kręgosłup szyjny? Operację mam mieć za tydzień. Rehabilitantka zalecała spróbować odwlec ją ćwiczeniami. Niestety mojej lepszej połowie nie chce się mnie wozić samochodem. Jej się chyba wydaje, że operacja to taka bułeczka z masłem i że po operacji człowiek jest jak nowy. Osobiście chciałbym aby tak było ale z tym bywa różnie. Czytam forum wstecz i nie ma jednoznacznej odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie.
Na twoim miejscu sprobowal bym jeszcze pocwiczyc jezeli niema objawow nie dajacych zyc a operacje zawsze mozna zrobic a zawsze wiaze sie z ryzykiem ponoc odcinek szyjny jest sie w stanie najbardziej regenerowac tez jest najbardziej ruchomy ale tez najlatwiej o komplikacje bo rdzen jest najblizej dyskow
Forumowicz
27-02-2020, 15:57:26

EwelaSS 2020-02-27 15:13:29
Ciekawe jak to jest z jazda autem jak minie jakis czas po operacji? Nie wyobrazam sobie nie jezdzic autem. To jest zwiazane z moja praca
Spoko. Dalszy sąsiad po operacji kręgosłupa , ze szpitala do domu przyjechał sam. Trasa nie długa ( 35 km) ale zawsze jest. Zabieg na lędźwiowym.
07-06-2019 r. Stabilizacja C4/C5; C5/C6; C6/C7 Płytka+ 8 śrub
gość
27-02-2020, 15:57:55

Gość 2020-02-27 16:51:29
tltester 2020-02-27 16:36:40
Na twoim miejscu sprobowal bym jeszcze pocwiczyc jezeli niema objawow nie dajacych zyc a operacje zawsze mozna zrobic a zawsze wiaze sie z ryzykiem ponoc odcinek szyjny jest sie w stanie najbardziej regenerowac tez jest najbardziej ruchomy ale tez najlatwiej o komplikacje bo rdzen jest najblizej dyskow
Tez kazda operacja jest to ingerencja w cialo ludzkie z ktora organizm juz niewiele zdziala ja bym jeszcze troche powalczyl a sam mam takie dolegliwosci jeszcze gorsze czasami cale rece mi dretwieja
gość
27-02-2020, 16:02:26

https://www.youtube.com/watch?v=zXgwXWAD0L4 Bardzo ciekawy film tez zwiazany z kregoslupem szyjnym jak by ktos chcial ogladnac zwiazany z tym wszystkim

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: