Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29020)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
25-09-2014, 12:50:07

Jeżeli nie ma nic w MRI głowy, i reszta badań jest ok, to ja proponuję iść do fizjo. Tak usg to dopler, przynajmniej ja o tym badaniu, które miałaś myślałam. Napisz jaki rejon Cię interesuje, może na forum ktoś Ci poleci dobrego fizjoterapeutę, bo do stycznia to raczej nie ma co czekać i się denerwować...Nie mam pojęcia czy tętniak może powodować takie objawy, ale rozumiem, że został wykluczony, więc radzę zachować spokój i iść w innym kierunku...szyja może takie objawy dawać, warto to sprawdzić, dobrzy fizjoterapeuci nie potrzebują na dzień dobry MRI żeby zdiagnozować czy zacząć pracę jeśli stwierdzi, że szyja może powodować twoje objawy...Tylko zaznaczam WYKSZTAŁCONY, Z DOŚWIADCZENIEM FIZJOTERAPEUTA, NIE KRĘGARZ! MRI nie usunie twoich objawów, będziesz wiedzieć, że coś się dzieje lub nie, ale i tak nawet jak się coś dzieje to 1 sprawa to leczenie zachowawcze, więc kontakt z fizjo i tak Cię czeka.
Pozowdzenia
Początkująca
25-09-2014, 13:20:26

Ja jestem ze Stalowej Woli. Podkarpackie. Nie znam zadnego fizjoterapeuty. Musze poszperac w necie cos na ten temat, popytac. Dzieki Pawik za pomoc.
Nic nie wyszlo na MRI, ale ja sie denerwuje, ze moze jednak cos jest małe i po prostu widac tego nie bylo, moze ktos cos przeoczyl. I przez to sie napedzam i denerwuje. NIestety. Taka moja uroda :(
gość
25-09-2014, 14:06:07

Poczytaj o: Marcin Ziemiański, jest certyfikowanym fizjoterapeutom dość dobrej metody, mój fizjo wlaśnie nią pracuje...Nie znam gościa, ale jeśli nikt nic innego nie poradzi to chyba warto chociaż zadzwonić i problem przedstawić.
Trzymaj się :)
Początkująca
25-09-2014, 15:13:44

Wielkie dziekuje :) Pozdrawiam Cie
Początkująca
25-09-2014, 21:11:14

Hej. Poszukuję dobrego neurochirurga, ze względu na objawy, jakie mam - dość pilnie niestety. Mieszkam we Wrocławiu i tutaj zaproponowano mi wymianę dysków C5/C6 i C6/C7. Ale tylko sztywne stabilizatory (innych raczej nie robią). Z drugiej strony - niektórzy mówią, że sztywne są całkiem dobre i sprawdzone, natomiast ruchome dają różne dziwne objawy.
Rupafin - gdzie miałaś i przez kogo robioną operację? Bardzo proszę o kontakt - tu na forum lub na maila: maw11@op.pl
W ogóle poszukuję neurochirurga - może być tez Warszawa albo okolice Gdańska. Czy ktoś coś słyszał o dr Grzegorzu Jastalskim - operuje w Elblągu. Albo może ktoś był operowany w Opolu?
Z góry dzięki wielkie za wszystkie informacje
gość
26-09-2014, 12:36:18

Jastalski prywatnie przyjmuje w Malborku, Elbląg nie wstawia protez ruchomych w ogóle. Oglądał moje MRI, ma zaletę taką, że kończył kursy terapii manualnej i ma pojęcie o rehabilitacji, niestety nie jestem jego pacjentką więc więcej nie wiem. Jeżeli byś chciała mieć opinię o ruchomych to kujawsko- pomorskie wstawia ich dużo, np. Bydgoszcz, Toruń, tam by trzeba było uderzyć do neurochirurga, no i wiadomo Stolica ;)
Pozdrawiam
Początkująca
26-09-2014, 14:46:19

Hej Pawik - dziękuje bardzo za odpowiedź - to już mam jasność - Jastalski mówił że przy moim kręgosłupie lepiej sztywną protezę. A masz może namiary na kogoś w Bydgoszczy lub w Warszawie - w Wawie mieszka moja siostra - to nie byłaby taka zła opcja. Zresztą - może mają rację - może sztywny stabilizator jest OK. Tylko że jeden chce mi wszczepic dwa dyski a drugi twierdzi że tylko jeden - więc juz nie wiem, co mam myśleć.
Pozdrawiam. Jakbyś miała więcej jakichś informacji to może wolisz napisać na maila? maw11@op.pl
Forumowiczka
27-09-2014, 08:57:26

z opóźnieniem czytam, więc potem odpowiadam juz po czasie ale...... lepiej późno nic wcale :)
Dlaczego kojarzycie męty w oczach z kręgosłupem?
Męty to po prostu różne "śmieci" pływające w ciele szklistym oka i nie słyszałam, żeby w jakikolwiek sposób mogły się wiązać z dyskopatią.
A nosisz okulary? Bo męty są częste u krótkowidzów.
Sama też je mam - raz więcej, raz mniej, stare rozpuszczają się i znikają powoli, a nowe przybywają szybko :).
Juz sie do nich przyzwyczaiłam, chociaż przeszkadzają mi i to bardzo, jak coś obserwuję przez mikroskop. nie wiem co pochodzi z obrazu a co z moich oczu - rusza się i to i to :)
Na szczęście obrazy spod mikroskopu obserwuję raczej "przy okazji" - nie jest to moim głównym zajęciem, bo mogłabym źle interpretować wyniki :).
Jak okulista nie uważa, że mętów jest niepokojąco dużo i nie szuka jaskry, cukrzycy, czy innych chorób, to ja bym się przestała nimi przejmować. ostatnio moja bratowa też się niepokoiła metami - wcześniej ich nie miała i nie wiedziała co to jest, a teraz miała już nawet obsesje, że ma pasożyta w oku.
Asia
Początkująca
27-09-2014, 15:16:26

buraczek 2014-09-27 10:57:26
z opóźnieniem czytam, więc potem odpowiadam juz po czasie ale...... lepiej późno nic wcale :)
Dlaczego kojarzycie męty w oczach z kręgosłupem?
Męty to po prostu różne "śmieci" pływające w ciele szklistym oka i nie słyszałam, żeby w jakikolwiek sposób mogły się wiązać z dyskopatią.
A nosisz okulary? Bo męty są częste u krótkowidzów.
Sama też je mam - raz więcej, raz mniej, stare rozpuszczają się i znikają powoli, a nowe przybywają szybko :).
Juz sie do nich przyzwyczaiłam, chociaż przeszkadzają mi i to bardzo, jak coś obserwuję przez mikroskop. nie wiem co pochodzi z obrazu a co z moich oczu - rusza się i to i to :)
Na szczęście obrazy spod mikroskopu obserwuję raczej "przy okazji" - nie jest to moim głównym zajęciem, bo mogłabym źle interpretować wyniki :).
Jak okulista nie uważa, że mętów jest niepokojąco dużo i nie szuka jaskry, cukrzycy, czy innych chorób, to ja bym się przestała nimi przejmować. ostatnio moja bratowa też się niepokoiła metami - wcześniej ich nie miała i nie wiedziała co to jest, a teraz miała już nawet obsesje, że ma pasożyta w oku.
Asia
buraczku a te Twoje męty sa jakie? kropki? mnie nie pokoilo to, ze one sa takie kropeczki... A inni mowia ze mety to sa nitki, pajaczki itd. Po za tym wydaje mi ze jak ruszam glowa schylam sie itd to wtedy pojawiaja sie w centrum w oku... tez tak masz?
Bylam u okulisty, niby widziala męty w oczach. Ale tego jest duzo i sie denerwuje ze moze jednak to cos nie tak jest ze mna a nie z oczami... Badania w sumie itd mam ok tylko ta niedoczynnosc...
Forumowicz
28-09-2014, 05:34:44

Maarti ta ilość poziomów do operacji powinna wynikać z wielkości u mnie było 4mm wzgledne i 5mm bezwzgledne.Tj z pierwszym poziomem można by zaczekać pół roku lub do 1,5 roku, a z drugim nie tylko od razu.Zdaniem poeratora lepiej zrobić było 2 poziomy niz wracac póżniej do tego drugiego.
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: