Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
01-07-2010, 19:22:54

z pośpiechu nie podpisałam się ale stali bywalcy wiedzą
ADA
Początkująca
02-07-2010, 12:01:18

hejka :)
Vika dzięki za literaturkę :) ale mimo przestudiowania tego chyba bede musiała zapytać neurochirurga który mnie operował jak bede za 3 tygodnie na kontroli, z czego to jest zrobione hehehe.
jejku czy u Was też jest tak gorąco??

pozdrawiam

Madzia
Forumowiczka
02-07-2010, 16:49:06

ADA początek tak ale w życiu koniec
Ja jak widzisz w końcu wylazłam ze swojej norki
Coś tam wstępnie knujemy na 24 lipca -Dorotce będzie po drodze, ale to jeszcze do dogadania bo dopiero padła wstępna propozycja.
Ja jestem na weekendowym wylocie więc na razie tyle.
Wszystkim radosnego wypoczynku, wygrzewania zbolałych kolumieniek i werwy na nowy tydzień komu przyjdzie pracować w upale.
Pozdrawiam Z.
gość
04-07-2010, 08:24:54

Ada, a co to za pesymizm, jako koniec????!!!!!!!!
Lato jest i Szyjki rozpierzchły się po różnych wczasach i rehabilitacjach.
Ja we wtorek jadę na rehabilitację, maja mnie tam trzymać miniumu 4 a nawet do 6 tygodni, jak mi powiedziała pani, u której potwierdzałam przyjazd. Trochę głupio jechać do szpitala na kraju wielkiego miasta, nawet nie ma tam gdzie wyjśc na powietrze, więc skisnę w te upały. Pani mi zapowiedziała, ze w moim przypadku nie będzie przepustek, bo "kręgosłupowi na przepustkach szaleją w domach /sprzątają, piora itp/ i potem wracają jeszcze bardziej połaman"i.
U "mojego" doktora byłam, ale nie będe pisac jaki wynik wizyty, bo jeszcze zapeszę. Wspomne tylko, że doktor stwierdził, ze nalezy sie niezwłocznie brać równiz za odcinek Ls, bo jest rozchwiany - ale ja się chyba tak łatwo nie dam, póki jako tako funkcjonuję.
Zosiu, bardzo się cieszę, ze zostawiłas swoją skorupkę w kącie, a wieści od Szyjek swieżo po operacjach - kiedy czytam, że dochodzicie do zdrowia, mniej sie boję.
gość
04-07-2010, 08:26:11

Z tego przegrzania zapomniałam się podpisać.
Ania jestem, bardzo mi miło
Wtajemniczona
04-07-2010, 09:54:35

Widzę, że stara zasada działa "uderz w stół a nożyce same się odezwą" cieszę się ,że trzymacie rękę na pulsie i moja prowokacja przyniosła efekty!!!!!
Zosiu na pewno Ci o wiele lżej bez skorupki i super ,że poradziłaś sobie ze wszystkim, jesteś silną osobą i nie wątpiłam ,ze to tylko "przejściówka".
Aniu gdzie masz tak długa rehabilitację??????????
Jeżeli chodzi o wstępnie proponowany termin to niestety nie ma mnie w tym czasie w tych stronach od 15.07 do 5.08 jestem poza ...........więc spotkanie nie wchodzi w rachubę..........więc wszystko jeszcze przed moją osobą
ADA.Pozdrawiam wszystkie szyjki na wakacjach
gość
05-07-2010, 07:25:43

Ado, trzymaja tak długo w niektórych ośrodkach. Kiedyś dzwoniłam po informację do NFZ , chodziło o to, jak często mogę korzystać ze szpitalnej rehabilitacji. Dowiedziałam się, ze mogę być cały rok w szpitalach a rurbus powinien trwać do 6 tygodni, tylko sobie skaracaja, zeby mieć większy "przerób".
Teraz jadę do Wrocławia na Bierutowską i muszę powiedzieć, ze nie chce mi się ruszać z domu jak nigdy dotąd.
Te upały mogą być okropne, a u mnie w domku metrowe mury chronia przed gorącem i zimnem.
Pozdrawiam upalnie Ania
gość
05-07-2010, 14:56:06

Ten serwis przenióśł sie pod adres: znieczulenie.isgreat.org
gość
05-07-2010, 16:10:35

Co to za plotek mówi o przenosinach? Krecia robota czy troll?
Juz jestem spakowana i nerwowa jak zwykle. Ado, tak długo trzymają we Wrocławiu na Bierutowskiej. Byłam też w kilku innych długotrzymających szpitalach.
Jakos tym razem te cztery minimum tygodnie wydają mi się wiecznością.
Wytrzymam, wytrzymam,wytrzymam - taka mantrę sobie powtarzam i jak zwykle będe dzielna.
Do zobaczenia miłe Szyjki
gość
06-07-2010, 07:53:39

Witajcie!
Jestem po kolejnej - trzeciej - konsultacji. Lekarz (ortopeda) po obejrzeniu płyty stwierdził sekwestrację C6-C7 i okreslił operacje jako ryzykowną i trudną technicznie. Poprzedni 2 lekarze nic o sekwestracji nie mówili. Przedstawiali zabieg jako krótki i prosty. Jakie są Wasze opinie? Czy ktos z Was miał zabieg przy sekwestracji?
Mewa

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Od 2 lat ból kręgosłupa ze zwièkszoną intensywnością
BWK 9 Kanał naczyniowy . Głęboki reaktywny obrzęk zwyrodnieniowy odcinka lędźwiowego kręgosłupa, szczególnie znacząca aktywowana artroza stawu międzykręgowego z pseudoretrolisthezą lwk 4. wieloczynnikowe zwężenie otworu międzykręgowego nerwów l3/l4 i l4/l5 z zajęciem wychodzących korzeni nerwowych i zajęciem wnękowym korzeni l4 . Reaktywny obrzęk prawostronny stawu biodrowo krzyżowego. Czy z tym da się coś jeszcze zrobić ?
gość
Caspr 2
Czy mając objawy neurologiczne oraz przeciwciała anty-CASPR2 w surowicy można mówić o przypadkowym znalezisku ?
gość
Straszna obawa przed zabiegiem wszczepienia zastawki
Hej, piszę tu bo bardzo się boję operacji mam 42 lata i przed sobą operację w Szpitalu Bielańskim w Warszawie. Czytam tu o powikłaniach o nie właściwym ułożeniu Drenu w Jamie Otrzewnej. Czy ktoś ma pozytywne doświadczenia ? Proszę o wsparcie duchowe. Dziękuję Aleksander
gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
Reklama: