Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29020)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
22-06-2022, 15:08:13

Jeżeli chodzi o postępowanie czy to w leczeniu kręgosłupa, czy operowaniu czy też fizjoterapii - to to widzę, że w ogóle jest rozjazd. Od jednego dostajesz zalecenia, u drugiego słyszysz coś zupełnie odwrotnego. Jeden wysyła na McKenziego, drugi mówi, że absolutnie nie bo Ci zaszkodzi i że w ogóle ci nic nie wolno itd.... Lekarz daje wytyczne i przeciwskazania dla terapeuty, a okazuje się , że terapeuta daje Ci ćwiczenia, które były w przeciwskazaniach i nie robi z Tobą tego co było w zaleceniach. Tylko najgorsze jest to, że można sobie bardzo przez to zaszkodzić nie mając odpowiedniej wiedzy....
gość
22-06-2022, 17:35:32

Witam wszystkich chciałabym się poradzić was doświadczonych. Dziś odebrałam zdjęcia mojej szyjki niestety na opis muszę poczekać jeszcze około 5 dni. Tak to działa w norwegi. Czy ktoś tak miał ? Czy to już jest ucisk na rdzeń? Czy będzie potrzebna operacja? Dolegliwości mam bardzo uciążliwe, nie mogę spać w nocy bo tak mnie boli, mam słaba ruchomość w karku i barku, drętwieją mi palce u prawej ręki, mam drgania mięśnia w przedramieniu, bóle głowy często tez zawroty. Ogólnie nie da się tak żyć to jest jakaś masakra 🫣🫣
Forumowiczka
22-06-2022, 17:36:06

Magda masz rację. Ja na szczęście trafiłam na fizjoterapeute, który się zgadzał z lekarzem. Jeśli chodzi o kołnierz to sama też nie rozumiem czemu jedni są za inni przeciw. Ja się tam cieszyłam, że mam być w kołnierzu. Jakoś tak bezpieczniej się czułam na początku. A później fizjoterapeuta ładnie mi powoli szyjkę rozruszał 😊 teraz nie czuje jakiś ograniczeń, a mam dwa poziomy zrobione.
13.11. 2020 Dyscektomia C4/5 i C5/6 sposobem Smith-Robinson. Implantacja klatek szyjnych LFC (rozmiary 5 i 4)
Forumowiczka
22-06-2022, 17:38:17

Gość 2022-06-22 19:35:32
Witam wszystkich chciałabym się poradzić was doświadczonych. Dziś odebrałam zdjęcia mojej szyjki niestety na opis muszę poczekać jeszcze około 5 dni. Tak to działa w norwegi. Czy ktoś tak miał ? Czy to już jest ucisk na rdzeń? Czy będzie potrzebna operacja? Dolegliwości mam bardzo uciążliwe, nie mogę spać w nocy bo tak mnie boli, mam słaba ruchomość w karku i barku, drętwieją mi palce u prawej ręki, mam drgania mięśnia w przedramieniu, bóle głowy często tez zawroty. Ogólnie nie da się tak żyć to jest jakaś masakra 🫣🫣
Nie jestem lekarzem ale nie wygląda to dobrze. Mój wyglądał podobnie. Jak dla mnie widać uściski. Oby tylko na worek oponowy.
13.11. 2020 Dyscektomia C4/5 i C5/6 sposobem Smith-Robinson. Implantacja klatek szyjnych LFC (rozmiary 5 i 4)
gość
22-06-2022, 17:41:36

Dziekuje bardzo kurczę strasznie się denerwuje. Jutro mam wizytę u lekarza rodzinnego i dowiem się co dalej. Najgorsze to czekanie a z bólem borykam się już od listopada zeszłego roku i tylko jest coraz gorzej
Początkująca
22-06-2022, 19:14:44

Początkująca
22-06-2022, 19:17:07

To mój kregoslup, w powiększeniu, w pomniejszeniu wygląda chyba lepiej niż Twój. Do operacji w sierpniu. Decydowałam się 3 lata, bo się bałam i boję nadal. No , ale cóż, to ponoć tykajaca bomba. Objawów jakiś specjalnych brak, ubytkow neuro nie ma
Początkująca
22-06-2022, 19:19:18

Daagula 2022-06-22 19:36:06
Magda masz rację. Ja na szczęście trafiłam na fizjoterapeute, który się zgadzał z lekarzem. Jeśli chodzi o kołnierz to sama też nie rozumiem czemu jedni są za inni przeciw. Ja się tam cieszyłam, że mam być w kołnierzu. Jakoś tak bezpieczniej się czułam na początku. A później fizjoterapeuta ładnie mi powoli szyjkę rozruszał 😊 teraz nie czuje jakiś ograniczeń, a mam dwa poziomy zrobione.
. A czy Ty przed operacją miałaś objawy neurologiczne, czy tylko rezonans źle wyglądał?
Forumowiczka
22-06-2022, 20:57:29

Magdalenka_20008 2022-06-22 21:19:18
Daagula 2022-06-22 19:36:06
. A czy Ty przed operacją miałaś objawy neurologiczne, czy tylko rezonans źle wyglądał?
Forumowiczka
22-06-2022, 20:57:44

Mi bardzo dokuczała lewa łopatka i ręka. Nie byl to silny ból, ale bardzo ***. Nikt nie zniesie ciągłego bólu czy to lekkiego czy silnego. Później doszła głowa i kark. Tyle, że ja miałam ucisk na rdzeń. Ale jak to mi rehabilitant jeden powiedział, jeden pacjent przyjdzie z moimi wynikami i go nic nie będzie boleć a inny z mniejszym uciskiem i nie będzie mógł ręka ruszyć. Niewiem od czego to zależy. Żałuję dziś, że męczyłam się rok czasu z myślą że obejdzie się bez zabiegu. Przed operacją jak zrobili mi rezonans okazało się że Stan kręgosłupa się pogorszył.
Poza tym ja mam wielopoziomową dyskopatie i mi lekarz powiedział że prawdopodobnie będzie mnie czekać kolejna operacja. Także.... 🙄 W sierpniu mam rezonans, mam nadzieję, że kolejny poziom jakoś się trzyma 🙃

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: