Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29023)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
22-06-2022, 15:08:13

Jeżeli chodzi o postępowanie czy to w leczeniu kręgosłupa, czy operowaniu czy też fizjoterapii - to to widzę, że w ogóle jest rozjazd. Od jednego dostajesz zalecenia, u drugiego słyszysz coś zupełnie odwrotnego. Jeden wysyła na McKenziego, drugi mówi, że absolutnie nie bo Ci zaszkodzi i że w ogóle ci nic nie wolno itd.... Lekarz daje wytyczne i przeciwskazania dla terapeuty, a okazuje się , że terapeuta daje Ci ćwiczenia, które były w przeciwskazaniach i nie robi z Tobą tego co było w zaleceniach. Tylko najgorsze jest to, że można sobie bardzo przez to zaszkodzić nie mając odpowiedniej wiedzy....
gość
22-06-2022, 17:35:32

Witam wszystkich chciałabym się poradzić was doświadczonych. Dziś odebrałam zdjęcia mojej szyjki niestety na opis muszę poczekać jeszcze około 5 dni. Tak to działa w norwegi. Czy ktoś tak miał ? Czy to już jest ucisk na rdzeń? Czy będzie potrzebna operacja? Dolegliwości mam bardzo uciążliwe, nie mogę spać w nocy bo tak mnie boli, mam słaba ruchomość w karku i barku, drętwieją mi palce u prawej ręki, mam drgania mięśnia w przedramieniu, bóle głowy często tez zawroty. Ogólnie nie da się tak żyć to jest jakaś masakra 🫣🫣
Forumowiczka
22-06-2022, 17:36:06

Magda masz rację. Ja na szczęście trafiłam na fizjoterapeute, który się zgadzał z lekarzem. Jeśli chodzi o kołnierz to sama też nie rozumiem czemu jedni są za inni przeciw. Ja się tam cieszyłam, że mam być w kołnierzu. Jakoś tak bezpieczniej się czułam na początku. A później fizjoterapeuta ładnie mi powoli szyjkę rozruszał 😊 teraz nie czuje jakiś ograniczeń, a mam dwa poziomy zrobione.
13.11. 2020 Dyscektomia C4/5 i C5/6 sposobem Smith-Robinson. Implantacja klatek szyjnych LFC (rozmiary 5 i 4)
Forumowiczka
22-06-2022, 17:38:17

Gość 2022-06-22 19:35:32
Witam wszystkich chciałabym się poradzić was doświadczonych. Dziś odebrałam zdjęcia mojej szyjki niestety na opis muszę poczekać jeszcze około 5 dni. Tak to działa w norwegi. Czy ktoś tak miał ? Czy to już jest ucisk na rdzeń? Czy będzie potrzebna operacja? Dolegliwości mam bardzo uciążliwe, nie mogę spać w nocy bo tak mnie boli, mam słaba ruchomość w karku i barku, drętwieją mi palce u prawej ręki, mam drgania mięśnia w przedramieniu, bóle głowy często tez zawroty. Ogólnie nie da się tak żyć to jest jakaś masakra 🫣🫣
Nie jestem lekarzem ale nie wygląda to dobrze. Mój wyglądał podobnie. Jak dla mnie widać uściski. Oby tylko na worek oponowy.
13.11. 2020 Dyscektomia C4/5 i C5/6 sposobem Smith-Robinson. Implantacja klatek szyjnych LFC (rozmiary 5 i 4)
gość
22-06-2022, 17:41:36

Dziekuje bardzo kurczę strasznie się denerwuje. Jutro mam wizytę u lekarza rodzinnego i dowiem się co dalej. Najgorsze to czekanie a z bólem borykam się już od listopada zeszłego roku i tylko jest coraz gorzej
Początkująca
22-06-2022, 19:14:44

Początkująca
22-06-2022, 19:17:07

To mój kregoslup, w powiększeniu, w pomniejszeniu wygląda chyba lepiej niż Twój. Do operacji w sierpniu. Decydowałam się 3 lata, bo się bałam i boję nadal. No , ale cóż, to ponoć tykajaca bomba. Objawów jakiś specjalnych brak, ubytkow neuro nie ma
Początkująca
22-06-2022, 19:19:18

Daagula 2022-06-22 19:36:06
Magda masz rację. Ja na szczęście trafiłam na fizjoterapeute, który się zgadzał z lekarzem. Jeśli chodzi o kołnierz to sama też nie rozumiem czemu jedni są za inni przeciw. Ja się tam cieszyłam, że mam być w kołnierzu. Jakoś tak bezpieczniej się czułam na początku. A później fizjoterapeuta ładnie mi powoli szyjkę rozruszał 😊 teraz nie czuje jakiś ograniczeń, a mam dwa poziomy zrobione.
. A czy Ty przed operacją miałaś objawy neurologiczne, czy tylko rezonans źle wyglądał?
Forumowiczka
22-06-2022, 20:57:29

Magdalenka_20008 2022-06-22 21:19:18
Daagula 2022-06-22 19:36:06
. A czy Ty przed operacją miałaś objawy neurologiczne, czy tylko rezonans źle wyglądał?
Forumowiczka
22-06-2022, 20:57:44

Mi bardzo dokuczała lewa łopatka i ręka. Nie byl to silny ból, ale bardzo ***. Nikt nie zniesie ciągłego bólu czy to lekkiego czy silnego. Później doszła głowa i kark. Tyle, że ja miałam ucisk na rdzeń. Ale jak to mi rehabilitant jeden powiedział, jeden pacjent przyjdzie z moimi wynikami i go nic nie będzie boleć a inny z mniejszym uciskiem i nie będzie mógł ręka ruszyć. Niewiem od czego to zależy. Żałuję dziś, że męczyłam się rok czasu z myślą że obejdzie się bez zabiegu. Przed operacją jak zrobili mi rezonans okazało się że Stan kręgosłupa się pogorszył.
Poza tym ja mam wielopoziomową dyskopatie i mi lekarz powiedział że prawdopodobnie będzie mnie czekać kolejna operacja. Także.... 🙄 W sierpniu mam rezonans, mam nadzieję, że kolejny poziom jakoś się trzyma 🙃

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
gość
Dr Nikodem Przybyłko.
Witam, czy kogoś z Państw operował dr Nikodem Przybyłko? Wydaje się, że jest to naprawdę super fachowiec. Czeka mnie operacja. Pozdrawiam Piotr
szukam miejsca dla taty po zawale i w stanie wegetatywnym , który wciąż jeszcze jest w programie budzikowim ale tylko do sierpnia...
Drodzy Wszyscy! dzień dobry! Nazywam się Joanna, mój tata rok temy 16.05 miał rozległy zawal, był długo niedotleniony, niestety nie wybudził się ze śpiączki, nie odzyskał świadomości; przebywa w programie NFZ budzikowim w Sawicach; niedługo minie rok, prognozy nie są optymistyczne; na jesieni musimy znaleźć mu inne miejsce. jesteśmy z Poznania, tata jest teraz 500 km od nas na Podlasiu, to nas wykańcza.. chcemy znaleźć ośrodek xblziej, wiemy, ze trzeba liczyć się z kosztami... ale czy ktoś w ogole wie o dobrym miejscu w Wielkopolsce? pielęgniarki mwoiac do ZOLu go, a przecież ws tyscy wiemy, ze to wyrok.. chciałabym zawalczyć jeszcze ... proszę, jeśli macie takie doświadczenia lub wiedzę, gdzie mogłabym spawrdzac? pytać? bo nie wiem od czego zacząć....
gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
Reklama: