Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29023)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
03-09-2009, 15:18:00

03-09-2009 o 14:49, gość :
Brakuje mi Zosi na forum....................ona na pewno dała by rzeczową radę, gdyż to już przerabiała.ADA

Zosię porwały bardzo ważne sprawy rodzinne ale pamięta o nas i wróci na pewno .

Spinka
Spinka
gość
03-09-2009, 19:06:00

Co tak Cicho spicie?
gość
03-09-2009, 19:35:00

czy was dzisiaj tak kopie jak mnie chyba zaraz do lodówki wskocze po plaster
tylko juto bede wam śpiewał
gość
03-09-2009, 20:10:00

Janusz! nie należę do nadgorliwych ludzi, moje pytania wynikały z chęci upewnienia się i zasięgnięcia rady od bardziej doświadczonych,a w żadnym razie nie były nadgorliwe. Wiem , że są różne teorie na rehabilitację, ponadto każdy z nas jest oddzielnym przypadkiem i u każdego proces zdrowienia jest inny i każdy miał inne współistniejące choroby. Ale dobrze jest usłyszeć rady i skorygować je ze swoim doświadczeniem. Mój lekarz mówi 6-8 tygodni od operacji, zobaczymy co powie mój rehabilitant.Dobrej nocy.ADA
gość
03-09-2009, 20:53:00

Witam .Ja naleze do szoły ostro reżimowej -kołnierz ,późna rehabilitacja, oszczędzjacy tryb życia .Inna sprawa co ja z tym reżimem zrobiłam.
W moim wypadku pierwszą dozwolną przez neurochirurga rehabiliatacją były samodzielnie wykonywanie ćwiczenia izometryczne (napinające , bez zmiany pozycji głowy i szyi ) w okresie odwyczajania się od kołnierza .
Po drugiej operacji w celu p. bólowym 3 miesiące po miłam pole magnetyczne . Bardziej inawazyjną rehabiliatcję czynnosciową i fizykoterapię w szerszym zakresie mogłam rozpocząć po 6 miesiącach , wolą ZUS przyspieszona o miesiąc z dobrym samopoczuciem . Pozdrawiam Zosia
gość
03-09-2009, 20:53:00

Skończyłam czytać kolejna książkę i idę spać . Jutro chce się wybrać rano do kina nie byłam już wieki , obiad mam na jutro ugotowany to laba . Spokojnej nocy kochani i aby wam się nie przyśniły koszmary
Gosieńka
gość
04-09-2009, 04:57:00

Witaj Ado moja wypowiedź na temat wczesnej rehabilitacji nie wynika z złej woli ani zniechęcenia Ciebie( z resztą jak mawiają starzy górale każdy jest kowalem swego szczęścia ) bardziej to jest przestroga niż jakieś widzimisię nie jestem jedynym przykładem zbyt wcześnie rozpoczętej rehabilitacji takich osób jest bardzo wiele i muszę Tobie powiedzieć że tak naprawdę nie ma zbyt dużo rehabilitantów znających się na postępowaniu po operacjach kręgosłupa szyjnego a już trochę zwiedziłem kurortów i szpitali rehabilitacyjnych i mogę Tobie nawet powiedzieć że z jednego z nich na który wysłał mnie ZUS w ramach prewencji rentowej lekarz badający mnie prosto z mostu zapytał się mnie po co oni mnie tam przysłali ludzie na pobycie ZUS-owskim mieli średnio 160 zabiegów a ja jedynie 57 bo tak na prawdę w sprawach kręgosłupa trzeba być nie zwykle delikatnym i znać się na rzeczy wiem że na kimś muszą się uczyć by zdobyć doświadczenie czyli tak jak każdy metodą prób i błędów Więc czasami jest lepiej poczekać dłużej niż zrobić sobie krzywdę dla tego to bardziej wynika z mojej troski i przestrogi że co nagle to po diable ale to Ty decydujesz o tym jak postąpisz jak by to powiedział ksiądz twoja wola Panie Pozdrawiam Janusz
gość
04-09-2009, 05:24:00

Ado wracając jeszcze do tematu nie każdego z nas stać na kliniki rehabilitacji na zachodzie gdzie w renomowanych kurortach tylko zajmujących się stanami pooperacyjnymi tak jak Martyna Wojciechowska która to zdobywa góry jeździ na rajdy i tak jak piszesz każdy przypadek jest inny i polega na sile drzemiącej w nas ja sam jak już pisałem na forum jestem niepokorny wobec choroby i stanu jakim się znajduje w tym roku też na linach w scenerii zimowej ok 1m śniegu wchodziłem na Szczeliniec i do piekiełka zjeżdżałem na linach Tylko trzeba znać granicę miedzy brawurą a rozsądkiem też i ja nauczyłem się tak postępować potrafię powiedzieć sobie stop dzisiaj nie ale może jutro i myślę że tak jak ktoś to mądrze napisał i mówił jakiś znany joga trzeba nauczyć się słuchać własnego ciała Pozdrawiam Janusz

O ja ale się od rana nagadałem normalnie kazanie chyba będę zbierał na tace Zyczę wszystkim miłego bezbolesnego dnia K Janusz
Forumowiczka
04-09-2009, 06:19:00

03-09-2009 o 22:53, gość :
Witam .Ja naleze do szoły ostro reżimowej -kołnierz ,późna rehabilitacja, oszczędzjacy tryb życia .Inna sprawa co ja z tym reżimem zrobiłam. W moim wypadku pierwszą dozwolną przez neurochirurga rehabiliatacją były samodzielnie wykonywanie ćwiczenia izometryczne (napinające , bez zmiany pozycji głowy i szyi ) w okresie odwyczajania się od kołnierza . Po drugiej operacji w celu p. bólowym 3 miesiące po miłam pole magnetyczne . Bardziej inawazyjną rehabiliatcję czynnosciową i fizykoterapię w szerszym zakresie mogłam rozpocząć po 6 miesiącach , wolą ZUS przyspieszona o miesiąc z dobrym samopoczuciem . Pozdrawiam Zosia

Hej
Zosiu, a to pole magnetyczne to była seria zabiegów? Ile ich było i czy pomogły? O sanatorium na pewno już pisałaś ale... czy wyjechałaś tam po 5 miesiącach po drugiej operacji? Nie pamiętam... Gdzie wtedy pojechałaś?
Spinka
Spinka
gość
04-09-2009, 07:49:00

Idą dwie szyjki przez "Trójkąt Bermudzki"
Pierwsza pyta:
- po co tobie tyn kołnierz?
Druga odpowiada:
- dla bezpieczeństwa, w taj okolicy wylatują dyski.
Jak najmniej "Trójkątów Bermudzkich" Kochani,
miłego dnia. Irek

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Ośrodek neurorehabilitacji z pegiem i tracho Lublin
Cześć.Syn jest po bardzo ciężkim urazie czaszkowo mózgowym ,po stabilizacji miednicy.Wybudzony od tygodnia z niewielką komunikacją typu wodzenie oczami I ściskanie prawą ręką.Szukamy ośrodka w okolicy Lublina neurorechabilitacji opieki całodobowej.Jakieś podpowiedzi może .Marta
gość
Podejrzewam u siebie początki Parkinsona
Skończyłem 87 lat, Pewne objawy utraty sprawności są zrozumiałe. Znalazłem w sieci opis objawów wczesnego Parkinsona. Utraciłem powonienie, mój charakter pisma odpowiada opisowi symptomu Parkinsona. Nie odczuwam żadnych ubytków w sferze psychiki. Nie odczuwam problemów z pamięcią i sprawnością w prowadzeniu samochodu. Zwracam się do autorów postów na forum, .czy opisane objawy widzieli u znanych sobie osób ze stwierdzoną chorobą.
szukam miejsca dla taty po zawale i w stanie wegetatywnym , który wciąż jeszcze jest w programie budzikowim ale tylko do sierpnia...
Drodzy Wszyscy! dzień dobry! Nazywam się Joanna, mój tata rok temy 16.05 miał rozległy zawal, był długo niedotleniony, niestety nie wybudził się ze śpiączki, nie odzyskał świadomości; przebywa w programie NFZ budzikowim w Sawicach; niedługo minie rok, prognozy nie są optymistyczne; na jesieni musimy znaleźć mu inne miejsce. jesteśmy z Poznania, tata jest teraz 500 km od nas na Podlasiu, to nas wykańcza.. chcemy znaleźć ośrodek xblziej, wiemy, ze trzeba liczyć się z kosztami... ale czy ktoś w ogole wie o dobrym miejscu w Wielkopolsce? pielęgniarki mwoiac do ZOLu go, a przecież ws tyscy wiemy, ze to wyrok.. chciałabym zawalczyć jeszcze ... proszę, jeśli macie takie doświadczenia lub wiedzę, gdzie mogłabym spawrdzac? pytać? bo nie wiem od czego zacząć....
gość
Caspr 2
Czy mając objawy neurologiczne oraz przeciwciała anty-CASPR2 w surowicy można mówić o przypadkowym znalezisku ?
Reklama: