Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
31-07-2012, 17:03:12

chciałabym się dowiedzieć czy puchniecie całej reki tzn od barku po przedramie do dłoni to normalne,niezależnie od dnia tzn czy ciepło czy chłodniej,bo mi wiecej puchnie lewa niz prawa i zaczeła tak w listopadzie i jest coraz gorzej(ale teraz to jest ciepło to chyba może ma prawo wiecej spuchnać?)tylko,że strasznie bolą.
Kurcze cały czas robie wszycho aby sie "tego"pozbyć,a i tak na zakupy musze isc z moim "ochraniarzem"bo nic z półki nie wezme.Do kitu ta rehabilitka,ja juz tego nie chcę! dyskopatie oddam za darmo.dorzucę duzo gratisów+przesyłka gratis

Kasia
gość
01-08-2012, 08:52:03

Irek masz rację we wszystkim co napisałeś. Nasz, mam na myśli ludzi dotkniętych chorobą, bierność jest na rękę NFZ, ZUSowi, Ministerstwu Zdrowia. Przecież chorzy jeszcze nie strajkowali w Polsce. A może powinni? Już wszyscy o wszystko strajkowali - chorzy nie. Może czas to zmienić i pokazać, że myślimy, czujemy ( poza bólem mamy emocje, godność i poczucie krzywdy).
Bogna
gość
01-08-2012, 10:24:58

Kasia a czy Ty konsultowałaś problem swoich rąk z lekarzem? Wiesz, ja swoją szyjkę zoperowałam po 10 latach od wykrycia dyskopatii. Rehabilitacja oraz ćwiczenia pozwoliły mi na życie w miarę komfortowo i bez tabsów. Dopiero w okresie zimy 2010/2011 mocno sypnęło śniegiem i chcąc wyjechać na ulicę samochodem musiałam się w pierwszej kolejności odkopywać. Pogorszył się stan mojej szyjki i właśnie wówczas pojawił się problem niedowładu prawej ręki wraz z jej puchnięciem, brakiem czucie po "zewnętrznej", drętwieniem itd. Lekarz powiedział, że już konieczna jest operacja szyjki. Po operacji, już jestem ponad 3 miesiące problem nie istnieje. Owszem, ręka nie jest w pełni sprawna ale rehabilitacja pomaga i z każdym dniem jest lepiej. Przykro mi, że cierpisz.
Coś czuję, że masz dobre serduszko i chętnie oddasz dyskopatię ale wybacz, że ja podziękuję. Mojej mi wystarczy. Może ktoś inny, chętny się zgłosi.
Pozdrawiam serdecznie.
Bogna
gość
01-08-2012, 10:27:19

Szkoda, że anTosia odeszła z forum.
Bogna
Wtajemniczona
01-08-2012, 10:40:28

A to ma być neurolog czy neurochirurg,bo ten drugi to na fundusz nie leczy(przynajmniej w mojej miejscowości)-nawet byłam u dwóch(bo przecież mozna zmienić lekarza,ale to nic nie dało bo lekarze tej specjalnosci maja głębokie kieszenie i ani mysla aby pozostały puste-leczenie tak, ale odpłatnie)tzn,na fundusz też są lekarze o tej specjalności ale nie leczą.
Ja się kulam z łapkami i główką(+łopaty+prredramię) dośc długo ,bo myslałam,że mnie przewiało albo źle spałam,ale skoro już dosć długo to trwa to coś nie tak,ale dopiero jak już nie mogłam z bólu podnieść sie z łożka to zauważyłam.Nie było czasu na lekarzy,bo twierdziłam,że jeszcze troche i przejdzie.
tylko zawsze zastanawiam się czy to dobry wybór ta operacja i czy coś pomoże
czytam tutaj jak się czujecie PO i to też mnie przeraża
Kasia
Forumowicz
01-08-2012, 12:29:26

Bogna mam prośbę do Ciebie o ile nie jest to dla Ciebie zbyt obciążające proszę o kontakt na Priv janusz-kur2@wp.pl
ks Janusz
Forumowicz
01-08-2012, 14:25:13

Kasia powiem krótko i może zbytnio dobitnie a co ty z tym zrobisz twój problem skoro piszesz że z bólu nie umiesz wstać z łózka a piszesz na forum to znaczy że jeszcze Ciebie nie boli bo jak mnie bolało to było mi obojętne czy mnie porżną żywcem czy w narkozie byle chociaż na chwile przestało . Neurochirurg jak nazwa wskazuje jest od zoperowania chorego miejsca a nie leczenia od leczenia i samo poprawy jesteś Ty wraz z rehabilitantami
pozdrawiam
ks Janusz
Wtajemniczona
01-08-2012, 18:18:18

ks.
zamiast pomocnej dłoni dostałam kopa.
...a pod tramwaj zawsze mogę się podłożyć...
ech znikam
Forumowicz
01-08-2012, 20:19:17

Kasia z tego co widzę i wiem dosyć dużo dostałaś odpowiedzi czasami człowiekowi potrzeba małego kopa aby się otrząsnął i nie chodzi o to byś głowę chowała w piasek ale o to że skoro widzisz że jest źle trzeba podjąć jakąś decyzje a Ty wisisz w zawieszeniu i sama popadasz w depresje a tu chyba nie o to chodzi więc czasem trzeba w ten sposób . Tramwaje zostaw w spokoju bo kto nowe będzie kupował z tego co wiem to byłaś na konsultacjach i musisz podjąć decyzje co zrobić z swoim samopoczuciem i zdrowiem my jedynie pokazujemy podpowiedzi wskazówki jak można i co można lecz Ciebie nie uzdrowimy gdyż nie mamy takiej mocy .
spokojnej nocy
ks Janusz
Forumowicz
02-08-2012, 06:55:36

coś tu wszyscy ostatnio szybko wysiadają z pociągu albo kładą pod tramwaj ..........
....to takie fajne ?? ?? ??
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
niewydolność żylne?
Witam proszę o wskazówki bo nie wiem co robić od 4 lat brałam tabletki antykoncepcyjne, odstawiłam od około 3 miesięcy i po odstawieniu mam ciągle objawy takie jak, kłucie w brzuchu, kołatanie serca, obrzęk żył na rękach, żyły powiększają się i drętwieją ręce, i nogi nie dam rady spać w nocy,lekarze rozkładają ręce nie znają diagnozy, zaczęłam zdjęcia już nie wiem co robić
gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
Reklama: