Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
24-03-2013, 14:11:15

Witam wszystkich
Czy ktoś wie co z Elcią .Miała chyba mieć operację w poniedziałek i trwa cisza.
Piotr
Po wyjaśnieniu o rezygnacji od 10.04 tak.Czyli 182+90.Dziekuję
Karolina
Forumowiczka
24-03-2013, 17:39:23

Bogusiu pooglądałam twój artefakt w MR i powiem ci że faktycznie nic nie widać na tym poziomie operowanym. A to ci zagadka...... myślałam ze będzie trochę rozmyte a tu po prostu są same niewiadome a raczej niewidoczne.
Dobrze ze na pozostałe poziomy już nie rzuca cienia i je widać.
mnie zależy żeby zobaczyć poziom wyżej od operowanego. Muszę poczekać do lipca a potem sie okaże czy warto było pytać czy lepiej było pozostać w niewiedzy :)
miłej reszty niedzieli
Asia
Forumowicz
24-03-2013, 21:23:17

Pozdrawiam wszystkich bolesnych.Ciesze sie ,że to jasne Karolina.Idąc za tropem to Wilkien co dalej czy coś sie ruszyło.Wyobraz sobie ,że nasz operator pomógl 2 osobom z moich znajomych i jest dobrze.A co u Niunqi-? pozdrawiam cierpiących.Nocy bez bolu kochani . piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Początkująca
24-03-2013, 21:27:52

Tak właśnie się też zastanawiam co u Elci bo miała operację chyba w tym samym czasie co Kasiafo.
Kasiufo co u Ciebie jak się czujesz..... ja w coraz większym strachu jeszcze tydzień.
Na szczęście angina w końcu pomału przechodzi
Wczo­raj do ciebie nie na­leży. Jut­ro niepew­ne... Tyl­ko dziś jest twoje. Jan Paweł II
Wtajemniczona
25-03-2013, 08:12:21

witam wszystkie szyjeczki
ale dużo nowych osób, witajcie, forum biegnie takim życiem że ledwo nadążam czytać, ....
piotrze ty już tuz tuz do sanatorium i do pracy...
powiedzcie mi bardziej doświadczone szyjki po operacji
co konkretnie wolno robić po 1,5 miesiąca, wiem czego bezwzględnie unikać do konca życia ale co wolno robić teraz
a pytam bo wczoraj miałam nieprzyjemne zdarzenie z moim zdrowiem, otóż miałam bardzo duże zawroty głowy takie że leciałam na ściane, jak się położylam i poleżałam to potem mąż mie musiał z sypialni do pokoju zaprowadzić, naprawde miałam stracha, niemogłam zamknąć oczu bo wtedy leciałam, chwiałam się nawet na siedząco, dzisiaj też mi się kręci ale w miare jak przed operacją
czy też tak mieliście, czy też sama sobie jestem winna bo w sobote wieczór mocowałam się z otwartym oknem, nie mogłam zamknąć,a mróz był -11, i rama jakoś sie nie chciala zmieścić, oraz diabeł mnie podkusił, i na klęcząco zajrzałam za szawke, odwrociłam znacznie głowe w bok,
czy to mogło mieć wpływ...?mąż to już chciał pogotowie wzywać, ale rozmowa z bogusią mnie uspokoiła, bo juz myślałam że to może jakiś wylew...
wiem że ja dla mnieszkania, a nie mieszkanie dla mnie, ale myślałam że jak już mineło 6 tygodni to juz troszkę można coś porobić, a nie siedzieć jak mumia...
baczas moja operacja na dwu poziomach trwała blisko 4 godizny, z tym że ja mam 8 śróbek i jestem od pierwszego dnia bez kołnierza, jedynie wracałam w kołnierzu i przez pierwsze dni w nim jeździłam, oczywiście jako pasażer
piotrze mam nadzieje, że zdasz realacje z sanatorium, czy warto starać się o te międzywodzie czy może gdzieś indziej, jeśli by mnie zus kierował też bym chciała nad morze...
gabriela ja przyłaczę sie do reszty wypowiedzi i tu się nie ma co zastanawiać, zdrowie i tylko zdrowie, jeżeli zostaniesz w pracy to i tak nie masz gwarancji że nie daj boże za rok cię ktoś nie zwolni, tylko najpierw wyciśnie jak cytrynę, jak masz tam pracować to i tak tam będziesz pracowala, ja wierzę w przeznaczenie i siłe własnych rąk, dlatego dbaj o swoje zdrowie, a praca....wiadomo że bez kasy żyć się nie da, ale bez zdrowia tymbardziej...
niunga pisała mi że nadal jest w fazie diagnoz i że ma juz dosyć....
mamamuminka, witaj, pisz, w grupie raźniej wszystko się znosi
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...? 7 luty 2013 operacja C5/C6 i C6/C7 implanty typu Zero-P klinowe firmy Synthes
Forumowicz
25-03-2013, 09:15:14

stokrotka210863 2013-03-25 09:12:21 witam wszystkie szyjeczki
powiedzcie mi bardziej doświadczone szyjki po operacji
co konkretnie wolno robić po 1,5 miesiąca,
oj kochana gotować,prać,sprzątać,prasować,odkurzać i to wszystko dla męża ;) wierz mi nie obrazi się ;););)

czy też tak mieliście, czy też sama sobie jestem winna bo w sobote wieczór mocowałam się z otwartym oknem, .......
czy to mogło mieć wpływ...?mąż to już chciał pogotowie wzywać
mogło mieć wpływ a raczej na pewno miało , dobrze , że nie wezwał bo jeszcze by was zbluźnili jakby się dowiedzieli co robiłaś.
Oszczędzaj się ale to co wyżej napisałem to spoko , luzik
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Wtajemniczona
25-03-2013, 09:39:00

to ja tu na forum, po pomoc, jak do lekarza...
a raf mi tak odpisałeś że nie wiem czy śmiać się czy płakać
czasami nie umię czytać między wierszami, i sarkazm mnie nie wzmacnia....
chciałam wiedzieć, czy ktoś tak miał i czy mogłam sobie troche zaszkodzić a ty mi tu tylko żartem walisz po oczach, a pomoc gdzie...?
może powinnam była napisać kobiety po operacji, co wolno robić po 1,5 miesiąca....
a mam jeszcze jedno pytanie, zbliżają się święta i takie tam, czy można wypic jakiegoś drinka, winko, kiedy wy zaczeliście czasami coś sie napić bo nie wierze że tu sami abstyneci
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...? 7 luty 2013 operacja C5/C6 i C6/C7 implanty typu Zero-P klinowe firmy Synthes
gość
25-03-2013, 09:44:53

witam wszystkich serdecznie
Stokrotko dziękuję że też się wypowiedziałaś.Wiem że zdrowie najważniejsze,tak czasami się zastanawiam że może dlatego chcę gnać do pracy bo mieszkam z teściową a uwierzcie mi potrafi doprowadzić do szału.jeszcze kilka dni z nią w domu a będę się leczyć na depresje ,chyba zacznę do poradni psychologicznej już chodzić :):) a wiadomo stres nie wskazany buziaki papa
gość
25-03-2013, 09:51:49

Stokrotko nie wiem jak to po operacji szyjki,bo po lędźwiowym to już po dwóch tygodniach można drinka :) a co do szyjnego to jak bratowa się wypowiadała ,to prawie pół roku dochodziła do siebie po 3 miesiącach to miała problem buty zawiązać a miała robiony tylko jeden poziom ,także mi się wydaje że to od psychiki zależy im mocna psychika tym lepiej wracamy do zdrowia ,im gorsza tym gorzej ,ja to chyba na psychikę nie będę patrzeć jak mnie jeszcze zechcą w pracy to będę gnać bo z teściową żyć się nie da :):)
Forumowicz
25-03-2013, 10:21:18

Stokrotka ale ja jestem lekarzem !!!!!
Specjalizacja: wykańczanie nerwowe człowieka - robię hab. z tego
A tak na poważnie to na 100% twoje problemy pochodziły od okna , nic sie nie siłuj,nie schylaj,nie podnoś rak do góry , najlepiej w ogóle się nie siłuj a jak poczujesz zmeczenie albo choćby niepewność to kładziesz się i odpoczywasz i no :):):):)
W piątek przypadkiem kupiłem sobie coś takiego, pani w aptece powiedział mi , że musi byc dobre bo ludzie po to wracają i powiem wam że nie wiem jak ale te 2-3 dni smarowania i czuje jakiś taki większy luz w karku i jakby faktycznie pomagało .
http://www.tanie-leczenie.pl/apteka-produkty/neuro-terapia-zel-ekstraktem-gozdzika-75-11043.html
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: