Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29023)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
04-12-2014, 09:46:28

Anulka66, ja też w Warszawie mam sprawdzonego fizjoterapeutę (myślę, że parę innych osób tutaj też) - jak będziesz potrzebować pisz.
Początkująca
04-12-2014, 12:17:12

Maq, jasne że chcę. Im więcej tym lepiej. Będzie w czym wybierać.Chciałabym wybrać tylko sprawdzoną juz osobę.Ja mogę być w Polsce jak córka będzie miała wolne w szkole i to na niezbyt długo dlatego muszę umówic się z wyprzedzeniem, a w wakacje no to wiadomo mogę na dłuzej.Będę wdzięczna za kazdy namiar.
Wtajemniczona
04-12-2014, 15:15:35

Mielopatia to nie tylko ucisk na rdzeń, ale już jego uszkodzenie. Uszkodzenie, które się nie zregeneruje, więc zwlekanie z operacją w takich przypadkach nic dobrego nie przyniesie. Pogłębia tylko deficyty neurologiczne. Więc chyba ktoś na wyrost napisał "mielopatia", bo przy mielopatii nie ma się nas czym zastanawiać w kwestii operacji. Chyba że mamy tyle lat, że planujemy się już zbierać.
Pozdrawiam.
Bety
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę, a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu. Marzec 2014:discectomia i artroplastyka C5/6 i C6/7 Implanty ruchome Aesculap activ C
gość
04-12-2014, 16:02:18

Tak jak pisze rupafin, przy mielopatii to juz tylko operacja i to szybko, ja mam ucisk na rdzeń ale bez oznak mielopatii więc neurochirurg sam mi powiedział że jeszcze można rehabilitować, nie ma uszkodzeń rdzenia. Trzeba DOKŁADNIE dopytać o siebie i wtedy jest łatwiej podjąć jakąś decyzję ;)
cały czas przed... (trzy lata minęło w maju) ;)
Początkujący
05-12-2014, 14:52:11

Nie było mnie wydawało mi się chwile a tu tyle stron poleciało :)
Szyjko pisałem te moje wątpliwości bo jak widać nie znam się na opisach MRI :P podobno pomimo że widać wypukliny to faktycznie nic patologicznego się tam nie dzieje.
Mówicie że rezonans marzenie, i co prawda z kręgosłupa samego w sobie nie czuję dolegliwości, nic mnie nie boli, jedynie martwi mnie uczucie jakby drętwienia lewego kciuka i czasem wchodzi to na dłoń, dziwne że lewa strona skoro w obrazie MRI mam opisany modelowanie korzenia z prawej strony :P sam już nie rozumiem. Poza tym nie raz się czyta tu na forum że objawy drętwienia są poważniejszymi niż nawet ból oraz o źle opisanych rezonansach :P że te złe opisują jako niezłe :) sam już nie wiem skąd te objawy w rękach, gdyby nie one nie drążył bym tematu a tak co jakiś czas niepokój się daje we znaki.
Forumowicz
06-12-2014, 08:45:29

Hari powiem krótko a dobitnie . Nasz organizm to nie komputer nie wyskoczy okienko z napisem błędów wad i.t.d . Pozostaje nam więc diagnozowanie może warto zrobić EMG ręki udać się do doświadczonego fizjoterapeuty który może ukierunkować lub naprowadzić na odpowiedni kierunek leczenia . Warto więc najpierw dobrze się zdiagnozować a potem leczyć i zapobiegać.
Życzę wszystkim miłego weekendu
ks Janusz
Wtajemniczona
06-12-2014, 17:51:11

W mikołajkowym dniu dużo zdrówka I trafnych wyborów. Też zgadzam się z opinią ,że nasz organizm to nie komputer . U jednego opis w badaniu nie jest tak duży a objawy bardzo dokuczają u innego ( i ja jestem takim przypadkiem ) opis jest paskudny rezonans miałam robiony 3 razy i za każdym razem wpisane jest : podejrzenie rozwijającej się mielopatii " a objawy nie są tak dokuczające . Po prostu uważam . Po operacji jak inni piszą też należy się przestawić i uważać Dlatego każda decyzja jest indywidualna i nie jest to wszystko tak jednoznaczne i proste nawet przy sformułowaniu mielopatia. każdy jest inny. Pozdrawiam udanego wieczoru. Renata
Przed operacją Zwyrodnienie C4do C7 + długi opis Operacje przekładam już od ponad 2 lat "Łatwo podjąć decyzje , trudniej później z nią żyć"
Forumowicz
06-12-2014, 19:51:22

Dbry wieczór WSZYSTKIM PERYSKOPKOM . U mnie bez zmian.Daje rade, zony wyniki są przynajmniej dobre.Moje samopoczucie jest bardzo dobre.Życzę Wam jak najmnej bólu .........Piotr.....
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Wtajemniczony
08-12-2014, 08:04:13

Hej u mnie też nie jest źle a nawet są dni że jest dobrze,nowy osteopata powiedział że będzie mnie to kosztowało i nie będzie szybko ale jestem do uratowania przed nożem.No i smutna wiadomość wczoraj zmarł mój kolega poszukiwacz ,pasjonata jak ja,człowiek o wielkim sercu,,okropny poranny ból głowy utrata przytomności,diagnoza pękł tętniak w mózgu.Chłopak aktywny fizycznie nigdy się nie skarżył parę dni pod respiratorem ale niestety.Tak że kochajmy każdy dzień mnie tego nauczyła dyskopatia,dzień bez bólu to jak dar.
Początkujący
08-12-2014, 09:23:31

Dino co to za działanie która ma na celu uratowanie Cie od noża? Caly czas masz bóle? Masz inne objawy prócz bólu ?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: