Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
04-04-2014, 13:00:33

Na podstawie wypisu że szpitala lekarz poz wystawia skierowania na rtg, zwolnienia i przepisuje rehabilitację.
Ja ostatnio poprosiłam o skierowanie do neuroortopedy i lekarka też wystawiła..
Jestem w zwykłej przychodni na NFZ i nikt nie robi mi żadnych problemów.
Zkserowała tylko wypis ze szpitala i wszystko działa.
Nawet wysłała mnie po orzeczenie o niepełnosprawności, bo i tym nie miałam pojęcia.
Cóż jeszcze zdarzają się porządni lekarze.
A jeżeli chodzi o Grodzisk to dwaj neuro mi się kojarzą, obaj na G.......
U obydwu byłam na konsultacjach przed operacją i jeden z nich mnie operował.
Jeżeli chodzi o czas rekonwalescencji to lekarz napisał mi na zaświadczeniu że min. pół roku. ZUS przyjął to do wiadomości, ale w pracy byli mniej wyrozumiali i straciłam pół etatu.
Ania artroplastyka C5-C6 grudzień 2013 implant ruchomy M 6
Wtajemniczona
04-04-2014, 13:40:33

Jak widać u nas to co kraj to obyczaj. Różne przychodnie, różne przepisy różnie interpretowane.
Nie tylko zresztą w służbie zdrowia.
Wtajemniczona
04-04-2014, 13:44:51

Jak widać u nas to co kraj to obyczaj. Różne przychodnie, różne przepisy różnie interpretowane.
Nie tylko zresztą w służbie zdrowia.
A ja dzisiaj znalazłam taki artykuł szukając o tej guli w gardle. Powikłań możliwych sto i więcej.
Ale przyświeca mi myśl Lema: "Bądź dobrej myśli, bo po co być złej." :)
http://neurochirurgwroclaw.com.pl/index.php?id=dyskopatia-szyjna
Kasia
Wtajemniczony
04-04-2014, 14:33:59

Szyjki mam dylemat,czy iść teraz na zabiegi do rehabilitantki czy poczekać do 15 kwietnia na konsultacje u neurochirurga i ewentualnie po jego decyzji jeśli operacja nie byłaby konieczna podjąć rehabilitacje.
Wtajemniczona
04-04-2014, 14:47:17

Dylemat jest. Jeśli rehabilitanta jest ładna, miła :) i profesjonalna to idź choćby pogadać o możliwościach rehabilitacyjnych.
Mój rehabilitant sam wysłał mnie na MRI a jak je zobaczył, to już się nie dotykał do mnie tylko do neurochirurga wysłał.
gość
04-04-2014, 14:57:21

Dino, ja bym poczekała na wizytę,myślę że rehabilitacja może zmylić neurochirurga jeśli chodzi o stan faktyczny a obraz MR. Ja zrobiłam w takiej kolejności: badanie MR, opinia dobrego lekarza, odroczenie przez niego operacji, wypisane zalecane przez niego zabiegi. I tego się trzymam. I jest lepiej. Pozdrawiam :)
Wtajemniczony
04-04-2014, 15:05:35

Dzieki ***ble tez tak myślę tylko człowiek za przeproszeniem świra dostaje już w domu coś by działał a dzisiaj tak rąbie w szyi że hoho
Wtajemniczona
04-04-2014, 16:21:15

Byłam wczoraj u rodzinnego po receptę i sam zapytał jak ze zwolnieniem. Zrobił ksero karty informacyjnej i powiedział, że nie ma problemu jak się skończy to przyjść i będzie dalej pisał. Rodzinnego można zmienić jeśli tak się zachowuje jak wyżej czytałam.
Pozdrawiam.
Bety
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę, a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu. Marzec 2014:discectomia i artroplastyka C5/6 i C6/7 Implanty Aesculap actif C
Początkująca
04-04-2014, 16:28:04

Zakończyłam rehabilitację- dzisiaj już płakałam z bólu. Ot, zaniedbane ciałko!!
Mnie ogólny pisał zwolnienia, wnioski do niepełnosprawnych i do sanatorium, goni też do specjalistów i na rehabilitację.Ze skierowaniami nie mam problemu-schody są później bo brak miejsc
Vika
Forumowicz
04-04-2014, 16:40:08

To jeszcze raz "ja jazabek trener"DINO zaczekaj te kilka dni to juz nic nie znacza.Lepiej po konsultacji.To jakis bedzie dla ciebie pewnik do dalszego działania.Co do naszego NFZ-u to i racja.Dalej sa podziały.U mnie niema problemu ze zwolnieniem czy skierowaniem.Czasem miejsce do rechabilitacji to i owszem ,ale daje rade.Agula ty to zmien tego lekarza-bo cię kłamie.Skoro pełne zagojenie to 3-6 miesiecy to co robisz w pracy? Oto jest pytanie?pozdrawiam bolesnych i uciśnionych piotr........
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Późno rozpoznany kręgozmyk teraz tylko operacja
Cześć wszystkim.
Piszę tu, bo może ktoś był w podobnej sytuacji albo potrafi podpowiedzieć, co dalej. Rok temu zacząłem mieć poważne problemy z kręgosłupem – ból, drętwienie, osłabienie nóg. Poszedłem do jednego ze znanych profesorów w Warszawie, pełne zaufanie, bo nazwisko znane. Diagnoza? Żadnej konkretnej. Tylko środki przeciwbólowe, skierowania na rehabilitację, tabletki, zastrzyki. Leczenie objawowe bez zaglądania głębiej. Mija rok. Trafiam do innego specjalisty i co się okazuje? Kręgozmyk między L5 a S1, czyli coś, co powinno być zauważone na podstawowym rezonansie czy tomografii. Gdyby został rozpoznany wcześniej – miałbym szansę na leczenie zachowawcze: prądy, ostrzykiwania, konkretne zabiegi bez konieczności operacji. A dziś słyszę: jedyna opcja to operacja. Gdyby ktoś się wtedy postarał, miałbym wybór. Teraz już nie mam. Mam za to straszne newsy.
To nie jest „trudna sprawa” to po prostu przeoczenie, brak czujności, może rutyna i to mnie dziś kosztuje zdrowie i spokój. Mam pytanie: czy ktoś z Was miał podobną sytuację? Czy można coś z tym zrobić prawnie? Czy od razu iść do sądu, czy najpierw skonsultować się z dobrym prawnikiem medycznym? Z góry dzięki :-[
gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
Caspr2
Przeciwciała Caspr2 w surowicy, objawy neurologiczne i psychiatryczne, jeden lekarz twierdzi ze autoimmunologiczne zapalenie mózgu, w szpitalu nie chcą wdrożyć leczenia ze wzgledu na „zbyt dobry” stan pacjenta. Ktos pomoże ? Podpowie ?
gość
RM glowy
Ognisko malacji12 X6 mam w prawej półkuli móżdżku W płacie czołowym prawym widoczny naczyniak zylni.
Reklama: