Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
13-06-2019, 20:11:49

Witajcie kochane.
Do Joanna240577.
Miło czytać, że u Ciebie wszystko ładnie idzie do przodu. Mam kilka pytań do Ciebie bo jesteś dłużej po operacji ode mnie. Po jakim czasie od zabiegu miałaś kontrolę u neurochirurga-bo u mnie ogólnie to lipa: w szpitalu gdzie byłam operowana to termin za pół roku(kolejka). Zalecenia ze szpitala dostałam na 4-6 tygodni po operacji, myślę że czas na zrobienie kroku do przodu bo minęło już 5 tygodni. W poradni rehabilitacyjnej wizyta dopiero w drugiej połowie lipca-nie chcę stać w miejscu tak długo. U Ciebie nie ma takich kolejek? Joasiu kto wystawia Ci kolejne zwolnienia, bo mi kazali iść do swojej przychodni. Ogólnie to czuję się dobrze, ale bolą barki i lędźwiowy, które również bolały przed operacją , brak to rozruszać i robię co mogę ale nie chcę przesadzić z nieodpowiednią aktywnością, myślę o jakiejś prywatnej rehabilitacji ale pewnie lepiej by było mieć przedtem zgodę neurochirurga. Jakoś czarno widzę przyszłość....
Proszę napisz jak u Ciebie to wszystko wyglądało.
Pozdrawiam wszystkie szyjki.
gość
14-06-2019, 03:00:42

Witam wszystkie szyjki serdecznie, jestem od niedawna wlascicielka wypukliny i przepukliny w odcinkach c5c6 ora c6c7, kilka zwezen I kilka roznych opinii w tym temacie. Sklaniam sie do jednej wedlug mnie najbardziej racjonalnej propozycji od neurochirurg a Stanislawa Kwieka, ktory zaproponowal mi operacje maloinwazyjna. Czy ktos moze mial jakies doswiadczenia z endoskopowa operacja. Pozdrawiam Monika
gość
14-06-2019, 05:27:48

Nie mi nic nie proponowano a jaki szpital?
gość
14-06-2019, 13:28:11

Klinika KCM Jelenia Gora
Początkująca
14-06-2019, 15:57:41

Witam Lucy0402 😃
Kontrolę u swojego operatora mam 26 lipca, także też nie szybko, bo 3,5 miesiąca po operacji.
Zwolnienia dalsze wystawia mi lekarz rodzinny. Co do rehabilitacji, to zaraz po operacji zarejestrowalam się do lekarza rehabilitacji, a że mam fajną w porządku babeczke, to wypisała mi skierowanie na rehabilitację poszpitalnie w trybie pilnym i w ten sposób zaczęłam się rehabilitowac już od 20 maja. W poniedziałek zaczynam dalej po 2 tygodniowej przerwie 🙂oczywiście wszystko w ramach nfz.
Przyznam nieskromnie, że zaliczyłam już nawet dwie imprezy z tańcami do prawie rana- oczywiście pamiętając o szyi, ale nikt nie chciał wierzyć, że jestem dwa miesiące po operacji 😃
Pozdrawiam, w razie pytań służę pomocą 😉
gość
14-06-2019, 20:56:54

jak sie czujesz SPONDYLOZO?
gość
14-06-2019, 23:30:35

Kcm jelenia? To chyba prywatnie bo na NFZ tylko implanty i plytka
gość
15-06-2019, 03:48:23

Tak prywatnie, niestety nie moge znalesc nikogo kto mial zabieg usuniecia przpukliny endoskopowo I moglby podzielic sie swoja opinia w tym temacie🙁
gość
15-06-2019, 07:42:11

Na YouTube byly o tym filmiki a ile za to?
gość
15-06-2019, 12:25:28

Helo to ja SPONDYLOZA jak sie czuje... dzisiaj jakos wzglednie, cisnie w dole kregoslupa, lekko dretwieje lewa strona twarzy, slabe rece, wlasnie leze na podlodze by kregi troche odciazyc. Wczoraj bol glowy nie do zniesienia od rana. Po pracy znow lezenie na podlodze to mi pomaga. Lekkie cwiczenia na obrecz barkowa I miesnie szyi. Na szczescie spie w nocy. Ale cos mam pospinane kaptury na ramionach... rano cieply prysznic lekka ulga... potrzebuje masazu takze glebokich tkanek. Dzis wieje chyba wczoraj byl zwiastun frontu... coz codziennosc.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: