Reklama:

Neuralgia Nerwu Trójdzielnego - proszę o pomoc! (976)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
10-10-2011, 18:29:16

No i znowu jesień, zimno, wiatr i wilgoć i ból wraca coraz częściej i coraz silniej.
gość
10-10-2011, 19:03:41

Współczucia:(
[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/ywny14dp4yxug7g1.png[/img][/url]
gość
11-10-2011, 20:42:49

ja właśnie też się z tym zmagam od 9 lat. miałam operację odbarczenia. Nie jestem w pełni zadowolona z wyniku,wszystko dlatego że mam też SM. Proszę się udać do drBoguckiego w prywatnej Przychodni Renesansowej na ul. Renesansowej w Warszawie tel228646765.Jest to Neurochirurg i operuje w Szpitalu Bielańskim w W-wie.
gość
15-11-2011, 20:02:18

Witam - mysle ,ze mozesz miec przepisywane leki na P poniewaz neuralgia nerwu trojdzielnego jest choroba przewlekla . Ja mam przepisywane w Poradni Bolu. Mam pytanie ,czy ktos z Was slyszal gdzie za granica mozna zrobic rekonstrukcje pnia nerwu trojdzielnego ,ktory mam przeciety i bole sa okropne boli mnie cala polowa twarzy probowalam juz wszystkiego niestety nic nie pomaga ze wzgledu na przeciety pien . Powtarza mi to kazdy lekarz ,zyc mi sie nie chce mam dosc . Prosze o jakakolwiek informacje ,bede wdzieczna . Sami wiecie co to jest bol . Pozdrawiam Mica
gość
04-12-2011, 22:00:03

Mica napisz do mnie:szarotka19@gmail.com
Początkująca
17-12-2011, 20:05:35

Do Pana lub Pani z dn.o1,10 2011r. Napisalam na forum ,ze neuralgia nerwu trojdzielnego jest nie wyleczalna tak ale nieswiadomie zapomnialam napisac ,ze w moim przypadku dlatego ,ze mam przeciety glowny pien nerwu trojdzielnego od ktorego odchodza wszystkie 3 najwazniejsze galazki . Mimo wszczepienia 2 stymulatorow bolu ,odbarczania nerwow i wiele innych operacji nic nie przynioslo oczekiwanych efektow ,a wszystko tylko dlatego ze jest przeciety ten pien . Zrobione to mialam okolo 10 lat temu tak wtedy leczyli neuralgie i niestety mam podraznione wszystki nerwy na calej polowie twarzy . Bol w tej chwili jest nie do opisania jedyne czym sie ratuje to masa lekow p/padaczkowych i przykladam lod ,tak zimno daje mi ulge . Ci co nie maja takich problemow maja mase roznych obcjii do wyboru ,aby sie wyleczyc . Caly czas jestem leczona w Warszawie i wszystkie operacje tez mialam tam robione . Przepraszam ,ze napisalam ,ze neuralgia jest nie do wyleczenia ,ale pisalam wczesniej na forum o moim przypadku . Pozdrawiam Mica
dzidkajozefek
gość
10-01-2012, 20:20:13

Witam mam pytanie gdzie w Woj. Mazowieckim jest jakiś specjalista zajmujący sie ta choroba. Miałem w szpitalu brudnowskim robiony rezonans i elektro cos tam,wypowiadalo sie trzech lekarzy i kazdy nie wiedzial co jest... wyszlo niby jakies zapalenie obrzekowe czy cos takiego,a wszystkie obiawy mam jak inni,boli mnie od 3 miesiecy lecza mnie lekami co juz nie pomagaja :(
Gdzie sie zglosic do specjalisty ????
Dzieki
gość
21-01-2012, 18:14:23

Od dwóch lat przeglądam wpisy na forum. Dziękuję za wszystkie pomocne wypowiedzi. Mica podziwiam cię i współczuję. Ja choruję od dwóch lat. Od czasu nieudanego zabiegu implantacji zęba. Niestety pan Krzysztof Sidorowicz chirutg-stomatolog z Poznana zamienił moje życie w koszmar. Weszłam do jego gabinetu zdrowa, wyszłam jak ruina człowieka. Mnie nie pomagają żadne leki przeciwpadaczkowe, psychotropowe itp. Bol jest ciągły, bez chwili przerwy. W nocy boli, ale trochę śpię po amitriptilinie. Neurolog u którego się leczę odradza jakiekolwiek zabiegi. Według niego należy zostawić ten nerw w spokoju, to może być bardziej pomocne. Rzeczywiście po tych 2 latach jest lepiej. Już mnie nie pali silny ból, więc uwolniłam się od kostek lodu. Przez pierwszy rok cierpiałam niewyobrażalnie, myślałam o samobójstwie, nie miałam siły na wpis na forum, ani na cokolwiek innego. Obecnie nie biorę leków, bo i tak nie pomagają. Staram się stosować medytację, odwracanie uwagi mojego umysłu od bólu. Narazie jakoś daję radę.Marzę o 5 minutach bez bólu, żeby przypomnieć sobie jak to jest, nie czuć bólu. Pozdrawiam wszystkich. Tesia
gość
21-01-2012, 18:27:05

Krzysztof piszesz: "Uzyskałem dopiero pomoc dzięki stronie poświęconej neuralgiom twarzy:
www.boltwarzy.blogspot.com"
Chętnie weszałbym na tego blooga, ale jest otwarty tylko dla zaproszonych czytelników. Czy możesz pomóc? Tesia
Początkująca
27-01-2012, 11:47:50

Witam,jestem właśnie po operacji odbarczenia nerwu v ,Jest to poważna i ciężka do przejścia operacja.Ból ten najsilniejszy w skali 1do 10-na 10 minął .Od miesiąca jestem tylko na lekach zmniejszających napięcie mięśni .Ból pozostał w skali ok 3-4 nadal jest przeczulica twarzy no i nowe atrakcje po operacji zawroty głowy ,nudności przeczulony słuch.To ponoć minie pytanie kiedy.Zaczynam popadać w depresję.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
gość
DM1
Cześć choruje na dystrofie miotoniczna typu 1 od 10 lat czy ktoś jest w podobnej sytuacji? Proszę o kontakt na maila weronikakolodziejczak33@gmail.com
gość
Straszna obawa przed zabiegiem wszczepienia zastawki
Hej, piszę tu bo bardzo się boję operacji mam 42 lata i przed sobą operację w Szpitalu Bielańskim w Warszawie. Czytam tu o powikłaniach o nie właściwym ułożeniu Drenu w Jamie Otrzewnej. Czy ktoś ma pozytywne doświadczenia ? Proszę o wsparcie duchowe. Dziękuję Aleksander
gość
Ośrodek neurorehabilitacji z pegiem i tracho Lublin
Cześć.Syn jest po bardzo ciężkim urazie czaszkowo mózgowym ,po stabilizacji miednicy.Wybudzony od tygodnia z niewielką komunikacją typu wodzenie oczami I ściskanie prawą ręką.Szukamy ośrodka w okolicy Lublina neurorechabilitacji opieki całodobowej.Jakieś podpowiedzi może .Marta
Reklama: