Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkujący
28-02-2020, 17:46:19

:)
nie będę czytał iluś tam stron wstecz i przedzierał się przez tony rozmyślań i rozdzielania włosa na czworo ;)
czasy kiedy to robiłem mam już za sobą wraz z kupą doświadczeń i tonami połkniętych "painkillerów" ;)
zadając proste pytanie liczyłem na w miarę proste odpowiedzi :)
no nic - zobaczę jak to będzie u mnie, a pytałem dlatego, ze sprzed kilku lat pamiętam wpisy o kołnierzu przez 6 tygodni a tu mój ortopeda mówi, że 3 maks 4 a potem jeszcze ze 2 -3 zwolnienia i powrót do roboty - i w sumie mam nadzieję, że tak będzie :) tym bardziej, że u mnie jeszcze nie ma tragedii, gdyż dyski powylewały się nie w stronę rdzenia ale w drugą - od strony rdzenia blokują je osteofity i nie da rady tam się wlać ;) na razie nie mam żadnych niedowładów, EMG też wyszło OK, więc wg. lekarza jest szansa na szybki powrót do sprawności ;)
Pozdrawiam wszystkich!!!
Forumowiczka
28-02-2020, 17:53:41

KrokodylGiena 2020-02-28 18:46:19
:)
nie będę czytał iluś tam stron wstecz i przedzierał się przez tony rozmyślań i rozdzielania włosa na czworo ;)
czasy kiedy to robiłem mam już za sobą wraz z kupą doświadczeń i tonami połkniętych "painkillerów" ;)
zadając proste pytanie liczyłem na w miarę proste odpowiedzi :)
no nic - zobaczę jak to będzie u mnie, a pytałem dlatego, ze sprzed kilku lat pamiętam wpisy o kołnierzu przez 6 tygodni a tu mój ortopeda mówi, że 3 maks 4 a potem jeszcze ze 2 -3 zwolnienia i powrót do roboty - i w sumie mam nadzieję, że tak będzie :) tym bardziej, że u mnie jeszcze nie ma tragedii, gdyż dyski powylewały się nie w stronę rdzenia ale w drugą - od strony rdzenia blokują je osteofity i nie da rady tam się wlać ;) na razie nie mam żadnych niedowładów, EMG też wyszło OK, więc wg. lekarza jest szansa na szybki powrót do sprawności ;)
Pozdrawiam wszystkich!!!
Nie chciałam Cię spławić czy nic z tych rzeczy po prostu to było pisane chyba wczoraj czy przedwczoraj i bez sensu pisać to samo na następnej stronie
My z Agą jesteśmy dopiero 3-4 mc po operacji więc jeszcze mamy sporo ograniczeń, ale robimy powolutku już coraz więcej...Aga napisała że już koniec taryfy ulgowej w domu - to tak w skrócie Lucy pisała, że funkcjonuje w miarę normalnie już, czasem coś zesztywnieje czy zaboli ale ogólnie jest ok - tylko ona trochę dłużej po operacji bo miała chyba w kwietniu czy maju a Kawo to jest Tytanem ogólnie i mimo sztywności na trzech poziomach bardzo sobie chwali efekty operacji i funkcjonuje na tyle normalnie na ile może
7.12.2019 C5/C6 stabilizacja międzytrzonowa Signus Rabea Peek
Forumowiczka
28-02-2020, 17:58:43

Ja nosiłam kołnierz 4 tygodnie do kontroli z rtg...Neurolog do którego chodzę po zwolnienie sama powiedziała już na początku - zwolnienie to pewnie pociągniemy do pół roku - więc to chyba taki standard i tyle powinna trwać rekonwalescencja no ale każdy jest inny, jedni będą gotowi do pracy pewnie po miesiącu (chociaż dla mnie to abstrakcja ) a drudzy będą jeszcze korzystać ze świadczenia rehabilitacyjnego
7.12.2019 C5/C6 stabilizacja międzytrzonowa Signus Rabea Peek
Wtajemniczona
28-02-2020, 18:26:19

Ala.
Super, że już po wszystkim, wracaj do sił i zdrowia i niech to będzie ostatnia operacja.
Discektomia C5/C6 i C6/C7 ACIF ze stabilizacją PEEK LFC 07-05-2019r.
Początkujący
28-02-2020, 18:33:48

Bidusia81 :) dzięki!! :)
Spoko :) mnie własnie to zdziwiło, że tak krótko :) w sumie chciałbym - bo mam już wakacje zarezerwowane i czekam na nie jak nie wiem co :D fajnie byłoby pojechać bez bólu i w miarę sprawnym, i wreszcie napić się piwa albo i sznapsa do kiełbasy z ogniska a nie coli czy innych soczków bo wcześniej połknąłem tramale :) ten facet chyba wie co mówi bo zoperował setki kręgosłupów ;) mówił, że te moje zmiany to pikuś w porównaniu z tym co musiał naprawiać po wypadkach - często takich, których ofiary ledwo przeżyły - i ci ludzie teraz gdzieś tam żyją, zakładają rodziny, mają dzieci itp.
Pozdrawiam i zdrówka życzę :)
http://sstaszewski.photosight.ru
Początkująca
28-02-2020, 18:56:09

KrokodylGiena, pochwal sie jesli mozesz co to za wspanialy lekarz. Ja jestem czaly czas jak Ty przed operacja i wolalabym miec kilka opinii lekarskich zanim sie poddam operacji.
Bardzo sie boje i tez chce po operacji wrocic do zdrowia i formy i zyc w miare normalnie. Prosze napisz na wiadomosc prywatna
Wtajemniczony
28-02-2020, 19:07:11

Ala_Ala, zdrowiej. Cieszę się, że u Ciebie wszystko dobrze i życzę Ci aby z czasem było już tylko lepiej!!!
Początkująca
28-02-2020, 19:11:39

Napiszcie Kochani jeszcze co robic zeby rwa barkowa nie powrocila, po myciu wlosow. Ostatnio jak mylam wlosy stojac pod prysznicem, bez schylania to na drugi dzien bol powrocil. Moze cos robilam nie tak? Moze ten turban z recznika zbyt za duzo wazyl albo cos zle robilam? Moze rak nie wyciagac do gory za bardzo? Doradzcie
Forumowicz
28-02-2020, 19:23:36

AgaZielona 2020-02-28 17:49:16
"Cycki do przodu i wio" 😉
Oczywiście.
07-06-2019 r. Stabilizacja C4/C5; C5/C6; C6/C7 Płytka+ 8 śrub
Forumowicz
28-02-2020, 19:32:43

Ala_Ala 2020-02-28 18:16:51
Helloł
Żyję i wszystkim ruszam
Widzę, że trochę mam do nadrobienia, ruch tu się zrobił.
U mnie w skrócie: w niedzielę zostałam przyjęta na oddział, we wtorek operacja (implant c5/c6), w czwartek wypis i do domku.
Wrażenia ogólne: czuję się lepiej, niż po 1 operacji. Szczególnie gardło, struny głosowe i przełyk są w lepszym stanie, bo poprosiłam anestezjologa o możliwie wąską rurkę Obywam się bez przeciwbólowych. Trochę boli, łupie, sztywno ale da się przeżyć. Teraz czeka mnie błoga rekonwalescencja...
Serce się raduje na taki wpis.
To jest przesłanie dla tych co są przed zabiegiem i tych jeszcze nie zdecydowanych
U Was będzie podobnie i daję na to 99 %. ( ten jeden zatrzymuję dla siebie jako zabezpieczenie jak bym się pomylił.)
07-06-2019 r. Stabilizacja C4/C5; C5/C6; C6/C7 Płytka+ 8 śrub

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: