Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29026)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
04-04-2019, 08:57:22

Witajcie Kochane Szyjki
Ja już po wizycie u lekarza ,dostałam zastrzyki przciwbólowe, przeciwzapalne,zmianę zabiegów .Zobaczymy jak będzie później,po obiedzie kontrolna wizyta u lekarz prowadzącej .Dziś rezygnacja z zabiegów😞😞 .Dokładnie Zosiu tak jak napisałaś za bardzo rozciągnięte mięśnie, ćwiczenia te co miałam to spoko ,nic na siłę nie każą robić ,nie masz siły to nie robisz i nikt nic nie mówi,taka jest zasada .Mam nadzieję że to tylko chwilowe ,nie poddaję się i walczę dalej .Miłego dnia wszystkim życzę no i zdrówka 💪😘💪😘
Początkująca
04-04-2019, 13:21:45

Cześć dziewczyny 🤗
Jest super, boli mniej niż przed operacją 😃
Oczywiście, ból jest -szyja, troszkę krtań, ale to taki pooperacyjny, ale plecy, barki i ból rąk jak narazie, nie ma śladu po nim. Troszkę drętwień w prawej ręce zostało, ale lekarz mi powiedział, że trochę za długo zwlekałam z operacją i za długo były uciskane nerwy i może-nie musi-ale troszkę mrówek może w najgorszym wypadku zostać, ale to i tak pikuś do tego co było. Jest sztywno, ale trzeba czasu i powoli się wszystko rozrusza 🙂teraz żałuję, że tak długo się męczyłam i tyle zwlekałam. Z lędźwiami już zacznę działać jak tylko dojdę do siebie 😉
Brw72 trzymam mocno kciuki za Ciebie jutro i życzę Ci żeby też tak dobrze wszystko poszło ✊✊✊trzymaj się kochana i koniecznie daj znać po 😘😘😘😘
Pozdrawiam Was dziewczyny😚
gość
04-04-2019, 17:20:38

Joanna240577 Witaj ,na taką wiadomość od Ciebie czekałam ,że jest lepiej !!!!!!
Po malutku wszystko będzie dobrze,ja jestem 6 miesięcy po operacji i jeszcze odczuwam mrówki w dużym palcu ,taki odrętwiały mam , lekarz mi powiedział że to może jeszcze potrwać zanim minie .Człowiek zwleka z operacją ,cierpi coraz bardziej zamiast iść oddać się w dobre ręce i żyć trochę lepiej ,może już nie tak sprawnie i nie bez żadnego bólu ale zdecydowanie lżej .Uważaj na siebie teraz i wypoczywaj ,a jutro trzymamy kciuki za Brw72 ✊✊✊✊✊
Pozdrowionka z Uzdrowiska 😘😘😘
Początkująca
04-04-2019, 17:44:19

Witajcie kochane!!!
Joanna240577 super wiadomość od Ciebie! Bardzo sie ciesze, ze jest lepiej- jest w tym i dla mnie nadzieja 😉 zdrowka 😘
renata071173 bardzo dziękuję za wsparcie kochana! Trzymaj kciuki🙏😘
Szczerze mowiac nie bardzo sie denerwuje na razie ☺ nie mysle o tym co bedzie...a bedzie....☺
Trzymajcie sie wszyscy i trzymajcie za mnie kciuki jutro od 8 :00 😀
Przedoperacyjne jeszcze pozdrowienia😘😀😘
gość
04-04-2019, 17:52:59

Ja też zazdroszczę .......mam bóle non stop od kilku miesięcy ( c5-c6). Czy ktoś też tak miał?
Początkująca
04-04-2019, 18:17:24

Zosia 40 dzieki kochana, ze trzymasz kciuki! To mile😘 mnie lekarz mowil ze jak w piatek operacja to do domu ide we wtorek☺ zobaczymy co mi powie jutro?
Jestem spokojna i pelna nadziei dzieki Tobie i wszystkim naprawionym szyjkom na tym forum😘😘😘
Bo to dzięki Wam nie panikuję! Wierze ze jutro bedzie dobrze😀
Pozdrawiam Cie Zosiu bardzo serdecznie 😘
Trzymaj sie ☺
gość
04-04-2019, 18:45:04

ZOSIA 40
Brw72 Moja Droga dobrze , że Jesteś Spokojna.☺
Wszystko bedzie Ok.
Trzymam kciuki.Pozdrawiam😘😘😘
Początkująca
04-04-2019, 19:17:37

Do gościa
Ja mam właśnie implant c5c6 i te wszystkie dolegliwości,jak nieznośne bóle karku, szyi, głowy i rąk plus drętwienia szły od c5c6.
Teraz wszystko minęło i mam nadzieję że tak zostanie 😉
gość
04-04-2019, 20:02:54

do Joanna240577
czy te wymienione bóle miałaś non stop? i czy bolały cię tez okolice łopatki?
gość
04-04-2019, 21:13:38

Ja zyje w bolu 3 lata...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Czy waszym zdaniem może to być SM? Lekarz to podejrzewa...
Wszystko zaczęło się mniej więcej 1,5 roku temu. Najpierw zauważyłem, że po spacerach zaczynała mnie boleć głowa, czasem tak mocno, że miałem odruch wymiotny.W tym samym okresie pojawiło się bardzo silne zmęczenie, którego wcześniej nie miałem. Po przespanej nocy, wystarczy że rano wyjdę na zakupy, i wracam do domu zmęczony do tego stopnia, że muszę się położyć spać na około 2 godziny.Po pracy jest podobnie — pracuję na utrzymaniu ruchu maszyn, więc bywają dni, gdzie nie robię wiele fizycznie, a mimo to wracam i śpię kolejne 3 godziny, i dalej czuję zmęczenie. Później pojawiły się problemy z równowagą. Przez około 4 dni znosiło mnie w lewo, jak szedłem prosto, i czułem się przytłumiony, ogłuszony. Od tego czasu nie mam już takiego silnego znoszenia, ale do dziś mam: trudności z utrzymaniem równowagi po obrocie o 180°,Przy kucaniu (np. przy wiązaniu butów), gdy wstaje również mam problemy z równowagą zdarza się, że tracę równowagę nawet stojąc w miejscu. Najbardziej niepokojące są jednak okresowe epizody utraty wzroku w prawym oku, które pojawiły się później. Zdarzają się raz lub dwa razy w miesiącu i trwają około 5 minut. Zaczyna się od czarnych punktów w zewnętrznej części pola widzenia, które się rozlewają do wewnątrz, aż przestaję widzieć na to oko.Czasami widziałem tylko kontury np. mebli, reszta obrazu się zlewa. Czasem widzę też kreseczki, jakby promieniście rozchodzące się od środka do zewnątrz. Co ważne:Utracie wzroku nie towarzyszy ból głowy, ani zaraz przed, ani po.Czasem epizody pojawiają się po stresie, ale nie zawsze – zdarzały się też w stanie zupełnego spokoju.Dodatkowo: po wysiłku często odczuwam ból za prawym okiem – głęboko, jakby „od środka”.Często mnie też szczypie to prawe oko.Przy wysiadaniu z samochodu też mam problemy z utrzymaniem równowagi.Miałem wykonywane badania:Rezonans głowy z kontrastem - jedna zmiana niespecyficzna w płacie czołowym, która nie wzmacnia się po kontraście - EEG ok -Angio TK głowy ok -Badania u okulisty w tym OCT ok -Wzrokowe potencjały wywołane - lekarz napisał, że są wydłużone latencje fali P100 obu oczu. Dla OL 94 i 109 a dla OP 101 i 102. W internecie jak patrzyłem jednak gorzej wychodzą im te wyniki wzrokowych potencjałów. Bóle głowy nie pojawiają się przed ani po zaniewidzeniu, więc lekarz wykluczył migrenę oczną. Chciałbym wiedzieć jakie jest wasze zdanie na ten temat. Może też mieliście takie objawy albo ktoś z waszych bliskich? Muszę niestety czekać pół roku za kolejnym rezonansem...
gość
DM1
Cześć choruje na dystrofie miotoniczna typu 1 od 10 lat czy ktoś jest w podobnej sytuacji? Proszę o kontakt na maila weronikakolodziejczak33@gmail.com
gość
nietypowy ból głowy - brak diagnozy
Cześć, piszę, bo od października 2024 mój mąż zmaga się z nietypowymi bólami głowy i jesteśmy już trochę bezradni. Może ktoś miał podobne doświadczenia i mógłby się podzielić? Objawy: ból głowy zawsze po prawej stronie, zmiennie: potylica lub skroń/nad uchem, kilka razy dziennie, także w nocy, niezależny od wysiłku czy pozycji, dodatkowo: senność, brak energii, drętwienie 4. i 5. palca obu rąk (głównie w nocy/nad ranem), częste drętwienie skóry między łopatkami. Badania dotychczas: TK/MR głowy i szyi, punkcja lędźwiowa, doppler, zatoki, dno oka – wszystko w normie, RTG szyi: dyskopatia C5–C7, EMG: wydłużona latencja fali F (sugeruje demielinizację korzeni), badania krwi: w normie, borelioza niejednoznaczna. Leczenie: bez efektu: pregabalina, amitryptylina, B12, Sirdalud, blokady nerwów, fizjoterapia, osteopatia, marihuana medyczna. czekamy na zabieg termolezji. Czy ktoś z Was miał podobne objawy? Albo możecie polecić specjalistę (neurologa/kliniki bólu) w Polsce lub w Niemczech, który faktycznie zajmuje się takimi przypadkami? Każda wskazówka będzie dla nas bardzo cenna 🙏
Mioklonie u 9 latka?
witam, opiszę sytuację gdyż szukam pomocy. Syn 9 i pół roku od kwietnia/maja zaobserwowaliśmy iż dostaje dziwnych mimowolnych skurczy mięśni podczas snu. Najpierw było to bardzo łagodne teraz z każdym następnym tygodniem robi się to coraz bardziej widoczne i silniejsze. Zaczyna się w fazie zasypiania, potem uspokaja się następnie występuje znowu nad ranem (między godziną 5-8) Mocne szrpnięcia barkiem, ręką czase nogą. Z badań podstawowych krwi wyszła tylko podwyższona hemoglobina. Do tego podywższony magnez . Jakie badania warto wykonać przed udniem się do neurologa? Jak należy traktować takie zjawisko. Za wszelkie informację będę wdzięczny. Pozdrawiam. Marcin
Reklama: