Reklama:

Czy są jakieś sposoby na złagodzenie aury? (2032)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Wtajemniczona
12-03-2013, 18:37:30

mlodamamaaaura 2013-03-12 19:19:35 Napadów jako takich klasycznych nie mam, chyba że okresowe dość intensywne drgania mięsnia można potraktować jako napad...?
Tego nie wiem, ale może po przeczytaniu artykułu porównasz ze swoimi objawami i stwierdzisz czy to jest to.
http://naforach.pl/viewforum.php?f=25
Początkująca
12-03-2013, 18:55:48

Niesamowite jest to że te informacje uzyskałam nie od moich kilku lekarzy do których się zgłaszałam, nie od pediatry mojego synka, która stwiedziła że panikuję tylko od forumowiczów, którym jestem bardzo wdzięczna,
Syn miał może 4 kolki w życiu, natomiast po jednym z takich ataków trafił do szpitala na 4 dni z podejrzeniem od zakażenia rotawirusami do nieżytu żołądkowo-jelitowego.
Więc wszystko dzięki Waszym wskazówkom-głównie dorottka389 wszystko zaczyna mi się układać-pasować.
Wtajemniczona
12-03-2013, 19:02:26

Miałam więcej szczęścia bo trafiłam o w końcu na dobrego lekarza ale faktem jest że o tej chorobie nadal niewiele wiadomo. Dużo dowiedziałam się tu na portalu a najwięcej kiedy wymieniałam info z innymi chorymi. Każdy ma jakieś swoje sprawdzone sposoby czy leki, które mu pomogły. Zawsze najważniejsza jest rola lekarza i z nim współpraca bo te leki trzeba dobierać indywidualnie dla każdego pacjenta, zależnie od rodzaju migreny i dolegliwości, np, niektórzy ze względu na silne mdłości dostają leki w zastrzykach lub dożylnie.
Początkująca
12-03-2013, 19:15:13

Czyli reasumując bez wizyty u neurologa się nie obejdzie?
Powinnam wcześniej przed znamiennym 2016 rokiem zrobić jakieś badania, zdjęcia? Czy standardowo najpierw wizyta w 2016 roku potem za kolejne 2-3 lata termin na specjalistyczne badania, czy mogę "przewidzieć" jakich dokumentów przy wizycie oprócz wywiadu lekarskiego lekarz będzie odemnie wymagał by móc odrazu postawić trafną diagnozę?
Wtajemniczona
12-03-2013, 19:26:59

Treść zablokowana przez moderatora

Początkująca
12-03-2013, 19:32:29

2,5 miesiąca?! to gdzie ja trafiłam że mam ta odległy termin??????
Dziękuję, pewnie że spróbuję gdzie indziej, nie sądziłam że gdziekolwiek da się wizytę umówić paradoksalnie tak szybko!
Forumowicze postawili mi diagnozę, forumowicze uświadomili mi jak odległy w realiuach służby zdrowia mam termin....
Dziękuję kochani! szczególnie dorottka389
Wtajemniczona
12-03-2013, 19:44:51

Nie masz za co i jeśli będziesz miała jakieś pytania postaramy się na nie odpowiedzieć , trzymaj się i głowa do góry.
Początkująca
12-03-2013, 20:21:38

Dziękuję ja i mój synek:)
gość
31-10-2015, 15:11:52

Na kaszel dobry jest dicotuss, poza tym piję herbatę z lipy i lezę w łóżku , skuteczne sposoby na przeziębienie , tylko nie każdy może sobie na nie pozwolić.
Początkująca
23-03-2016, 11:53:54

KLASTEROWY BÓL GŁOWY jest niezwykle silny! krótszy niż migrena, Pacjent jest bardzo niespokojny, chodzi, stoi, pochyla się do przodu Zwykle męzczyzna 20-50, Bardzo specjalistyczne leczenie! najlepiej właczyć leczenie profilaktyczne na początku okresu bólowego
Doraźnie tlen 100 %, leki z grupy tryptanów szybko działąjących! Niestety nie zawsze łatwe do leczenia ... okresy "klasterów, bólów nocnych 30-120 min, 1-kilka /na dobę, trwają po kilka trygodni do kilku miesięcy!!!. rozdzielone okresami remisji nawet po kilka lat . Czasem chroniczne bóle klasterowe! oddzielny trudny temat!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Od 2 lat ból kręgosłupa ze zwièkszoną intensywnością
BWK 9 Kanał naczyniowy . Głęboki reaktywny obrzęk zwyrodnieniowy odcinka lędźwiowego kręgosłupa, szczególnie znacząca aktywowana artroza stawu międzykręgowego z pseudoretrolisthezą lwk 4. wieloczynnikowe zwężenie otworu międzykręgowego nerwów l3/l4 i l4/l5 z zajęciem wychodzących korzeni nerwowych i zajęciem wnękowym korzeni l4 . Reaktywny obrzęk prawostronny stawu biodrowo krzyżowego. Czy z tym da się coś jeszcze zrobić ?
gość
Entezopatia
Witam, Rozpoznano u mnie przodopochylenie kręgosłupa szyjnego u ortopedy poprzez wykonanie badania RTG. Byłem u neurochirurga i potwierdził ową przypadłość oraz wystawił mi rozpoznanie Entezopatia w zakresie kręgosłupa, Opis: Bóle w odcinku C bez promieniowania kończynowego. W wykonaniu Mri nie uwidoczniono kompresji struktur nerwowych. Ból jest najpewniej wynikiem entezopatii i wyrodnienia stawów miedzykręgowych. Proponuje leczenie zacząć od laserowego odnerwienia segmentów C4-C7 dx. Chciałbym się zapytać czy owa technika daje duża ulgę w bólu ? czy któryś z lekarzy specjalistów miał podobny przypadek do mojego? Jakie są jeszcze możliwości leczenia mojej przypadłości, która bardzo mi sprawia ból od samego rana do wieczora ;/ Czy po terapii laserem można jakoś wyćwiczyć kręgosłup aby tak bardzo nie naciskał na szyję ? Proszę o pomoc bo zabieg kosztuje 3000 zł i nie wiem czy warto się na niego decydować?
gość
Caspr 2
Czy mając objawy neurologiczne oraz przeciwciała anty-CASPR2 w surowicy można mówić o przypadkowym znalezisku ?
gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
Reklama: