Reklama:

śpiaczka (15630)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
11-02-2025, 20:42:19

Witam, mój brat targną się na życie. Było niedotlenienie, reanimowany w domu następnie przez ratowników. Leży w szpitalu w śpiączce farmakologicznej, minęło 9 dni, nie chce się wybudzać, lekarze twierdzą, że już powinien się wybudzać. Wczoraj zrobili mu rezonans głowy z kontrastem, nie stwierdzono śmierci mózgu, ale lekarze cały czas moeią, że w ogóle nie rokuje, był ktoś w podobnej sytuacji?
gość
26-02-2025, 17:25:22

Witam proszę mi coś doradzić wesprzeć, nakierować. Mój tata spal z około 6-7 z rusztowania na głowę rokowania od początku było słabe lekarze przypuszczają najgorsze . Tata ma obrzęk mózgu i cofnięty mozg i móżdżki na tył czaski . Dzisiaj na 3 prawie dobę obrzęk zaczął się zmniejszać i móżdżki zaczly się obsuwać w stronę swojego miejsca . Tata nie reaguje na żadne bodźce. Rezonan mówił że mozg jest bardzo uszkodzony . Pomocy ktoś miał podobnie co robić ? Czytałam żeby zacząć już tatę stymulować pobudzać dawać muzykę do słuchania. Głęboko wierzę ze Tata z tego wyjdzie
gość
26-02-2025, 19:33:14

gość 04-03-2021, 19:34:23
Gość 2021-03-03 08:32:30
Gość 2020-01-09 20:41:43
Zalezy jak dlugo trwalo niedotlenienie, jakie nastapilo uszkodzenie mozgu. Ja mam w rodzinie osobe po niedotlenieniu, jak chcesz mozemy porozmawiac moze bede w czyms pomocna, troche juz o tym wiem

Jak mogę się skontaktować z Panią? Mój tato jest świeżo po niedotlenieniu mózgu, każda rada byłaby cenna
Pozdrawiam
Podaj swoj email, odezwe sie.

Proszę o kontakt mój tato jest po upadku z 6 metrów i miał niedotlenienie mózgu
gość
02-03-2025, 20:00:28

gość 26-02-2025, 20:33:14
Zalezy jak dlugo trwalo niedotlenienie, jakie nastapilo uszkodzenie mozgu. Ja mam w rodzinie osobe po niedotlenieniu, jak chcesz mozemy porozmawiac moze bede w czyms pomocna, troche juz o tym wiem

Jak mogę się skontaktować z Panią? Mój tato jest świeżo po niedotlenieniu mózgu, każda rada byłaby cenna
Pozdrawiam

Patrycjaoruba6@gmail.com
gość
04-03-2025, 09:35:29

gość 26-02-2025, 20:33:14

Pozdrawiam

Halo czyta ktoś to forum ? Proszę o kontakt kogoś to miał doczynienia z profe***m talarem ? Muszę zapytać o parę rzeczy błagam proszę o kontakt 504 858 165 Patrycjaoruba6@gmail.com
gość
16-03-2025, 07:51:56

Dzień dobry

10 marca, w dzień mężczyzny, mój najukochańszy Tata dostał zatoru i umarł w mniej niż minutę. Po prostu nagle. Mama podjęła resuscytację, przyjechała karetka i walczyli no ale jest najgorsza rzecz którą mogła się stać.

Lekarze mówią, że nie ma szans na powrót do normalności i będzie w stanie śpiączki lub wegetatywnym. Ta druga opcja jest dla nas najgorsza ze względu na to, że znałyśmy opinie Taty na ten temat. Zawsze mówił, że nigdy nie chce być warzywem i mamy podać mu lek. Pani doktor nie zgadza się jednak na odłączenie od respiratora, a my nie możemy wziąć go do domu. Nie mamy w Polsce prawa, które pozwala na to, aby nie traktować tak barbarzyńsko tych osób. Żałujemy że wezwałyśmy pomoc ale przecież zawsze się tak skrobi- to odruch.

Teraz Tata leży i nigdy już nas nie pozna.

Chcą go dać do jakiegoś ośrodka, czyli umieralni.

Nie chcemy na to pozwolić aby się męczył kilka miesięcy lub lat i umierał wśród obcych.

Co robić? Co wymyślić? Pomocy :(

Wszystko mi się z nim kojarzy, był moim najlepszym przyjacielem, a teraz nie żyje.
gość
09-05-2025, 19:32:38

gość 04-01-2025, 21:24:48
gość 19-11-2024, 21:26:16
Czy miał ktoś przypadek że osoba wybudzona że śpiączki farmakologicznej nie obudziła się za pierwszym ani za drugim razem tylko za którymś? U mojego meza niestety dwie próby budzenia bez skutku. Nzk, zawał i w śpiączce dziś 3 dobe. Tomograf komputerowy wyszedł ok. Lekarze są bardzo ostrożni w swoich słowach,ale nikt nie mówi wprost czy jest źle czy dobrze. Za dwa dni będą próbować go kolejny raz budzić. Dlaczego on się nie budzi skoro tomograf wyszedł ok? Proszę o pomoc on ma tylko 30 lat. Mieszkamy za granicą wiem że nie ma to większego znaczenia ale mam wrażenie że w Polsce miałabym więcej do "wyboru". Wiktoria[/CYTAT

Czy udało się wybudzić męża?
gość
29-05-2025, 14:54:52

Drodzy Wszyscy,
mój tata ponad rok temu miał zawal ciężki i nie obudził się po nim; udało się go umieścić w programie budzikowym w Sawicach na Podlasiu , niestety jest w stanie wegetatywnym, za chwile minie rok programu i musimy szykan nowego miejsca... jesteśmy z Poznania, jeżdżenie 500 km na Podlasie to koszmar, chcielibyśmy znaleźć coś bliżej domu ... czy wiecie może jakie ośrodki są fajnie e w Wielkopolsce? jak ich szukać? nie chcemy by tata wylądował w ZOL, chcemy by go dalej rehabilitować... nadzieja nas wciąż trzyma... będę bardzo wdzięczna za podpowiedzi. dziękuję!
Joanna
gość
31-05-2025, 21:03:50

Treść zablokowana przez moderatora

Początkujący
04-06-2025, 15:21:00

Drodzy Wszyscy! dzień dobry! Nazywam się Joanna, mój tata rok temy 16.05 miał rozległy zawal, był długo niedotleniony, niestety nie wybudził się ze śpiączki, nie odzyskał świadomości; przebywa w programie NFZ budzikowim w Sawicach; niedługo minie rok, prognozy nie są optymistyczne; na jesieni musimy znaleźć mu inne miejsce. jesteśmy z Poznania, tata jest teraz 500 km od nas na Podlasiu, to nas wykańcza.. chcemy znaleźć ośrodek xblziej, wiemy, ze trzeba liczyć się z kosztami... ale czy ktoś w ogole wie o dobrym miejscu w Wielkopolsce? pielęgniarki mwoiac do ZOLu go, a przecież ws tyscy wiemy, ze to wyrok.. chciałabym zawalczyć jeszcze ... proszę, jeśli macie takie doświadczenia lub wiedzę, gdzie mogłabym spawrdzac? pytać? bo nie wiem od czego zacząć....

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: