Reklama:

pulsowanie w uchu (206)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
07-03-2020, 03:46:01

Gość 2020-03-03 20:02:02
Kiedy Marek masz RM?
Tu Marek z Niemiec.MRT juz mialem kilka dni temu.Na odchodne dostalem plytke DVD i krotki opis po lacinie.W necie wyczytalem,ze chodzi tam o zapalenie zatok czolowych.Pelny opis ma byc u mojego lekarza rodzinnego w okolicach czwartku.Odezwe sie.
gość
08-03-2020, 08:52:13

co z tego jak to nie jest przyczyną
gość
09-03-2020, 09:21:42

Może to nie jest przyczyna, ale żeby ustalić powód tych dolegliwości trzeba jednak robić te wszystkie badania. RM jest bardzo ważnym badaniem żeby już na początku wykluczyć ewentualne nowotwory głowy, nerwiaki itp. Często jednak nie udaje się odnaleźć powodu szumów czy zawrotów głowy.
gość
25-03-2020, 22:49:04

Wszyscy w kwarantannie czy co
Początkujący
04-04-2020, 05:33:56

Cześć Wszyscy,
czytam, czytam i zżera mnie ciekawość jak sobie z tym poradziliście bądź nie.
W tym tygodniu zaobserowałem u siebie taką przypadłość, że słyszę stukanie w prawym uchu, ale tylko jak leżę z tym prawym uchem przyłożonym do poduszki. Na chwilę obecną nie przeszkadza mi to bardzo, bo mogę się przewrócić na lewy bok, a w nocy raczej mnie to nie wybudza. Jest to natomiast niepokojące, jak pewnie większość z Was od razu czarne scenariusze mam przed oczyma;)
W wielu postach pojawia się temat, że ktoś miał problem i już się nie odezwał, dlatego postaram się co jakiś czas aktualizować stan.
Tylko gdzie tu w obecnej sytuacji się diagnozować i leczyć :/
Pozdrowienia dla Was i do usłyszenia
gość
07-04-2020, 17:08:28

4) Czesc ja jak już pisałem wcześniej męczę się z tym od stycznia. Dotychczasowe badania nic nie wykazały. Miałem skierowanie na EEG ale jak na razie nie ma szans na robienie badan. Jak się wszystko uspokoi spróbuję jeszcze znaleźć przyczynę ale szczerze mówiąc to są małe szanse na to😒
Początkujący
10-04-2020, 04:43:59

Przestałem używać patyczków do uszu, jak już zakłądam słuchawki to słucham niezagłośno muzyki. Konsultowałem się z ToWariactwo z tego wątku i po tym jeszcze wycieram porządnie uszy po kąpieli.
Od kilku dni zaobserwowałem, że kładąc się spać nie słyszałem stuków, dopiero nad ranem. Zastanawiałęm się czy to nie z takiego powodu , że wieczorem jeszcze jestem pobudzony i dopiero w nocy po wyciszeniu słysze najdrobniejszy szmer. Ale od dwóch dni nawet w nocy czy nad ranem tego nie słyszę.
gość
10-04-2020, 21:21:14

Hehe to pozazdrościć😀oby tak dalej. Zdrowych i cichych świąt 😁
gość
27-04-2020, 05:31:20

Tu ponownie Marek z Niemiec.Odczyt rezonansu nic zlego nie wykazal.Podobno wszystko w porzadku,a w mojej glowie wciaz jakby hamujacy pociag 24/7
Pod koniec maja mam termin u neurologa.Moze on cos wymysli bo coraz bardziej dokucza mi ten przejmujacy pisk.
Początkujący
27-04-2020, 07:32:15

a u mnie pulsowanie po tygodniu wróciło na dwa dni potem ze dwa tygodnie spokoju i znowu dzisiaj nad ranem słyszę to jak leżę na prawym boku. Analizuję co się działo przez dzień ale na razie ciężko znaleźć jakąś przyczynę.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: