Reklama:

pieczenie skóry - objaw neurologiczny (201)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
17-02-2015, 17:31:47

a może erytromelalgia ???
gość
17-02-2015, 21:26:01

Mialam pieczenie skory Glowy i calego ciala. Diagnoza nerwica! Po antydepresancie minelo pieczenie ciala, ale jest jeszcze bol skory glowy niestety i drżenia mięśni. Biore antydepresant i chodze na psychoterapię. Miewalam tez codzienne bole i zawroty Glowy. Istny koszmar i przez nerwice otarlam sie tez o depresje.
gość
24-04-2015, 20:38:50

CZY KTOS Z WAS POMYSLAL O TYM ZE MOGĄ TO BYC POWIKLANIA PO JAKIEJS CHOROBIE? JA SIE MECZĘ Z MROWIENIEM I PIECZENIEM ŁOPATKI OD 2LAT BO TAK WYGLADAJĄ POWIKŁANIA PO PÓLPASCU
gość
06-05-2015, 20:52:05

Mój syn ma podobne objawy a nazywa je raczej swędzenie. Po pewnym czasie w miejscu pieczenia swędzenia zrobiły się niedowladem a neurology rozkładają ręce
gość
01-12-2015, 16:28:09

u mnie podobne objawy - piekaca skora jakby spalona od slonca po lewej stronie bioda i uda. po kilku dniach przesunela sie na brzuch - tez lewa strona i tylko czekalam na chrostki - sa! typowy półpasiec! od razu do lekarza i potwierdzil diagnoze ktora postawilam sobie dzieki Wam forumowicze:) dobrze jest (pomimo podejscia z rozsadkiem do diagnozy w internecie) poczytac sobie przed wizyta co mogloby byc. dzis po 5 dniach mam pierwsze krosty w miejscu gdzie dalej boli skora. innych dolegliwosci procz bolu brak, czasem tylko dreszcze. mam antybiotyk - heviran 5x dziennie lykac i jakas masc. pozdrawiam
gość
11-01-2016, 09:58:14

Witam, ja również borykam się z podobnymi objawami: pieczenie, świąd, mrowienie lewej części ciała od barku po dłoń i do kostki, ból pleców, najbardziej między łopatkami, co nie pozwala mi normalnie funkcjonować. Czy ktoś z Was znalazł rozwiązanie tego problemu? Czy po leczeniu lekami nerwicy objawy te przechodzą? Już nie mam siły...
gość
15-01-2016, 15:08:52

mam podobne objawy, pieczenia , mrowienia , rwania ciała , całego , podejrzewałam u siebie polineuropatie, neurolodzy stwierdzili nerwice , dla swietego spokoju zrobilam przewodnictwo nerwowe , ktore wyszly ok, w zielarskiej ksiazce przeczytałam ze na uszkodzone nerwy obwodowe nalezy pic herabate z pierwiosnka, w innym miejscu z przytuline wonna, czubata łyzeczka zalac goraca woda na kilka minut, przykryc i pic, mnie to troche wyciszylo, ustapilo w duzej mierze pieczenie, prawie nie ma juz dretwien, od czasu do czasu pojawia sie rwanie ale delikatne...
gość
17-03-2016, 15:26:10

Cześć Helen!
Od pół roku bezskutecznie próbuję dowiedzieć się co mi dolega, a objawy mam dokładnie takie same jak Ty. Chodzę do neurologów, którzy mówią, że zdrowa jestem, nic mi nie jest a ja mam prądy w nogach i pieczenie w odcinku lędźwiowym kręgosłupa. Rezonans magnetyczny nic nie wykazał, tomograf głowy również, wyniki krwi książkowe. Ból nie do wytrzymania a nic nie pomaga - ani tabletki przeciwbólowe, ani maści. Czy w Twoim przypadku postawiono diagnozę?
pozdrawiam
Asiulka
gość
18-03-2016, 19:16:51

to na pocztę prześlę informacje co dalej
gość
23-03-2016, 13:23:32

dzięki za odpowiedz! podaję maila swinkabalbina@wp.pl
pozdrawiam!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Zmiany atroficzne po stłuczeniu mózgu
Diagnoza po rezonansie magnetycznym : U podstawy lewego płata skroniowego zmiany atroficzne mózgu po przebytym stłuczeniu widoczne na obszarze około 1,5cm. Wniosek: ognisko stłuczenia mózgu w obrębie lewego płata skroniowego. Co to znaczy? Co dalej?
gość
Tczy neurotop mogę zmienić na Trileptal?
Cześć wszystkim. Mam pytanie. Czy z neurotopu mogę przejść na trileptal?. Ponieważ po neurotopue stałem się aseksualny
gość
Prośba o interpretacje wyniku Mri glowy
Opiszę w skrócie to co mnie niepokoi... W okolicy prawej zatoki esowatej zakontrastowalo się poszerzone naczynie zylne 18mm na 15mm łaczace sie kanałem szerokosci 2mm ze światłem zatoki na granicy z żyła szyjna wewnątrzna. Obraz moze wskazywac na tetniaka zylnego lub malformacje tetniczo zylna (AVM). Wskazana ocena naczyń w angio-MR w fazie żylnej i tętniczej...
gość
Tabletki na uspokojenie a stan starszej osoby
Dzień dobry, bardzo proszę o poradę bo nie wiem gdzie tkwi przyczyna złego stanu zdrowotnego babci. Babcia ma prawie 90 lat, jest sprawna na umyśle, kontaktowa i logicznie myśląca. Od 5 lat babcia przyjmowała lek Zomiren 0,25mg ze względu na lekkie stany stresowe. Od trzech tygodni lekarz rodzinny zmienił jej ten lek że względu na szybkie uzależnienie, przepisał w zamian Hydroxyzinum 25 mg (1-0-1) oraz Pramolan 50 mg (0-1-0). Już po paru dniach od ich zmiany babcia zaczęła mieć omamy. Słyszy dziwne dźwięki, twierdzi że to nie są szumy uszne bo jak zatka uszy to tego nie slyszy. Mówi że łóżko się jej trzęsie, jest lękliwa i boi się być sama. Trochę niepokoi mnie taka reakcja. Mogłabym przypuszczać że może są to już zmiany starcze ale dziwi mnie fakt zbieżności z zmiana leków. Czy jest możliwość że to skutek uboczny właśnie stosowanych leków ? Udać się do neurologa, psychiatry ? Jak jej pomóc? Dziękuję za poradę.
Reklama: