Reklama:

pieczenie skóry - objaw neurologiczny (201)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
02-11-2017, 01:54:27

Witam mam podobne bole skory na plecach i brak czucia skory pomiedzy łopatkami 😯od dziecinstwa.Psychiatra kiedys stwierdzil dwubiegunowosc bralem leki depakine i chydroxyzyne ktore po roku odlorzylem bo zamulaly moj żywy ale swoj niespokojny charakter. Obecnie szukam sam sobie chorób dotyczacych obecnie zębow,jelit, a myslę że choroba to głowa bo od niej wszystko się zaczyna i kończy😯glows głowa głowa tam należy sxukaç przyczyny😊pozdrawiam❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
P.S.pokochaj siebie a bóle i problemy życiowe ustapią❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
gość
02-11-2017, 14:40:30

U większości to są typowe objawy dla boreliozy - psychiatra jest tutaj zbedny!
gość
09-11-2017, 19:29:59

Tez mm co takiego i reumatolog stwierdzil przeczulice podobno jest to zapalenie nerwow skory ale nic mi na to nie przepisal mam to okolo 20lat raz mocniej szczypie raz slabiej
gość
13-11-2017, 14:09:09

bardzo proszę o przesłanie informacji mac-79@o2.pl
gość
06-12-2017, 07:46:49

Pieczenie stóp, swędzenie ciała, mrowienie skóry, fascykulacje i ból odcinaka lędźwiowego. Byłam u neurologa - badanie EMG w normie. Badania z krwi i Western Blood na boreliozę o.k Znam osobę z prawie identycznymi objawami. Czy ktoś znalazł przyczynę lub lekarza, który coś pokojarzył? Proszę o pomoc.
gość
18-01-2018, 13:07:47

Moze to byc takze brak wit z grupy b. ,ktore wspomagaja system nerwowy. Ja odczuwam nieprzyjemne pieczenie skory za kazdym razem jak zaniedbuje posilki. Teraz jestem chora , porzadne przeziebienie, jedzenie jak trawa mi smakuje i znowu odczuwam piecsenie na plecach i ramionach. Zawsze warto isc do lekarza i zrobic badania, ale czesto przyczyna moze byc prozaiczna- stres, brak wit. np. szkorbut- brak wit c, ogromne bole kostno miesniowe- brak wit d, przerost endometrium- brak wit d, itd. Relaks i pelnowartoaciowe posilki powinny byc podstawa.
gość
18-01-2018, 20:27:21

Warto pomyśleć o polineuropatii. To wieloogniskowe uszkodzenie neuronu czuciowo-ruchowego objawiającego się pieczeniem, paleniem, kłuciem. Nieleczona prowadzi do kalectwa.
gość
21-01-2018, 23:26:59

witam, zmagam sie z uczuciem pieczenia od wielu lat.wykonalam rezonans magnetyczny glowy z kontrastem,badania na tarczyce ,cukrzyce itp.ostatnio duzo na ten temat czytalam i przewija się bolerioza , jak i niedobor magnezu,potasu,sodu itp.u mnie np ostatnimi czasy pieczenie mocniejsze wiaze sie z opryszczka ,wiec wydaje mi sie ze moj organizm jest oslabiony,jakby ktos mial jakies informacje na temat tej dolegliwosci to prosze sie podzielic na forum
gość
25-01-2018, 23:58:16

Pomocy piecze mnie skóra na głowie do tego mam straszny ucisk na skroniach i twarzy w okolicy nosa-zatoki zdrowe. Mam problem z kręgosłupem praktycznie całym, biorę Cavinton zapisany przez neurologa. Czy to nerwica czy problemy bardziej neurologiczne
gość
28-01-2018, 22:41:18

Jeśli niepokoją Was objawy to przede wszystkim udajcie się do lekarza. W moim przypadku była konieczna wizyta u dermatologa, bo oprócz swędzenia były takie objawy, jak rumień. Po badaniach okazało się, że to nużeniec. Na szczęście szybko go wyleczyłam, a szczegóły o chorobie poznałam na stronie nuzeniec.com.pl.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Blokada przeciwbólowe
Dzień dobry mam zespół stożka rdzenia kręgowego. Zaburzenia czucia i pieczenie lewej goleni i stopy mam bóle parescencyjne które są nie do zniesienia mam pytanko ortopeda zalecił blokadę przeciwbólową i chciałam się zapytać ile kosztuje taka blokada i ile czasu nie będę czuła bólu
gość
Niepęknięte mnogie tętniaki (2)
Witajcie, chcę się podzielić swoją historią.Mam 41 lat. Przypadkiem w sierpniu dowiedziałam się że mam niepęknięte mnogie tętniaki (2) w podziale prawej tętnicy mózgu (8mm i 4mm) na przeciw siebie. Nie miałam żadnych objawów, prowadziłam bardzo aktywny tryb zycia( snowboard, rower, trekking, jazda motocyklem! Jestem mamą 2 nastolatków, aktyna zawodowo. Wszystko działo się bardzo szybko. 11.09 miałam operację, kraniotomia mini-pterionalna, tętniaki zaklipsowane. Operacja trwała 1h40 min, udała się bez komplikacji. Jestem wdzięczna lekarzowi i całemu personelowi neurochirurgii, wspaniali ludzie. Ja jestem już w domu i dochodzę do siebie. Pozdrawiam. Asia
Czy waszym zdaniem może to być SM? Lekarz to podejrzewa...
Wszystko zaczęło się mniej więcej 1,5 roku temu. Najpierw zauważyłem, że po spacerach zaczynała mnie boleć głowa, czasem tak mocno, że miałem odruch wymiotny.W tym samym okresie pojawiło się bardzo silne zmęczenie, którego wcześniej nie miałem. Po przespanej nocy, wystarczy że rano wyjdę na zakupy, i wracam do domu zmęczony do tego stopnia, że muszę się położyć spać na około 2 godziny.Po pracy jest podobnie — pracuję na utrzymaniu ruchu maszyn, więc bywają dni, gdzie nie robię wiele fizycznie, a mimo to wracam i śpię kolejne 3 godziny, i dalej czuję zmęczenie. Później pojawiły się problemy z równowagą. Przez około 4 dni znosiło mnie w lewo, jak szedłem prosto, i czułem się przytłumiony, ogłuszony. Od tego czasu nie mam już takiego silnego znoszenia, ale do dziś mam: trudności z utrzymaniem równowagi po obrocie o 180°,Przy kucaniu (np. przy wiązaniu butów), gdy wstaje również mam problemy z równowagą zdarza się, że tracę równowagę nawet stojąc w miejscu. Najbardziej niepokojące są jednak okresowe epizody utraty wzroku w prawym oku, które pojawiły się później. Zdarzają się raz lub dwa razy w miesiącu i trwają około 5 minut. Zaczyna się od czarnych punktów w zewnętrznej części pola widzenia, które się rozlewają do wewnątrz, aż przestaję widzieć na to oko.Czasami widziałem tylko kontury np. mebli, reszta obrazu się zlewa. Czasem widzę też kreseczki, jakby promieniście rozchodzące się od środka do zewnątrz. Co ważne:Utracie wzroku nie towarzyszy ból głowy, ani zaraz przed, ani po.Czasem epizody pojawiają się po stresie, ale nie zawsze – zdarzały się też w stanie zupełnego spokoju.Dodatkowo: po wysiłku często odczuwam ból za prawym okiem – głęboko, jakby „od środka”.Często mnie też szczypie to prawe oko.Przy wysiadaniu z samochodu też mam problemy z utrzymaniem równowagi.Miałem wykonywane badania:Rezonans głowy z kontrastem - jedna zmiana niespecyficzna w płacie czołowym, która nie wzmacnia się po kontraście - EEG ok -Angio TK głowy ok -Badania u okulisty w tym OCT ok -Wzrokowe potencjały wywołane - lekarz napisał, że są wydłużone latencje fali P100 obu oczu. Dla OL 94 i 109 a dla OP 101 i 102. W internecie jak patrzyłem jednak gorzej wychodzą im te wyniki wzrokowych potencjałów. Bóle głowy nie pojawiają się przed ani po zaniewidzeniu, więc lekarz wykluczył migrenę oczną. Chciałbym wiedzieć jakie jest wasze zdanie na ten temat. Może też mieliście takie objawy albo ktoś z waszych bliskich? Muszę niestety czekać pół roku za kolejnym rezonansem...
gość
Reklama: