Reklama:

okropny bol kregoslupa:((((( (16)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
28-10-2012, 06:07:29

tedex to dobrze że tobie pomaga i na ciebie działa, no cóż ja już taka podejrzyliwa jestem i nie wierze w różne takie cuda, a tym bardziej nabrałąm podejrzeń po przeczytaniu artykułu w wp/na sygnale - gdzie podaje lin do artykułu http://nasygnale.pl/kat,1025341,title,Uwazaj-Rezonator-biofotonowy-to-sciema,wid,14427016,wiadomosc.html?ticaid=6f6c8
a że ja nie mam nastu lat, to i z wiekiem człowiek podejrzliwy się robi...
tedex myśle że się nie pogniewałeś, dzięki za wyjaśnienia, życze zdrówka i dni bez bólu
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...?
Początkujący
29-10-2012, 08:42:19

Treść zablokowana przez moderatora

Początkująca
31-05-2013, 13:15:12

Nie każdy kto chwali jakiś produkt, jest jego sprzedawcą. Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że polecany sprzęt BV Harmonic jest skuteczny. Jednak wszystko zależy od podejścia. Gdy pojawiły się u mnie bóle skurczowe kręgosłupa, poszłam do lekarza, który oprócz leków rozkurczowych, zaproponował specjalne ćwiczenia, ból złagodniał, ale nie ustąpił. Wtedy wybrałam się do innego lekarza, po badaniu zasugerował rozpoczęcie światłoterapii. Na początku byłam sceptycznie nastawiona, lecz po kilku tygodniach ból zniknął, a do tego odczułam poprawę samopoczucia.
Początkująca
10-06-2013, 06:46:47

Wnioskuję z tego, co piszesz, że może powinieneś... zmienić lekarza. Nie zaszkodzi też się przejść do dobrego fizjoterapeuty. Jeśli chodzi o leczenie chorób zwyrodnieniowych kręgosłupa, to dobrą sławą cieszy się Klinika Rehabilitacyjna Nowy Dwór w województwie łódzkim. Moja koleżanka była tam na turnusie rehabilitacyjnym, dolegał jej przewlekły ból pleców i faktycznie jej stan polepszył się po pobycie w tej klinice. Być może dobiorą tam jakiś program rehabilitacyjny dostosowany do Twoich dolegliwości.
gość
20-05-2016, 09:21:59

Ja mam dyskopatię lędźwiowego i szyjnego oraz mnóstwo skrzywień itp. Szerze mówiąc umiarkowany ruch plus dobry materac dają świetne efekty. Ja mam materac od Viscotherapy- taki ze zmienną twardością, którą dobierają ci do parametrów ciała, a do tego wyprofilowana poduszka. Ćwiczę też w klubie- zajęcia to zdrowy kręgosłup.
gość
01-12-2016, 10:45:47

Dobrym pomysłem jest nie zarzucać ćwiczeń, ale wykonywać je starannie i może na początku pod okiem trenera. Potem można zapisać sie na masaże i zmienić materac, na którym się sypia. Ja polecam swoim pacjentom Viscotherapy ze zmienną twardością, dobrany indywidualnie, by wspomagać ciało podczas wypoczynku.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: