Reklama:

glejak wielopostaciowy IV (552)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
14-05-2018, 21:52:21

Moja Babcia odeszła.... zasnęła na zawsze..... Minęło pół roku odkąd usłyszeliśmy diagnoze
... nawet nie całe.... Jutro pogrzeb.... serce mi pęknie
gość
14-05-2018, 21:55:47

Glejak to najstraszniejszy potwór!!!! Odbiera czlowiekowi wszystko .... moc , samodzielność, godność, nadzieję, życie....
gość
05-06-2018, 18:43:39

Moja Mama chorowala 4.5 miesiaca.zmarla 1 grudnia 2016 roku.zmarla z powiklan leczenia...nie meczcie siebie i bliskich z glejakiem chemia i radioterapia.liczy sie tylko chirurgia i dobra pomoc w domu jak najdluzej.
gość
27-06-2018, 21:21:01

Mój tata zasłabł 24.06 idąc do sklepu po tabletki przeciwbólowe na ból głowy na który uskarżał się od kilku tyg. Przewieziono go do szpitala zrobiono tomograf, rezonans który wykrył guz :( dowiedzieliśmy się ze to glejak nieoperowalny z przerzutami do nadnerczy. Nie spie od niedzieli, płacze i przeczesuje internet, to forum przeczytałam całe.
Ma mieć zrobiona biopsje żeby stwierdzić który to stopień i czy warto stosować chemioterapię....
Modlę się o miesiące a nie tygodnie czasu z tatą :(
Tata ma 64 lata, wnuki 2 lata i pół roku.... ciężkie życie za sobą i dopiero 2,5 roku temu wyszedł na prostą i zaczął cieszyć się tym życiem a tu taki cios :(
Łącze się w bólu z wszystkimi którzy tu napisali i z tymi którzy jeszcze napiszą lub przeczytają....
żałuje ze nie spędzałam z tatą więcej czasu, ze nie dbałam o nasze relacje :,(
Tata mówi ze nie chce wiedzieć co go czeka, ze nie boi się śmierci tylko bólu :(
Straszne jak wszystko może runąć w ciągu kilku dni....
Kochani, trzymajcie się, obyśmy mieli siłę
gość
11-07-2018, 23:30:25

To przykre smutne i takie okrutne.Gdzies jest może coś co nas uszczęśliwi nie ważne czy my zostaniemy i będziemy cierpieć ważne by oni nie cierpieli 😭
gość
12-07-2018, 00:33:20

Racja. Odkąd poznalam diagnozę tez codziennie modlilam się aby Babcia nie cierpiała... aby odeszla bez bólu, w śnie, z godnością i w miłości.... Glejak to zabojca okruty! Chemia i radioterapia nic nie dają, osłabiają jedynie organizm, niszczac zdrowe komorki. Zainfekowane glejem i tak przeżywają i mnożą się zastraszajaco szybko!!!!
Zycze siły i odwagi wszystkim Chorujacym oraz ich wspierającym....
gość
12-07-2018, 07:19:10

mój Tata zmarł 06/07/2018...od pierwszych objawów do śmierci minęły równo 4 miesiące...najpierw częściowa resekcja ( całkowita niemożliwa ze względu na lokalizację). po miesiącu chemioterapia (temodal) + radioterapia... jednak leczenie przerwane ze względu na małopłytkowość, pomimo licznych przetoczeń płytek i krwi szpik nie podjął pracy. ostatni tydzień tata był nieprzytomny. dzień przed utrata przytomności był w dobrej formie...zajadał się malinami, czekał na mecz polska - japonia...wciąż wierzył że da radę..pomimo afazji, 3 tygodni w izolatce był uśmiechnięty i pełen nadziei...niestety przeciwnik był silniejszy od nas...tata odszedł we śnie...nie wierzę że t32o się stało...
gość
16-07-2018, 14:35:57

Nie strasznie że radioterapia nie działa. Chirurgia i radioterapia to właśnie jedyne metody które mogą przedłużyć życie.
gość
19-07-2018, 12:07:28

Radioterapia to loteria niestety😔
Dużo zależy od umiejętności specjalisty i jakości sprzętu jaki jest w szpitalu do którego się trafia.
Błędy ludzkie i niedokładność naświetlania powoduje połowę zgonów w wyniku napromieniowania mózgu.
Choroba popromienna zabija tak szybko jak glejak!
Szukajcie dobrych specjalistów i szpitali z nowoczesnym sprzętem jest ich jeszcze mało w Polsce ale naprawdę warto.
Pozdrawiam wszystkich chorujących i ich najbliższych.
Karol
gość
21-07-2018, 13:07:12

Możesz napisać kilka znanych przez ciebie szpitali z dobrym sprzętem,z pewnością nie jestem jedna która by chciała wiedzieć z góry dziekuje za odpowiedz

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
gość
Caspr 2
Czy mając objawy neurologiczne oraz przeciwciała anty-CASPR2 w surowicy można mówić o przypadkowym znalezisku ?
gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
Reklama: