Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
26-10-2009, 19:10:57

Goja mimo ostrzeżeń Zosi i innych musisz nauczyć się żyć inaczej czyli ja uważam że lepiej dokładnie zwracać uwagę na to co podpowiada ciało trzeba sie w nie bez przerwy wsłuchiwać co ono mówi a zobaczysz że do nowych sytuacji można zawsze sie dostosować i jest to maksyma wzięta z Jogi i warto sie do niej stosować teraz uważasz że możesz wszystko ale jest to złudne i nie pomaga utrzymać stanu emocjonalnego na uwięzi więc wierz Zosi bo ma w tym względzie wielkie doświadczenie i przykład samej siebie a i nie pomijam własnej i skromnej osoby po przebytych czterech zabiegach gdzie musiałem wyłączyć się zawodowo

Gościu bez konkretnej diagnostyki nic nie pomoże lekarz, do neurochirurga lub neurologa trzeba iść z gotowymi wynikami bo tak konkretnie to nic nie można bez nich powiedzieć co w tobie szwankuje to jak z samochodem trzeba dojść do odpowiedniej diagnozy i potem można myśleć o remoncie lub podrasowaniu

pozdrawiam Janusz
Początkująca
26-10-2009, 19:52:55

Janusz staram się jak mogę trzymać swoje pracocholiczne popędy i dlatego postanowiłam powtarzać sobie wasze słowa
Początkująca
26-10-2009, 19:54:37

Paweł wysłałam ci kontakty na gg do dr Wilka. Mam nadzieję,że otrzymałeś.
gość
26-10-2009, 20:33:38

Dzięki Janusz, ale sądziłam że do stycznia zanim będzie ten MR coś nie coś mi podpowiecie.
Pozdrawiam
gość
26-10-2009, 20:44:08

Janusz jeśli możesz wejdź na gg
gość
26-10-2009, 21:06:38

jestem chwilowo mnie nie było jestem byłem z psem
na gg
Początkująca
26-10-2009, 21:20:01

żeby bardziej zaktualizować dane to mój skype : gosiaczek681, a gg 10417374
Forumowiczka
26-10-2009, 21:57:50

PAWEŁ , podam Ci jeszcze te kontakty rownież na forum gdyby nie doszły na gg

Przychodnia Lekarzy Wojskowych
Warszawa, ul. Mokotowska 6 A, tel. 22 825 85 99

Przychodnia Wolska
Warszawa, ul. Wolska 68 / 72, tel. 22 862 53 53

Jedna z Forumek napisała ,że jutro będzie znany listopadowy termin przyjęć na Wolskiej. Wykaż się samozaparciem i dzwoń do skutku bo w tej lecznicy dr.Wilk przyjmuje tylko raz w miesiącu. Nigdy nie było tam problemów z połączeniem (mallutka przychodnia)
Powodzenia .
Jeślu na Wolskiej bez powodzenia dzwon na Mokotowską ,tam dr. jest kilka razy w miesiącu.
Paweł czy mi sie zdaje czy Ty jesteś całkiem zielony w temacie ?
Ty do dzisiaj miałes watpliowści co do celowści operacji i potrzebne Ci było potwierdzenie kolejnego lekarza?
Prof.H.Ci tego nie uświadomil ?
Ból nie jest Twoim największym zagrożeniem choć dla Ciebie jest teraz największym wrogiem bo uprzykrza Ci życie . I całe szczęście ,że jest bo w Twoim wypadku widze ,że jest jedyną motywacją do dziłania .
Paweł dla Ciebie zagorożeniem są uciski .
Radziłabym Ci tak jak innym przed konsulatcją ułożenie i spisanie listy pytań do neurochirurga tak żeby w stresie wizyty nie umknęły z głowy .
Sporo informacji mozesz zdobyć na forum , sporo z netu ale wiele kwestii dotyczy Twojego indywidulanego przypadku i o to warto pytać tak zebyś zgodę na operację w przyszłości podpisywał świadomie .

GOŚCIU (podaj prosze jakiś nik do identyfikacji,latwiej i sympatyczniej będzie się zwracać) Janusz ma rację .
Ostre objawy , brak poprawy mimo leczenia zachowawczego .Ale to wszystko objawy subiektywne zgłaszane przez pacjenta .Nawet najlepszy neurochirurg czy neurolog nie oceni przenikliwością wzroku czy, co i na jakim poziomie jest uciśniete. Pewną wskazówką że nie jest ok . może dać badanie odruchów (pukanie młoteczkiem)co zapewne miałaś ale pełen obraz dopiero po MRI.
Co można Ci radzić -stanąć ze zbolałą miną przed okienkiem rejestracji i starć się ubłagać o przyspieszenie terminu .Jak trafisz na poddatny grunt , to może . Kiepski okres -konic roku,koniec limitów .
Niektóre prywatne placówki diagnostyczne mają kontrakt z NFZ, sprawdzilas takie miejsca , może sa krótsze terminy.
Ze Szczecina jest Gosieńka , może podpowie coś z konatakami .
Jedyne przed czym przestrzegam w takim stanie -przed pełną diagnostyką nie daj się wmanewrować w terapię manulaną i wyciągi .
Śpij z dobrym podparciem szyi -dobra poduszka ortopedyczna, trzeba się przyzwyczaić ale odpręża nico mięsnie podczas snu, ciepło rozluźnia mięśnie.
To małe kroczki ale moze dadzą Ci chociaz trochę ulgi.
Pozdrawiam
gość
26-10-2009, 22:06:38

1. PIRANIA1 - Olsztyn
2. JANUSZ - Toruń - janusz-kur2@wp.pl - Skype: skromniak2 - gg: 7435779
3. ZOSIA - Warszawa - zocha_59@o2.pl
4. GOSIEŃKA - Szczecin - gosienka44@op.pl - Skype: gosienka4444 - gg11465861
5. SPINKA - Ożarów Mazowiecki / Warszawa - myspine@gazeta.pl - Skype: sun.on.line
6. ANNA - Goleniw - aniasz14@vp.pl - gg: 9324368
7. JANO (Janeczek) - Kraków
8. RENBAZ (Renata) - Warszawa renbaz@tlen.pl - gg: 12835246
9. ELŻBIETA - Legionowo - elaka0@wp.pl
10. MARTTKA - Białystok
11. AIRWOMAN (Agnieszka) - Warszawa
12. BOŻENA - Wrocław - ixodida@neostrada.pl
13. FURION30 (Marcin) - Zabrze m_semenowicz@onet.eu Skype:grekoo30 - gg:10867934
14. DOROTA - Ostrołęka e.d.g@wp.pl - Skype: dorka1130 gg: 10208155
15. Ania - Białystok - andrzej97@autograf.pl
16. Amadobo (Ania) - Wrocław - gg: 3348670
17. Piesmaxik (Ewa) - Ostróda - eb125@wp.pl
18. Tamara - Białystok
19. Emila -Wrocław - emila1967@wp.pl
20.ADA(Dorota) - Wyszków -dorakami@op.pl - gg 3996241
21. krak62 (Irek) - Kraków - ir62@o2.pl
22. Staszek - Poznań - Staszekwol@poczta.onet.pl
23. Bartuzi - Konstancin-Jeziorna - mail: bartosz_olszewski@o2.pl
24. Osia (Małgorzata) – Warszawa – 1431wima@gmail.com
25.Maciej N.- Grodzisk Mazowiecki- bremnes@onet.eu gg 1492276
26.Paweł -Płock- numajanko@wp.pl - gg 7000709
27.Goja 35-Warszawa - gosiajaw74@o2.pl -skype : gosiaczek681, - gg 10417374

Ostatania korekta na dziś
gość
26-10-2009, 22:27:41

Zosiu - widzę że Ty jesteś jak nasza dobra wrożka

Paweł

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Dr Nikodem Przybyłko.
Witam, czy kogoś z Państw operował dr Nikodem Przybyłko? Wydaje się, że jest to naprawdę super fachowiec. Czeka mnie operacja. Pozdrawiam Piotr
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
Reklama: