Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29046)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
04-11-2012, 17:51:29

jestem ciekawa dlaczego ktos stwierdził że moja wypowiedz jest niepomocna .przeciesz jest tyle sposobów sprawdzonych które pomagają mój mąż ma 6 przepuchlin i jego ból był napewno podobny do waszego i dzieki ustawieniu atlasu tylko jest problem niewiem czy to robią w Polsce w Niemczech tak ból znikł .tylko że ludzie nie wieżo w to a to jest prawda
Forumowicz
04-11-2012, 18:38:47

Dorota co to jest ten atlas bo nie zbyt jasno podajesz podaj stronę niemiecką a pewnie wielu poszukujących tam zajrzy .
Spokojnie nie ma się co unosić ważne jest tylko to aby pomogło .
Pawik nerwy w konserwy i na eksport
Bogna dzisiaj gdzieś czytałem artykuł w necie o implantach i ich zachowaniu po wielu latach i doczytałem to że do dziś nie wiadomo jaki maja wpływ na nasze zdrowie to jest nadal w fazie badań i tak na prawdę jesteśmy tymi królikami
ks Janusz
Początkująca
04-11-2012, 19:17:47

atlas to jest pierwszy krąg kręgosłupa szyjnego .który gdy jest przestawiony osłabia cały organizm i organizm niema siły sie regenerowac .prosze wejsc na ATLAS-BALANCING.PL I TAM jest troche opisane jak to działa.jak mój mąż miał to nastawiane to ta pani powiedziała ze zależy od organizmu jeden regeneruje sie szybciej drugi wolniej ale u niego poprawa była w pierwszym tygodniu.tak jak wszyscy bylismy u neurologa ,hirurga miał robione rezonanse i te inne zdjęcia drętwiały mu palce u reki i to przeszło jeszcze nieraz odczuwa ale to jest niecały miesiąc to nieszukajmy cudu.kilku znajomych to miało i to chwalą tylko tego nierobią u nas i nikt niewie
Forumowiczka
04-11-2012, 19:49:52

Dorota skoro u nas tego nie robią to nie rozumiem dlaczego piszesz w stylu (cytuję)"nie rozumiem dlaczego nie spróbujecie...". Jakbyś nie zauważyła, to forum w 99,9999.......% składa się z osób chorujących w Polsce.
Bogusiu mnie tez takie ogólne pouczające wpisy denerwują, popieram cię :) Chyba Janusz nas razem.......... zapakuje w konserwy, a przynajmniej nasze nerwy!

Asia
Początkująca
04-11-2012, 20:13:03

dlatego pisze że nikt nie sprubuje bo juz powoli jest dostęp do tego podałam strone na której jest numer telefonu adres tylko ze w Niemczech ale chyba dla zdrowia warto by było tam nawet jechac .atlas balansing jest to ustawienie nerwów które przechodzą przez nasz kregosłup i dlatego gdy są w nie tej pozycji co trzeba dotykają do rdzenia kregowego i z tąd te bóle
Początkująca
04-11-2012, 20:20:44

witajcie
Dorota 23073 wiesz dlaczego decydujemy się na operację dysków kręgosłupa szyjnego lub innego odcinka?
Bo nie chcemy być sparaliżowani od szyi w dół. Czy ty wiesz co to jest rdzeń kregowy i jak ważną funkcję pełni w oraniżmie. ja mam kilunastu przyjaciół którzy mają uszkodzony rdzeń kręgowy szyjny po wypadku, jeżdżą na wózkach inwalidzkich i są zdani na całkowitą pomoc osoby trzeciej.
Jeżeli przepuklina jest tak duża, że wbija się w worek oponowy tak że grozi mielopatią czyli uszkodzeniem rdzenia to pójście do kręgarza, który podjął by się manipulacji na tak chorym dysku oznacza 100 % kalectwo.
W Polsce są kręgarze, którzy leczą chore dyski np. Kocińscy z Tucholi nie wiem czy nie ustawiają atlasu, ale co tu ustawiac jak przepuklina już jest tak duża że naciska na rdzeń. Ja przed operacją korzystałam z usług tych kręgarzy, ale nie podjęli się terapi manualnej w moim przypadku, bo było już za póżno, bo manipilacja na kręgosłupie w przypadku dużych przepuklin może spowodować uszkodzenie rdzenia.
Twój mąż miał po prostu przepukliny, które na tym etapie były jeszcze do uratowania przez kregarza.
to wszystko
Początkująca
04-11-2012, 20:32:31

atlas balansing -osoba która sie tym zajmuje nie jest kręglarzem leczyła ludzi jeżdzących na wózku ale chyba niemam co pisac bo to darme stukanie w klawisze
gość
04-11-2012, 20:34:43

Janusz - masz rację w tym, co byłeś uprzejmy napisać. Każdy z Nas jest w pewnym sensie królikiem doświadczalnym ale całe szczęście, że mamy taką możliwość uczestniczenia w tych doświadczeniach a dzięki temu - funkcjonujemy bez obciążania swoją osobą innych z naszego bliskiego otoczenia.
Metody stosowane przez samozwańczych cudotwórców są być może skuteczne ale według badań - bardziej działają na zasadzie placebo naszej psychiki. Osobiście nie popieram "grzebania" w moim organizmie przez "ręce, które leczą".
Pozdrawiam.
Bogna
gość
04-11-2012, 20:37:49

Z całym szacunkiem dla Twojego wysiłku - ale leczyć to może li tylko ktoś, kto posiada do tego uprawnienia czyli legitymujący się dyplomem lekarza.
Bogna
Początkująca
04-11-2012, 20:49:21

każdy ma możliwosc wyboru ja to rozumiem a wiadomo ktos pójdzie do lekarza hirurga to on kieruje na operacje bo on od tego jest .

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Ciag daszy ...badania Mri glowy
Mam pytanie czy ten wynik MRI glowy jest do dalszej konsultacji lekarskiej tzn: neurologa czy neurochirga... Dostałam skierowanie na MRI glowy z kontrastem od laryngologa ponieważ od ponad 1 roku mam problem z lewym uchem bo słyszę cały czas pulsowanie nic poza tym i zaczynam się martwić czy to nie jest faktycznie tetniak?
gość
Problemy seksualne
Proszę o pomoc. Po tym neurotopie który boorebod 1.5 roku stałem się aseksualny. Małżeństwo mi się zaczyna sypać przez to . Co mogę zrobić? Mój testosteron spadł do niskiego poziomu. Proszę o pomoc. Dodam tylko że lekarz urolog przepisał mi leki które w ogóle nie działają. Tadalafil i sidenafil. Oraz andromen.
gość
Podejrzewam u siebie początki Parkinsona
Skończyłem 87 lat, Pewne objawy utraty sprawności są zrozumiałe. Znalazłem w sieci opis objawów wczesnego Parkinsona. Utraciłem powonienie, mój charakter pisma odpowiada opisowi symptomu Parkinsona. Nie odczuwam żadnych ubytków w sferze psychiki. Nie odczuwam problemów z pamięcią i sprawnością w prowadzeniu samochodu. Zwracam się do autorów postów na forum, .czy opisane objawy widzieli u znanych sobie osób ze stwierdzoną chorobą.
gość
Tabletki na uspokojenie a stan starszej osoby
Dzień dobry, bardzo proszę o poradę bo nie wiem gdzie tkwi przyczyna złego stanu zdrowotnego babci. Babcia ma prawie 90 lat, jest sprawna na umyśle, kontaktowa i logicznie myśląca. Od 5 lat babcia przyjmowała lek Zomiren 0,25mg ze względu na lekkie stany stresowe. Od trzech tygodni lekarz rodzinny zmienił jej ten lek że względu na szybkie uzależnienie, przepisał w zamian Hydroxyzinum 25 mg (1-0-1) oraz Pramolan 50 mg (0-1-0). Już po paru dniach od ich zmiany babcia zaczęła mieć omamy. Słyszy dziwne dźwięki, twierdzi że to nie są szumy uszne bo jak zatka uszy to tego nie slyszy. Mówi że łóżko się jej trzęsie, jest lękliwa i boi się być sama. Trochę niepokoi mnie taka reakcja. Mogłabym przypuszczać że może są to już zmiany starcze ale dziwi mnie fakt zbieżności z zmiana leków. Czy jest możliwość że to skutek uboczny właśnie stosowanych leków ? Udać się do neurologa, psychiatry ? Jak jej pomóc? Dziękuję za poradę.
Reklama: