To jest nic co czytam jak mam kolege ktory ma 23 lata i ma tez padaczke a jezdzi tirem .... to jest dopiero fajna sprawa... Co ty na ten temat sadzicie ??
cześć..zdiagnozowano u mnie niedawno padaczkę..jestem leczony - Tegretol 400.. mam ustalony termin na zdawanie prawa jazdy za miesiąc i nie wiem co zrobić lekarz powiedział, ze mogę sobie zrobić ale i tak nie będę mógł jeździć co najmniej przez dwa lata. Poza tym istnieje groźba odebrania mi prawa jazdy podczas komisji wojskowej pod odpowiedzialnością karną. miał ktoś może taki przypadek? nie wiem co robić
Prawda jest taka że spośród osób (które ukończyły 18 lat)i są chorzy na padaczkę 60% posiada prawo jazdy a przecież nie tylko przy padaczce są zagrożenia w ruchu ( bo przy chorobach psychicznych , umysłowych , cukrzycy …..) również należy unikać kołka kierownicy a jest zupełnie inaczej
Czy pcpr-y i komisje do spraw orzekania o stopniu niepełnosprawności informują wydziały komunikacji, że ktoś ma padaczkę w celu zatrzymania prawa jazdy?
Czy pcpr-y i komisje do spraw orzekania o stopniu niepełnosprawności informują wydziały komunikacji, że ktoś ma padaczkę w celu zatrzymania prawa jazdy?