Rudan - powiedz , czy Twój mąż musi być przywieziony z Cypru, czy tylko, to, że Ty chciałabyś, aby tu był?, bo jeśli stan jest tak ciężki i ryzyko jest tak duże, to może lepiej go tam zostawić? Organizm stabilizuje się różnie, ale około 8 m-cy, to powinien być już stabilny, jeśli są jakieś złamania, to też już powinno być dobrze i wtedy go tu sprowadzić. Ja wiem, że
rehabilitacja szybciej przywraca chorego wśród biliskich, ale w tej sytuacji jednak rozważałabym tą drugą opcję, aby jeszcze tam został. W Polsce nie przyjmą Ci go do szpitala, będą Ci wskazywać ośrodki opiekuńcze, na ZOL-u może przebywać do 6 m-cy, odpłatność 70% dochodu, a potem zakład opieki komercyjny i tu odpłatność jest bardzo różna, a standart opieki bardzo nędzny, odleżyny murowane, nie mówiąc o tym,że jeszcze potrafią zagłodzić. Proszę Cię rozważ dobrze tę sytuację, nie kieruj się porywami serca, ja wiem, że ono krwawi i boli, ale nasza sytuacja w Polsce dla takich chorych jest tragiczna, jeśli chorym nie zaopiekuje się rodzina, to jego szanse są niewielkie. Pozdrawiam Cię serdecznie, trzymaj się - Małgosia