Witam Wszystkich. Moja przygoda z reumatologiem zaczela sie od stanu zapalnego oka w 2022r (3xstan zapalny nadtwardowki) gdzie reumatolog stwierdzil fibriomialgie. Dostałam leki pregabalina, amitryptylina i kostarox doraznie. Jednak po pregabalinie i amitryptylinie bylam wrecz nacpana . Odstawilam je i jedynie co mi pomaga to kostarox. Biorę go gdy juz jestem na oparach. I nic poza tym. Przyzwyczailam sie do bolu na mnie zle dziala slonce lato to dla mnie katorga wtedy lamie kazdy cm ciala. Stany zapalne mialam juz chyba wszystkich czesci ciala. Lokiec noga oko kolejny raz z 4x w tym roku. Wyniki badan ana sa srednio dodatnie z typem swiecenia ziarnisty. Histony dodatnie i dfs 70 dodatnie. Najbardziej u mnie bol zlokalizowany jest barki biodra kolana. Lamanie i scisk miesnie stawy rozrywa. Lekarz rodzinny mowil mi idz do psychiatry lecz sie bronie bo ile mozna brac tych tabletek. Samopoczucie jest ok u mnie a zmeczenie to norma . Teraz nie chodze do reumatologa tylko lecze stany zapalne gdy cos mnie boli mocno u lek.rodzinnego.Pozdrawiam