Reklama:

zmiany zwyrodnieniowe kregosłupa (2)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
30-09-2013, 06:26:27

Opis prześwietlenia
Lordoza spłycona. Hemilumbalizacja S1. Obniżona przestrzeń MK L5/S1 . BRACHYSPONDYLUS S1 z rzekomą retolistezą kręgu L5. Stawy krzyżowo- biodrowe bez zmian.
Proszę o analizę opisu badania i jaką mogę podjąć pracę z tak stwierdzoną diagnozą. Dziękuję
gość
11-10-2018, 10:10:43

Opis badania napewno musi zobaczyć specjalista,natomiast moge zaprosic na strone internetowa Akademii Medycyny Regeneracyjnej w Świebodzicach. Tego typu i wiele innych schorzeń znajduje tu ukojenie. Wszelkiego rodzaju rehabilitacje a także masaże w nie odległych terminach przynoszą ulgę można powiedzić natychmiastową. Wiem,korzystam i dlatego też sobie chwale.Ja mam zmiany w szyjnym odcinku kręgosłupa,widoczne spłycenie fizjologicznej lordozy a na poziomie C4/C5 obecnosc przepukliny prawobocznej,która uciska worek oponowy. Podobna syt jest na poziomie C5/C6 z tym ze tutaj ta przepuklina nieco uciska worek oponowy.I to są wyniki robione rok temu.W tym roku kazano mi na nowo powtórzyć wynik i co???Wszelkie kręgi większych zmian nie wykazują.Czyli?Dla mnie wniosek jest jeden.Pomogło.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: