Witam. Od kilku miesięcy cierpię na codzienne bóle głowy. Są dość silne i w dodatku mam odczucie chropotania w głowie, jakby mi się coś w środku przelewało. Byłam u neurologa. Tk głowy wyszło bez zmian. Natomiast w mr z opcją Angio wyszło w istocie białej pogranicza płatów ciemieniowych i potylicznych obu półkuli mózgowia ponad trójkątami i rogami potylicznymi komór bocznych uwidoczniono skupiska drobnych niespecyficznych nielicznych zmian ogniskowych o wielkości do 3 mm o podwyższonym sygnale w obrazach t2 zależnych w tym sekwencji flair bez cech restrykcji dyfuzji w obrazach dwi ani ubytku sygnału w sekwencji swi. Obraz mr sugeruje przebyte zmiany naczyniopochodne, okołoporodowe? Reszta w normie. Mam 28 lat. Jestem przerażona tym wynikiem. Im więcej o tym myślę to głowa boli mnie coraz mocniej. Dodam że wpadam w ataki paniki jak o tym myślę. Aż mi się robi niedobrze. Na początku miałam tylko bóle głowy. Ale jak dostałam skierowanie na tk to się mocno tym zestresowałam i wtedy doszło to uczucie chropotania w głowie. Jak sie naczytam o różnych groźnych chorobach to aż płaczę ze strachu . Mąż twierdzi że każdy ma jakieś zmiany tylko o tym nie wie A ja mam nerwicę. Nie wiem, może. Czy to jest groźne? Oczywiście pójdę z wynikiem do lekarza ale muszę z tydzień poczekać na wizytę, do tej pory to chyba zwariuje... Czasami mam takie myśli że nie dożyję tej wizyty u lekarza. Straszne. Proszę o jakąś poradę, wskazówki.