Reklama:

Zmiany naczyniopochodne w mr (4)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Początkująca
15-07-2022, 11:42:31

Czyjeś tu jakaś stosunkowo młoda osoba która ma liczne zmiany naczyniopochodne w istocie białej? Jakie są przyczyny u was? Boje się choroby genetycznej CADASIL.
gość
04-08-2022, 09:26:33

W latach 2011/2012 miałem 5 napadów bardzo ostrych bólu głowy,bólu oka oraz wymiotów (w okolicy prawego płata czoołowego).
TK głowy nie wykazało wtedy nic poza torbielą pajęczynówki oraz zatoki szczękowej.
10 lat później miałem MRI głowy z powodu ubytków w polu widzenia.
Wyszło podkorowe skupisko drobnych ognisk w prawym płacie czołowym (!) o charakterze przewlekłych zmian naczyniopochodnych (bez ograniczenia dyfuzji).
Obecnie mam 30 lat. W chwili napadów miałem 19 lat. Nie mam cukrzycy,nie palę oraz mam prawidłowy cholesterol. Jak byłem w szpitalu podczas jednego z ataków to ciśnienie wyszło 110/70 oraz 90/70. Zastanawiam się więc z jakiego powodu mogę mieć takie zmiany w tak młodym wieku.
Czy zna ktoś jakiegoś dobrego lekarza,który specjalizuje się w zmianach naczyniopochodnych oraz nie spławia z tego powodu?
gość
08-08-2022, 08:06:56

Mogę polecić dr Małgorzatę Zielińską ( Łódź).
gość
03-06-2023, 10:32:54

Beznicu 15-07-2022, 14:42:31

Czyjeś tu jakaś stosunkowo młoda osoba która ma liczne zmiany naczyniopochodne w istocie białej? Jakie są przyczyny u was? Boje się choroby genetycznej CADASIL.

Tak, ja mam. Chetnie o tym porozmawiam bo sama sie denerwuje

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: