Reklama:

Zmiana zachowania po Tegretolu (4)

Forum: Padaczka

gość
16-08-2016, 16:20:25

Witam Wszystkich
Mój mąż bierze Tegretol od 5 lat i zauważyłam u niego zmianę zachowania.Wcześniej był innym człowiekiem.Jest bardziej nerwowy,dużo krzyczy i nie ma w ogóle ochoty na seks.Czy to jest możliwe żeby po Tegretolu zmieniło się zachowanie męża aż tak bardzo.
gość
22-08-2016, 20:15:13

Tegretol miałam przepisany na neuropatie twarzy. Po dwóch tabletkach się poddałam, takie były skutki uboczne. Za to zażywałam 5 lat leki antydepresyjne. Obecnie mija 14 miesiąc od odstawienia i nadal mam problemy polekowe m.in. brak libido. Leki przeciwpadaczkowe działają na ośrodek GABA w mózgu, trochę inaczej niż antydepresanty ale tak samo robią sieczkę z mózgu i uzależniają. Moim zdaniem jest to możliwe bo wiem co przeszłam/przechodzę po zaprzestaniu przyjmowania psychotropów. Wszystkie te leki przyjmowane latami nie pozostają obojętne dla organizmu.
gość
31-08-2016, 08:50:59

Leki padaczkowe bardzo często zmieniają zachowanie człowieka. To tzw efekty uboczne niestety. W moim odczuciu mąż powinien zgłosić się do lekarza i opowiedzieć wszystkie przypadłości jakie mu dokuczają w trakcie zażywania tego leku.
Sama biorę depakinę chrono i również mam takie przypadłości niestety. Nerwy, brak ochoty na seks stany depresyjne, napady agresji. Dawka u mnie została zwiększona i powoli wracam do żywych. Może u Pani męża występuje nawet zbyt mała dawka? Proponuje postarać się o badania np. ilość tej substancji w krwi. Można zrobić to samemu odpłatnie.
Czym prędzej do lekarza po co sie meczyc. Pozdrawiam i dużo zdrowia zycze.
gość
02-09-2016, 11:32:00

Leki p/p same z siebie nie wpływają na zmianę zachowania. Aktywatorem zmiany zachowania jest ZAWSZE druga osoba lub drugi człowiek. Przykładowo kłótliwa lub fochowata żona. Do tego nie potrzeba leków. W statystycznie zdrowej, nie biorącej leków rodzinie znajdziesz osobę, która jest impulsywna, wybuchowa i nie wiadomo, czego się po niej spodziewać.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: