Reklama:

Zmiana nastroju, rozdrażnienie (2)

Forum: Padaczka

gość
17-05-2018, 08:09:58

Wiem, że wiele osób skarży się na skutki uboczne związane ze zmianą nastroju przy braniu Keppry, biorę do niej środki od psychiatry ponieważ tak mocno na mnie wpływa. Chcę zmienić leki i jestem już umówiona z neurologiem. Ale mimo to chciałam zapytać jakie leki na padaczke nie wpływają na psychikę z waszego doświadczenia? Z drugiej strony biorąc wcześniej Depakine miałam brak skupienia, nieograniecie w rzeczywistości... Więc no, czy każdy lek na padaczke ma skutki uboczne które trzeba pogodzić z życiem codziennym ? Jak to jest u was? Chyba potrzebuje trochę wsparcia psychicznego.
gość
17-05-2018, 12:00:57

Witaj. Każdy lek przeciwpadaczkowy wpływa na psychikę , bo to psychotropy. Sam biorę Lamotrix i występują stany rozdrażnienia, niepokoju czy bezsenność. Trzeba to zaakceptować. Najtrudniejsze jest wyjście do ludzi ,znalezienie pracy. Jak to się uda ,człowiek czuje się od razu lepiej. Z padaczką można żyć w miarę normalnie należy brać regularnie leki, unikać alkoholu i innych używek. Jak jest u Ciebie z depakiną ,czy oprócz zmian nastroju są jakieś inne skutki uboczne. Może warto nie zmieniać leku ,bo może przynieść to więcej szkody.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Torbiel w okolicy podgnykowej
Czy może ktoś miał usuwaną torbiel w okolicy podgnykowej? Wykonanych wiele rezonansów, ostatnio usg szyi pokazuje, że torbiel raz jest większa raz mniejsza. Nie wiem czy to niedokładność pomiarów wykonujących badanie czy faktycznie zmienia wymiary. Syn chodzi z tym już 5 lat i do tej pory żaden lekarz nie określił się co z tym robić. Ostatni lekarz wykonujący usg stwierdził, że syn musi pójść na operację, nie czekać i to wyciąć. Poczytałam sporo na ten temat i okazuje się, że to poważna operacja a nie wizyta u stomatologa. Jednak żaden lekarz tego nie powie, nie wyjaśni. Czy my trafiamy tylko na takich właśnie lekarzy? Może ktoś mógłby polecić lekarza, szpital etc. komu udało się wyjść bez skutków ubocznych po takiej operacji?
gość
Neurolagia nerwu v
Czy mogła powstać w skutek uderzenia twarzą w podłogę aż doszło do złamania nosa i wbcia zębów w wargę dolna, po około miesiącu mega ból twarzy głowy jak przy zapaleniu zatok ale tomografia je wykluczyła ból przeszedł po tygodniu ale nadal jak uciekam miejsca na twarzy to czuję uczucie bólu np nosa
gość
Proszę o wasze opinie
Witam czy jeżeli mam polineuropatie obwodowa mogę pracować na hucie gdzie z metali ciężkich jest właśnie ołów
gość
Brak kontaktu
Nie rozumiem jak można tak postępować Podawać nr i żadnego odzewu Dzwonią ludzie chorzy potrzebujący pomocy nie dla zabawy Odechciało mi się kontaktu Przeraża mnie, jak ma później po operacji wyglądać kontakt z takim lekarzem ,który jak na pozycja i taka profesje albo umieściłby info ,że już nie konsultuje albo zatrudnił recepcjonistke A tu kobieta starszym głosem mówi ,że aparat jest uszkodzony po czym nagrywa dalej info se wskazówkami dla pacjentów kontrolnych .
Reklama: