Reklama:

Złe samopoczucie po wysiłku-wypadek na siłowni i lęki (8)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkujący
11-03-2010, 21:11:19

Kilka miesięcy temu miałem wypadek na siłowni, poczułem rozlewające sie ciepło po glowie. Potem wystąpił utrzymujący się ból głowy, a po kilku dniach miałem dziwny atak. Serce nagle zaczeło bardzo szybko i mocna bic, nie mogłem złapac oddechu wręcz dusiłem się miałem uderzena gorąca. Trafiłem na neurolagię gdzie badano mnie przez trzy tygodnie w celu wyeliminowania tętniaka muzgu. No i go nie mam na szczęście. Zrobiono mi tomografie, angioCT, EEG gowy, angiografie klasyczną i oczywiście nakłucie lędźwiowe. No i tylko w tym nakłuciu wyszło że w płynie muzgowo rdzeniowym są ślady jakiegoś krwawienia podpajęczynówkowego.Przy okazji pobytu w szpitalu pojawiły si e wielokrotnie wcześniej wspomniane ataki. Podawano mi hydroksyzynę, relanium, potem skierowno do psychiatry. Tu stwierdzono stany lękowe i lecze się psychiatrycznie. Nie wiem na jakiej zasadzie się to objawia czy ujawnia,ale leczenie coaxilem afobamem i teraz acentrą jakoś pomaga i te ataki nie są takie mocne. Ale martwi mnie inny fakt. Nigdy wczesniej nie miałem takich problemów jakie zaraz opiszę. Okazuje się że podobne objawy co do tych lękowych mam ale po wysiłku fizycznym. Np.wbiegałem o schodach. Za chwile serce nie chciało się uspokoic,potrzebne są ciągłe głębokie oddechy,mam dziwne wrażenia w dotyku takie nie wyraźne czucie, a co najgorsze zawroty głowy, tym silniejsze jak zamknę oczy i położe się. Czasami dochodzą drrzenia w nogach i u uczucie opuszczana ciała przy zamkniętych oczach. NIe wiem czy to też te lęki czy może jakieś uszkodzenie po tym zdarzeniu na siłowni. Wiem że mam wady kręgosłupa szyjnego ( blokada C6-C7) oraz zaniki przestrzeni w piersiowym. Czy ktoś jest wstanie mi coś doradzi ,co robi gdzie sie uda? Bądz ma podobne objawy?
Pozdrwawiam
gość
16-04-2010, 07:11:06

Mam dokładnie to samo od około 10 lat ( mam 32 lata) i też związane z lękiem po wysiłku fizycznym. To się nazywa nerwica.
Jak dla mnie jest bardzo uciążliwa.
gość
15-02-2013, 13:30:22

WITAM. TEZ PO NAWET MAŁYM WYSIŁKU ZLE SIE CZUJE MAM LĘKI MDŁOŚCI DUSZNOŚCI I NA DODATEK NIE MOGĘ SPAĆ W NOCY ...... JAK KTOŚ MA PODOBNIE TO CHĘTNIE NA TEN TEMAT POROZMAWIAM. TO MÓJ NUMER TELE 511178975 ROBERT
gość
25-02-2013, 20:52:46

Mam to samo... Ogromne lęki po wysiłku. gg5898455 jęsli ktoś ma podoby problem i chce pogadać mam parę teori co do tego.
gość
27-11-2014, 15:20:16

mam to samo przez 3 lata juz nie raz jest dobrze chce sam sobie z tym poradzic walcze ale to jest silniejsze ;/ zaczelo sie to po ataku tzn mialem takie zaburzenie rytmu serca czy cos spowodowane brakiem magnezu czy potasu ;/ lubie cwiczyc na silowni cwiczylem 5 lat teraz 3 lata nic nawet w pracy mam problem jak sie mocniej narobie to zaraz ciezki oddech i szybkie bicie serca ... *** mi to cale zycie a su=ilownie bardzo kochalemmm a terazz nie wiemm co z tymmm zrobiccc pomozcie!!!
gość
22-07-2016, 21:32:24

hej ja mam to samo jestem osobą po nowotworze złośliwym lewego płata skroniowego operacja leczenie i już minęło 10 lat od choroby, ćwiczę na siłowni już z pięć lat podnosiłem wcześniej na klatę 170 kg i nic mi nie było ,ostatnio od jakiś dwóch miesięcy mam takie coś że jak podnoszę ciężary jest ok w momencie położenia sztangi łapie mnie jakiś lęk słabo widzę na oczy kręci się w głowie i mam poczucie jak bym miał zaraz się ,,przekręcić" umrzeć ,później po jakiś dwóch trzech godzinach przechodzi ale coś mi strzela w głowie ,odczucie jak by się coś pompowało a później strzelając jak by schodziło ciśnienie powietrze albo krew skończyłem z siłką na jakiś czas byłem u lekarza dał mi skierowanie na tomografię ale powiedział że może to być problem z uszami od wewnątrz błędnik i przewody z ucha do gardła przy dużym wysiłku też są jakoś narażone na uszkodzenia i stąd zawroty głowy i uczucie takiego rozbicia i dezorientacji i że zdarzają się takie przypadki właśnie u ludzi którzy ćwiczą na siłowni i że tacy muszą ograniczyć ćwiczenia albo całkiem dać sobie z tym spokój
gość
25-07-2016, 07:39:26

tak, choroba ma tendencje do postępowania, objawów będzie przybywać
gość
21-09-2016, 21:44:53

Jeżeli to problem lęku to zachęcam do odwiedzenia psychiatry. On zdiagnozuje i przepisze lek. Ja miałem problemy lekowe które zaczęły się od napadu leku po długim bieganiu. Nie mogłem uspokoić tętna i wylądowałem w szpitalu z podejrzeniem zawału. I tak to się zaczęło. Lęki uniemożliwiały mi normalne funkcjonowanie nie mówiąc o wysiłku fizycznym. Po 3 latach walki z tym dziadostwem trafiłem do lekarza, który przepisał mi lek Brintelix. Nie miałem po nim żadnych skutków ubocznych a świat stał sie inny,leki minęły po 2 tygodniach. Brałem go 6 miesięcy i teraz jestem zdrowy. Wróciłem do sportu i znowu biegam i siłownia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: