Reklama:

Złamanie kości ramiennej - porażenie nerwu promieniowego (3)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
07-01-2023, 15:25:59

Witam. Jestem ok 1.5 miesiaca po operacji do ktorej doszlo przez wieloodlamowe zlamanie kosci ramiennej. Do zespolenia kosci wykorzystano plyte tytanowa synthes prawie na calej dlugosci kosci. Z opisu pooperacyjnego wynika ze jeden z odlamow napial nerw promieniowy przez co doszlo do uszkodzenia - porazenia (zakwalifikowano jako ucisk lekarz stwierdzil ze nerw nie zostal przerwany). Od samego poczatku mam opadajaca dlon, nie moge rowniez uniesc palcow a w niektorych miejscach nie mam rowniez czucia np czesc zew skora na kciuku, lub okolice zgiecia w lokciu i ramie. Poza tabletkami na obrzek itp dostalem neurovit 1 tabletka na dobe co brzmi jak kpina przy takim urazie. Podjalem sie ok 2 tyg temu rehabilitacji na fundusz czyli laser pole magnetyczne wirowka elektrostymulacja dloni od jakiegos czasu dorzucono cwiczenia na bark i wyprost w lokciu. Bark niestety dalej pozostaje zamrozony. Prosze o kontakt stomichalek23@gmail.com lub udzielenie odp tutaj. dlon oraz palce nie odp brak jakiejkolwiek odp ze strony ukladu nerwowego. Z gory dzieki za odp! W zalaczniku zdj z badania emg wyk. wczoraj
gość
28-10-2023, 13:23:32

gość 07-01-2023, 16:25:59
Witam. Jestem ok 1.5 miesiaca po operacji do ktorej doszlo przez wieloodlamowe zlamanie kosci ramiennej. Do zespolenia kosci wykorzystano plyte tytanowa synthes prawie na calej dlugosci kosci. Z opisu pooperacyjnego wynika ze jeden z odlamow napial nerw promieniowy przez co doszlo do uszkodzenia - porazenia (zakwalifikowano jako ucisk lekarz stwierdzil ze nerw nie zostal przerwany). Od samego poczatku mam opadajaca dlon, nie moge rowniez uniesc palcow a w niektorych miejscach nie mam rowniez czucia np czesc zew skora na kciuku, lub okolice zgiecia w lokciu i ramie. Poza tabletkami na obrzek itp dostalem neurovit 1 tabletka na dobe co brzmi jak kpina przy takim urazie. Podjalem sie ok 2 tyg temu rehabilitacji na fundusz czyli laser pole magnetyczne wirowka elektrostymulacja dloni od jakiegos czasu dorzucono cwiczenia na bark i wyprost w lokciu. Bark niestety dalej pozostaje zamrozony. Prosze o kontakt stomichalek23@gmail.com lub udzielenie odp tutaj. dlon oraz palce nie odp brak jakiejkolwiek odp ze strony ukladu nerwowego. Z gory dzieki za odp! W zalaczniku zdj z badania emg wyk. wczoraj
gość
28-10-2023, 13:25:34

Witam mam zapytanie czy już wróciły funkcję dłoni. I czy była potrzebna operacja. Bardzo proszę o informację bo mam to samo

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Guz przysadki mózgowej
Od roku czasu mam bóle głowy. Takie do wytrzymania. 5msc temu w badaniu krwi wyszła wysoka prolaktyna i gran.kwasochłonne. Do bólów głowy, doszły zaburzenia wzrokowe, czasem mam mroczki przed oczami z lekkimi zawrotami głowy.. Na rozenons głowy czekam do 17 kwietnia :( objawy nie ustępują. Na skierowaniu pani neurolog nie wpisała pilne. I stąd tyle czekania Czy ktoś miał tak podobnie i podejrzenie guza przysadki mózgowej ??
gość
Pieczenie skóry na pośladkach
Wys�any: Dzisiaj 12:07 Witam. Chciałabym opisać dolegliwość z którą borykam się od ponad 10 lat. Otóż podczas siedzenia zaczynają mnie boleć pośladki w okolicy guzów kulszowych. Ból jest tak nieznośny, że po kilku minutach muszę wstać z fotela czy też kanapy. Szukałam pomocy u specjalistów ze wszystkich dziedzin, niestety nikt nie potrafi zdiagnozować tej przypadłości. Neurolog przepisał mi Egzystę , którą systematycznie zażywam oraz Neurovit. Po kilku latach do tego bólu dołączyło pieczenie skóry w tych samych miejscach. Od ponad pół roku właściwie chodzę albo leżę na brzuchu. W tej chwili jestem pod opieką specjalisty w klinice leczenia bólu. Lekarz próbuje znaleźć przyczynę, prawdopodobnie jest to uszkodzenie któregoś nerwu w okolicy kręgosłupa lędźwiowego. Ale jak do tej pory bez efektów. Może ktoś z Państwa spotkał się z podobnym przypadkiem i mi pomoże. Pozdrawiam
gość
Początek diagnostyki
Witam , zmiany wykryte w sumie przypadkowo w RMagnetycznym w odcinku lędźwiowym 1.5mm prawdopodobnie wyściolczak. Był robiony RM głowy, RM kręgosłupa szyjnego i piersiowego 6 m-cy temu ( czysto ) odebrane wyniki teraz samego lędźwiowego ponownie i 1.5mm taki sam jak pół roku temu wynik... Co dalej? Jakie są dalsze postępowania... Oczywiście neurolog i neurochirurg będzie konsultacja Ale jak to co robić na co się nastawić ??
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
Reklama: