Reklama:

Złamanie kości ramiennej - porażenie nerwu promieniowego (3)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
07-01-2023, 15:25:59

Witam. Jestem ok 1.5 miesiaca po operacji do ktorej doszlo przez wieloodlamowe zlamanie kosci ramiennej. Do zespolenia kosci wykorzystano plyte tytanowa synthes prawie na calej dlugosci kosci. Z opisu pooperacyjnego wynika ze jeden z odlamow napial nerw promieniowy przez co doszlo do uszkodzenia - porazenia (zakwalifikowano jako ucisk lekarz stwierdzil ze nerw nie zostal przerwany). Od samego poczatku mam opadajaca dlon, nie moge rowniez uniesc palcow a w niektorych miejscach nie mam rowniez czucia np czesc zew skora na kciuku, lub okolice zgiecia w lokciu i ramie. Poza tabletkami na obrzek itp dostalem neurovit 1 tabletka na dobe co brzmi jak kpina przy takim urazie. Podjalem sie ok 2 tyg temu rehabilitacji na fundusz czyli laser pole magnetyczne wirowka elektrostymulacja dloni od jakiegos czasu dorzucono cwiczenia na bark i wyprost w lokciu. Bark niestety dalej pozostaje zamrozony. Prosze o kontakt stomichalek23@gmail.com lub udzielenie odp tutaj. dlon oraz palce nie odp brak jakiejkolwiek odp ze strony ukladu nerwowego. Z gory dzieki za odp! W zalaczniku zdj z badania emg wyk. wczoraj
gość
28-10-2023, 13:23:32

gość 07-01-2023, 16:25:59
Witam. Jestem ok 1.5 miesiaca po operacji do ktorej doszlo przez wieloodlamowe zlamanie kosci ramiennej. Do zespolenia kosci wykorzystano plyte tytanowa synthes prawie na calej dlugosci kosci. Z opisu pooperacyjnego wynika ze jeden z odlamow napial nerw promieniowy przez co doszlo do uszkodzenia - porazenia (zakwalifikowano jako ucisk lekarz stwierdzil ze nerw nie zostal przerwany). Od samego poczatku mam opadajaca dlon, nie moge rowniez uniesc palcow a w niektorych miejscach nie mam rowniez czucia np czesc zew skora na kciuku, lub okolice zgiecia w lokciu i ramie. Poza tabletkami na obrzek itp dostalem neurovit 1 tabletka na dobe co brzmi jak kpina przy takim urazie. Podjalem sie ok 2 tyg temu rehabilitacji na fundusz czyli laser pole magnetyczne wirowka elektrostymulacja dloni od jakiegos czasu dorzucono cwiczenia na bark i wyprost w lokciu. Bark niestety dalej pozostaje zamrozony. Prosze o kontakt stomichalek23@gmail.com lub udzielenie odp tutaj. dlon oraz palce nie odp brak jakiejkolwiek odp ze strony ukladu nerwowego. Z gory dzieki za odp! W zalaczniku zdj z badania emg wyk. wczoraj
gość
28-10-2023, 13:25:34

Witam mam zapytanie czy już wróciły funkcję dłoni. I czy była potrzebna operacja. Bardzo proszę o informację bo mam to samo

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Caspr2
Przeciwciała Caspr2 w surowicy, objawy neurologiczne i psychiatryczne, jeden lekarz twierdzi ze autoimmunologiczne zapalenie mózgu, w szpitalu nie chcą wdrożyć leczenia ze wzgledu na „zbyt dobry” stan pacjenta. Ktos pomoże ? Podpowie ?
gość
Ośrodek neurorehabilitacji z pegiem i tracho Lublin
Cześć.Syn jest po bardzo ciężkim urazie czaszkowo mózgowym ,po stabilizacji miednicy.Wybudzony od tygodnia z niewielką komunikacją typu wodzenie oczami I ściskanie prawą ręką.Szukamy ośrodka w okolicy Lublina neurorechabilitacji opieki całodobowej.Jakieś podpowiedzi może .Marta
gość
Operacja dyskopatii szyjnej
Miał ktoś ostatnoo u dr. Baranowskiej w Stocerze ,jak opinie ?
gość
Od 2 lat ból kręgosłupa ze zwièkszoną intensywnością
BWK 9 Kanał naczyniowy . Głęboki reaktywny obrzęk zwyrodnieniowy odcinka lędźwiowego kręgosłupa, szczególnie znacząca aktywowana artroza stawu międzykręgowego z pseudoretrolisthezą lwk 4. wieloczynnikowe zwężenie otworu międzykręgowego nerwów l3/l4 i l4/l5 z zajęciem wychodzących korzeni nerwowych i zajęciem wnękowym korzeni l4 . Reaktywny obrzęk prawostronny stawu biodrowo krzyżowego. Czy z tym da się coś jeszcze zrobić ?
Reklama: