Reklama:

Zespół Lamberta Eatona POMOCY ! (2)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Początkująca
28-04-2019, 20:59:44

Witam serdecznie ! Szukam jakiejkolwiek pomocy i informacji na temat tej podstępnej choroby . Niedawno wykryto ją u mojego ojca . Wszystko stało się nagle . Odmowa posłuszeństwa nóg , osłabienie mięśni , problemy z mową , męczliwość ..
Po skierowaniu od lekarza rodzinnego do szpitala zaczęły się badania . Markery nowotworowe, prześwietlenia , tomografia nie wykazały zmian nowotworowych . Była robiona plazmafereza ponieważ stan szybko postępował na gorzej . Lekarze rozkładali ręce mówiąc , że ten przypadek jest tak rzadki , że nie mieli dotąd jakiejkolwiek styczności z tą chorobą . Czy naprawdę jesteśmy sami ? Zdani na samych siebie bez jakiejkolwiek pomocy ? Nadziei na poprawę zdrowia fizycznego i psychicznego ? Jedyne co mamy to skierowania na masę badań i nic więcej .
Czy jest ktoś kto miał styczność z tym przypadkiem ? Czy naprawdę zostaliśmy całkiem sami ?
Proszę o pomoc ponieważ bezradność nas wszystkich niszczy .
gość
21-06-2025, 23:07:49

Witam, szukam osób ze stwierdzonym zespołem Lamberta Eatona

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Opis MRI-konflikt
Witam. Od kilku miesięcy cierpię na silne bóle głowy,od pewnego czasu doszły zawroty. Po wykonaniu MRI głowy(w zasadzie wszystko dobrze) na końcu opisu jest : Pętla naczyniowa AICA po stronie prawej- predyspozycja anatomiczna do konfliktu naczyniowo-nerwowego z nn.VII-VIII. Czy jest to coś poważnego? Czy powinnam skonsultować się z neurologiem czy neurochirurgiem?
gość
Torbiel w okolicy podgnykowej
Czy może ktoś miał usuwaną torbiel w okolicy podgnykowej? Wykonanych wiele rezonansów, ostatnio usg szyi pokazuje, że torbiel raz jest większa raz mniejsza. Nie wiem czy to niedokładność pomiarów wykonujących badanie czy faktycznie zmienia wymiary. Syn chodzi z tym już 5 lat i do tej pory żaden lekarz nie określił się co z tym robić. Ostatni lekarz wykonujący usg stwierdził, że syn musi pójść na operację, nie czekać i to wyciąć. Poczytałam sporo na ten temat i okazuje się, że to poważna operacja a nie wizyta u stomatologa. Jednak żaden lekarz tego nie powie, nie wyjaśni. Czy my trafiamy tylko na takich właśnie lekarzy? Może ktoś mógłby polecić lekarza, szpital etc. komu udało się wyjść bez skutków ubocznych po takiej operacji?
gość
Ucisk w głowie, co to może być?
Jestem mężczyzną, mam 26 lat i od jakiegoś czasu odczuwam dolegliwości w lewej części głowy. Odczuwam je w zasadzie cały czas, raz mocniej, raz słabiej. Na szyi z tyłu po lewej stronie mam guzki, które zmieniają swój rozmiar. Lekarz rodzinny mówi, że to mogą być mięśniowe zgrubienia od złej pozycji, ale... mam szumy uszne właśnie promieniujące jakby od tej szyi na głowę, szczególnie przy odchylaniu głowy w prawo. Odczuwam ucisk w głowie z lewej strony, w skroni i na czubku głowy, a także w oku (okulary, większa wada wzroku w lewym oku). Słyszę czasem pukanie w lewym uchu, takie pulsowanie. Ból głowy nasila się czasem przy nachyleniu, niekiedy odczuwam takie ukłucie lub uczucie ciepła bez zmiany pozycji. Zdarza się też mgła mózgowa. Badania krwi, moczu, ciśnienie, EKG, echo serca, tętnic szyjnych, badania okulistyczne - wszystko w normie. Lekarz rodzinny nie widzi powodu do skierowania do neurologa, twierdzi, że to problemy związane z przeciążeniem kręgosłupa - mam pracę głównie siedzącą. Czy to może być tętniak? Mam też problemy stomatologiczne, czy to może być od tego?
Stwierdzenie padaczki
Dzień dobry, otrzymałem wyniki eeg które powtarzałem trzy razy w przeciągu pół roku. Bardzo bym prosił o pomoc w rozczytaniu opisu. Oto opis ostatniego badania.
Reklama: