Witam,
Jestem mężczyzną w wieku 32 lat.
Zaczęło się jakiś czas temu ( listopad 2017) - zacząłem mieć jakieś bóle wokoło brzucha(nad i pod brzuchem). Zrobiłem Badania - USG jamy brzusznej, kolonoskopia i gastroskopia. Wyszło że mam stłuszczenie trzustki i wątroby. Ogólnie zapewne było to wynikiem trybu życia ( nadwaga - 120 KG itp) oraz jelito drażliwe. Poszedłem do dietetyka i wziąłem się za siebie. W miedzy czasie zauważyłem, że widzę gorzej na jedno oko (prawe) oraz, że jedną źrenice mam mniejsza od drugej (Prawa mniejsza od lewej). Udałem się z tym tematem do okulisty. Stwierdzono, że mam astygmatyzm i krótkowzroczność w tym oku (1,5). Okulista z nierównością źrenic kazał się zgłosić do neurologa. Tak też zrobiłem. Neurolog nakazał zrobienie badań głowy. Zrobiono mi TK oraz MRI głowy. Nic nie znaleziono ( oprócz pogrubienia kości czaszki). Zrobiłem dodatkowe badania jak USG węzłów chłonnych i tarczycy. Węzły chłonne w normie ( jeden podrzuchwowy powiększony 17x11). Wszystkie węzły mają natomiast charakter odczynowy. W między czasie zaobserwowałem że w tym prawym oku mam powiekę lekko niżej ( ok 1 mm) oraz jakby lekko mniejsze oko. Zrobiłem również RTG klatki piersiowej ale tam wszystko w porządku. Na ten moment mocno schudłem ( 102 KG ) co jest prawdopodobnie wynikiem zastosowanej diety i stresu jaki mnie to wszystko kosztuje. Badania krwi są mocno w normie oprócz płytk krwi które są na poziome 80 - 90. Na ten moment dodatkowo czuje szczególnie rano i wieczorem przeszkodę w przełyku na wysokości szyi ale nie przeszkadza ona przełykaniu. Proszę o pomoc i informację jakie jeszcze badania powinienem wykonać i co może mi grozić.
Pozdrawiam
Krystian.