Reklama:

Zdretwiala stopa. (3)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
28-03-2017, 16:14:07

Witam mam problem, od 3 dni mialem dziwne uczucie w stopie nie moglem jej podniesc za bardzo do góry, wyczuwałem opór. Wczoraj przy siedzeniu stopa mi calkowicie zdrętwiala, prawie jej nie czulem. Rozchodzilem to w kilka-kilkanascie minut i mam od 20 godzin gorsze czucie na grzbiecie stopy. Tak od konca łydki do prawie konca stopy, prawie do palców. Palce czuje lepiej. Podeszwe tez czuje lepiej, najslabiej czuje to zgiębie , polaczenie stopy z golenią, podudziem.
Badalem sie na SM jakis rok temu, mam drzenia miesni czasem, tzn podskakuja mi miesnie. Nie mialem problemu ze wzrokiem (moze jakis 2minutowy od kompa), nie mam mrówek raczej, zdarzalo sie ale to pojedyncze krotkie przypadki, skurczy bolesnych nie mam, równowage mam, nawet na jednej nodze stane z zamknietymi oczami.
Zrobilem sobie badanie MRI głowy, wszystko ok. Bylo to jednak rok temu. A teraz martwie sie ta nogą, czy jest sens robienie MRI głowy raz jeszcze ?
Choruje wstępnie na nerwice, mam czesto napady lęku, bole brzucha, kłucia w całym ciele od 2.5 roku.
gość
29-03-2017, 09:41:10

Przeczytaj sobie to;
http://mfblasz.blogspot.com/2013/02/polineuropatia-niedoborowa-b12.html
gość
12-03-2018, 08:55:23

witam i co z Pana stopa i innymi objawami, mam teraz identycznie od 2 dni

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Entezopatia
Witam, Rozpoznano u mnie przodopochylenie kręgosłupa szyjnego u ortopedy poprzez wykonanie badania RTG. Byłem u neurochirurga i potwierdził ową przypadłość oraz wystawił mi rozpoznanie Entezopatia w zakresie kręgosłupa, Opis: Bóle w odcinku C bez promieniowania kończynowego. W wykonaniu Mri nie uwidoczniono kompresji struktur nerwowych. Ból jest najpewniej wynikiem entezopatii i wyrodnienia stawów miedzykręgowych. Proponuje leczenie zacząć od laserowego odnerwienia segmentów C4-C7 dx. Chciałbym się zapytać czy owa technika daje duża ulgę w bólu ? czy któryś z lekarzy specjalistów miał podobny przypadek do mojego? Jakie są jeszcze możliwości leczenia mojej przypadłości, która bardzo mi sprawia ból od samego rana do wieczora ;/ Czy po terapii laserem można jakoś wyćwiczyć kręgosłup aby tak bardzo nie naciskał na szyję ? Proszę o pomoc bo zabieg kosztuje 3000 zł i nie wiem czy warto się na niego decydować?
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
Reklama: