Witam, w tym roku będę miała 23 lata, od kilku miesięcy mam zawroty głowy, tzn kiedy spokojnie siedzę to czuję tak jakby że zaczyna mi się kręcić, głowa staje się ciężka, czuję niby ucisk, sama nie wiem jak to opisać...
Czasem czuję takie jakby buchnięcie w głowie, i nagle zaczyna mi się w niej kręcić, wtedy już naprawdę mi się kręci bo głowa leci mi na boki..to trwa kilka sekund, po czym przestaje się kręcić, ale za to zaczyna robić mi się niedobrze :/
i to przychodzi tak znienacka. Dodam też, że w ciągu tych ostatnich miesięcy odczuwałam dolegliwości ze strony serca,tzn kłucie w klatce, tępe uczucie, i mrowienie w lewej ręce..
Teraz np też czuję ten delikatny ucisk w głowie i wrażenie jakby mi się kręciło, mam ciężką głowę...
Czytałam, że takie objawy występują w sytuacjach kiedy jest sporo stresu...w moim przypadku tak akurat jest, ponieważ mój chłopak przeszedł w ciągu ostatnich dwóch miesięcy przeszczep serca i zaklipsowanie tętniaka mózgu... w tym czasie też prawie targnął na swoje życie z bólu głowy jaki towarzyszył mu przy tętniaku, na szczęście w porę zareagowałam.
Jeśli kogoś tyczą się takie same objawy, ktoś wie co to może być i jaka jest tego przyczyna to proszę o pomoc, jakiekolwiek wskazówki, poradę..
Z góry dziękuję i pozdrawiam. Ania