Reklama:

zawroty głowy, zaburzenie równowagi (4)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Początkująca
21-03-2012, 15:02:40

poza tym osłabienie, czarna plamka przed oczami. miewam tez ataki krotkotrwalych mdłości. zawroty mam od dwoch tygodni. towarzyszą mi cały czas ze zmiennym nasileniem. wizyte u neurologa mam dopiero 5 kwietnia. co to moze byc?
Początkująca
22-03-2012, 12:11:27

Dupa wołowa z tego forum. Nikt sie tu nie zna. Nie ma tu zadnych specjalistow. A porady neurologiczne nie otwieraja sie!!
Początkująca
23-03-2012, 20:37:34

Witaj,na tym forum wypowiadają się pacjenci bądz osoby,które opiekują się osobami po poważnych chorobach.Nie wiem co Ci dolega,ale to moim zdaniem mózg,coś znim nie funkcjonuje tak jak powinno.Tak przynajmniej było w moim przypadku,również miałam zawroty,zaburzenia równowagi,drętwienie lewej ręki,nogi,błysk w lewym oku.Kilka razy zdarzyło się niedowidzenie,ogólne osłabienie i zanim poznałam diagnozę upłynęło około pół roku.Trafiłam na wspaniałych specjalistów,którzy znają się na rzeczy,wykonali zabieg wstawienia zastawki komorowo-otrzewnowej,gdyż u mnie jest zmiana w mózgu i zbierał się płyn mózgowo-rdzeniowy,nie podali mi przyczyny tej choroby,po prostu tak jest,jeden choruje na cukrzyce,drugi ma udar,a ja mam wodogłowie.Obecnie za tydzień wracam do pracy,trochę się boję,że nie dam rady,ale jak nie spróbuję to się nie przekonam czy jeszcze nadaję się do czegoś.Tak myślę wykonaj badania,zmień lekarza,choć moje podstawowe wszystkie były w normie to i tak nie dałam się zbyć tylko pukałam do kolejnych drzwi by poznać diagnozę,pozdrawiam Cię i życzę dużo zdrowia.
Początkująca
25-03-2012, 09:02:09

dziękuję bardzo. Zobaczę co powie neurolog... Póki co mam lek na zawroty glowy i cos nieco pomogł. Więc jest znośnie. Zyczę powodzenia w pracy Jeszcze raz dziękuje za odpowiedz.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Wynik TK głowy
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
gość
MR glowy bez i z kontrastem
W istocie bialej podkorowej oraz okolokomorowej obu polkol mozgu sa obecnie dosc liczne niewielkie ogniska podwyzszonego sygnalu w obrazach T2/FLAIR,bez cech restrykcji dyfuzji,bez wzmocnenia - niespecyficzne,przewlekle w obrazie MR,prawdopodobnie naczyniopochodne.Fazekas1.W rawej polkoli móżdzku drobna jama malacyjna 7 mm. Symetryczne niewielkie ogniska obniżonego sygnałuw sekw.SWI w galkach bladych - zmany degeneracyjne.Niewielki uogolniony zanik korowy wyrazony poszerzeniem plynowych przestrzeni przymozgowych.Uklad komorowy ustawiony w osi,symetryczny,rawidłowej szerokosci.Przysadka mózgowa mala,obraz " pustego siodla."Kąty mostowo-móżdżkowe bez zmian ogniskowych.Zmiany zwyrdnieniowe w odcinku szyjnym kregosłupa. Wn. W istocie balej podkorowej i okolokomorowejobu półkul sa obecnie dosc liczne niewielkie ogniska podwyższonego sygnalu w obazach T2/FLAIR,ez cech restrykcji dyfuzji,ez wzmocnienia - niespecyficzne,przewlekle w obrazie MR,prawdopodobnie naczyniopochodne. Obecnie bardzo boli mnie glowa,mam okrpne uderzenia goraca, jestem slaba i nerwowa.Mam tez płytke CD,ale nie umiem jej przeslac,a wizyte mam u lekarza neurologa w styczniu,co moge zrobic?Dziekuje za pomoc i pozdrawiam!
gość
Opis MRI-konflikt
Witam. Od kilku miesięcy cierpię na silne bóle głowy,od pewnego czasu doszły zawroty. Po wykonaniu MRI głowy(w zasadzie wszystko dobrze) na końcu opisu jest : Pętla naczyniowa AICA po stronie prawej- predyspozycja anatomiczna do konfliktu naczyniowo-nerwowego z nn.VII-VIII. Czy jest to coś poważnego? Czy powinnam skonsultować się z neurologiem czy neurochirurgiem?
gość
RM glowy
Ognisko malacji12 X6 mam w prawej półkuli móżdżku W płacie czołowym prawym widoczny naczyniak zylni.
Reklama: