Reklama:

zawroty głowy z powodu dyskopatii? (6)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
04-01-2012, 22:20:34

Czy dyskopatia odcinka szyjnego może być przyczyną silnych zawrotów głowy trwających wiele tygodni??? Jestem zmęczona i bezsilna
gość
04-01-2012, 23:26:48

To może być dyskopatia szyjna, może byc również niedrożność tętnic szyjnych, a może to tylko anemia?
Jakie jeszcze masz dolegliwości? Jakieś bóle, wymioty, omdlenia, drętwienia? Opisz trochę więcej
Początkująca
10-01-2012, 15:29:37

Obudziłam się z wymiotami i zawrotami głowy , potem doszedł straszny ból głowy i jakieś otępienie , mogłam patrzeć tylko w jeden punkt i nawet nie drgnąć w jednej jedynej pozycji na siedząco , każdy ruch powodował zawroty,mdłości i ból w głowie i oczach . Ze szpitala wywalili mnie po 8 godzinach kroplówek, z tzw.zespołem zawrotowym , wróciłam do domu jak pijana,słaba i nie nadawałam się do niczego .
Zrobiłam Dopplera na przepływy ale nic nie wykazało , nie mam żadnych zmian . Prześwietlenie rtg wykazało "dyskopatia C4-C7 z osteofitami i deformacją otworów m/k , wyprost z częściowym odwróceniem lordozy"
gość
10-01-2012, 18:08:52

Prześwietlenie rtg wykazało "dyskopatia C4-C7 z osteofitami i deformacją otworów m/k , wyprost z częściowym odwróceniem lordozy"
Zawrociku z tym rtg to leć do neurologa, prawdopodobnie te zawroty są od dysków szyjnych i osteofitów które uciskają na naczynia krwionosne. Potrzebne bedzie badanie rezonansu magn. by dokładnie zbadać miejsce ucisku np. na korzenie nerwowe. Neurolog zaleci zabiegi, leki od zawrotów i przeciw-zapalne i poproś o skierowanie na rezonans. Nie przegap póki nie jest gorzej. ela
gość
11-01-2012, 19:19:36

Dziękuję za pomocną informację , pozdrawiam
Początkujący
12-01-2012, 23:08:00

Niesądze aby był to problem pochodzenia naczyniowego, objawy występowały by wtedy tylko przy określonych ruchach,objawy wskazują raczej na podrażnienie korzeni górnej części odcinka szyjnego. Rezonans jak najbardziej wskazany
[url=http://www.medrecovery.pl/]Rehabilitacja domowa katowice[/url] Dla forumowiczów zniżki.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: