Witam. Mam 20 lat i bardzo częste bóle głowy.Głowa boli mnie czasami codziennie i to bardzo mocno. Uniemożliwia mi to normalne funkcjonowanie. Od dwóch tygodni biorę Divascan i już jest trochę lepiej. Do lekarza zgłosiłam się na początku lipca ponieważ bez większej przyczyny straciłam w domu przytomność jedząc kolacje. Lekarz zlecił wizytę u kardiologa i badanie eeg. Od utraty przytomności zauważyłam, że gdy połykam coś gorącego mam wrażenie jakbym traciła kontakt z rzeczywistością (wtedy też tak było tylko nie zwróciłam na to uwagi i zemdlałam). Muszę wtedy bardzo intensywnie zacząć o czymś myśleć innym co mnie otacza i lekko chociaż potrząsać głową żeby nie stracić przytomności. Z tamtego wydarzenia niewiele pamiętam. Wiem tylko że jadłam gorącą kolację i gdy połykałam czułam jak narasta mi ból głowy i ciągle o tym myślałam. Gdy się obudziłam nie wiedziałam co się stało. Cały czas miałam wrażenie że jest wszystko dobrze. Bardzo muszę teraz uważać żeby sytuacja się nie powtórzyła. Jest to bardzo męczące i mnie niepokoi. Niestety na badanie jak i na wizytę u kardiologa muszę jeszcze długo poczekać przez brak miejsc. Czasami też bez powodu nagle "łapie" mnie silny ból głowy, albo robi mi się duszno czy tak jak przy połykaniu czegoś gorącego czuję jakbym traciła kontakt z rzeczywistością. Nie wiem nawet jak to nazwać to tak jakby moja świadomość odpływała odlatywała gdzieś.
Bardzo proszę o jakąś poradę, bardzo mnie to martwi.
Pozdrawiam Ola