Reklama:

Zawroty głowy i ból w tylnej części głowy (10)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkujący
12-08-2009, 09:35:00

po tygodniu złego samopoczucia podszedłem do lekarza, ( prywatnie-ogolny) Pani doktor zbadala słuchawkami , ciśnieniomierzem, sprawdziła źrenice i przepisała mi betaserc 24mg (2po1) i mydocalm 150mg (2po1) wizyta plus lekarstwa 120zł ...zawroty troche ustały ale nadal żle się czułem. Po kolejnym tygodniu poszedłem do przychoni, kolejna pani doktor kazala mi zarzywac 1/2 betaserc i dała
skierowanie dio poradni neurologicznej. Udało mi sie zarejestrować w tym samym dniu...pan Doktor przebadal mnie młoteczkiem, porozmawial, kazał odstawić poprzednie leki i przepisał nowy-mała tabletka na noc ( nie mam opakowania przy sobie) na zawroty i migrene i kazał przyjsc za msc do kontroli. A ja nadal czuję się źle.

A wszystko zaczelo się prawdopodonnie od lekkiego moim zdaniem uderzenia głowa w głowe na meczu piłkarskim. Nadmienię ,że nie wymiotowałem, nie miałem nudności.

Miał ktoś podobne problemy ? dlaczego lekarze nie skierowali mnie na prześwietlenie lub rezonans ?
thommas
Początkujący
12-08-2009, 10:19:00

...i jeszcze jedno, czasani mam uczucie scisku w okolicach serca, moze ma to cos z tym wspolnego
thommas
gość
13-08-2009, 16:10:00

Jestem w szoku,skorzystalam z porady neurologa,gdyz zaczelam sie chwiac jak marynarz na okrecie,troche bolala mnie glowa w tylnej czesci - pozatym nic mi nie dolegalo, wszystko bylo w normie tylko to male chwianie.ogarnela mnie panika. Po badaniach j lekarz zapisal mi lek betaserc 24 mg 2x dziennie poi pol tabletki i zlecil badanie radiologiczne kregu szyjnego . Do dzisiaj zuzylam 1 tabletke (2 x po pol ) i lek odstawilam gdyz bardzo sie zle czylam po zazyciu tej tabletki. Nie dawalo mi to jednak spokoju i dzisiaqj 13.08.09 zajrzalam do internetu i o zgrozo opkazalo sie ze Glowny Inspektor Farmaceutyczny w Lublinie z dniem 21.07 09 wycofal z obrotu na terenie calego kraju produkt leczniczy betaserc 24 mg opakowanie 50 tabletek. Ja ten lek wykupilam w Aptece Piastowskiej w Bydgoszczy dnia 08.08.09 !!!!!! Zaplacilam 92.99 zl. Jak to jest mozliwe ze lek ten mi sprzedano???Mam nadzieje ze otrzymam odpowiedz wlasnie od Gl.Insp. Farmaceut. w Lublinie, a lekarz nie wie ze lek wycofano___
gość
13-08-2009, 17:52:00

thommas ---proszę napisz czy u ciebie cos w końcu wymyślono, bo ja borykam się z tymi objawami od roku, nadmieniam ze coraz gorzej jest z serduchem, wariuje, dostaję takiego przyspieszenia że nie wiem co się dzieje, leczą mnie na nericę plus jakaś padaczka, bo podobno są jakies zmiany w eeg , ale drugi neurolog twierdzi że to smieszne biorąc pod uwagę objawy, a ja się wykanczam
gość
12-08-2014, 08:01:36

Od ponad roku mam zawrotu ,czasem mam wrażenie że jestem na karuzeli ,niby mam lekarstwo ,cinnarizinum WZW ale nie bardzo mi pomaga, do tego mam wysokie ciśnie nie,a lekarz twierdzi że niema co panikowac,ale mnie to denerwuje,że chodze jak pijana,czy ktoś morze mi pomuc ? Gośka
gość
10-10-2014, 06:28:03

Miałam podobne objawy. Zawroty głowy a nawet 3 minutowa utrata przytomności. Wykonywano mi mnóstwo badań, które niczego nie wykazywały - rezonans głowy, dopller tętnic szyjnych usg tarczycy krew to chyba była zbadana ze wszystkimi możliwościami - trójglicerydy tsh itd itd, kardiolog, laryngolog czy czasem nie błędnik i nic nie wykazywało żadnych zmian. Wyniki świetne pacjent mdleje. Brałam Vestibo i niewiele pomogło. Ale udałam się do chiropraktyka, który od razy twierdził przestawienie 2 kręgów szyjnych. Pół godziny masażu, nastawienia kręgosłupa i dolegliwości zniknęły. No i co na to medycyna???? Lekarze maja coraz węższe specjalności, jedn odsyła do drugiego i rozkłada ręce a człowiek nie ma postawione żadnej diagnozy. Coś tu nie gra w tym systemie!!!!
gość
19-04-2018, 12:09:41

Jest rok 2018 a lekarze nadal odsyłają mnie od lekarza do lekarza. Tez mam zawroty głowy i kolatamia serca.
gość
24-06-2018, 10:33:26

Jestem tutaj mowa i chce sie z wami podzielic moim problemem.Od 4 lat mam zawroty glowy zrobiona mi wszystkie gadania i nic nie wyszlo.Stwierdzono ze to na pewno zawroty polozeniowe. albo Morbus Mäniera. Bardzo zle sie czuje mam problemy z rownowagą. Biorę Betaserc 24mg i nie wiem Co dalej.pozdrawiam.
gość
28-07-2018, 11:56:32

Czy ktoś się z tego wyleczył? Bo ja od wczoraj biorę tabletki Betaserc.
gość
07-04-2023, 17:19:02

Witam po latach. Też diagnozowalam podobne objawy ok 10 lat.. wyniki też w normie. Nadal dokladnie nie wiadomo co mi jest, czy to wypadające ostolity, czy Mainer, migrena przedsionkowa, skrzywienie szyi... mogą być podobne objawy. Mi pomogła Amitryptylina. Lek jest przeciwdepresyjny, ale ma dzialanie na receptory muskarynowe i histaminowe i wycisza jakby drażniony nerw błędny. Warto spróbować. Moze Wam też zadziała.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: