Reklama:

Zawroty głowy 4 dni po wypiciu alkoholu (4)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
30-03-2009, 08:50:00

Siema.
Mam 17 lat i przez ostatni tydzień co noc ( razem 4 ) piłem wódkę (7-15 kieliszków ). Był to w zasadzie mój pierwszy raz. Spałem po 3-4 godziny. Nigdy nie straciłem świadomości, wszystko pamiętam.. Ale problem w tym, że od piątku gdy już nie pije ciągle kręci mi sięw głowie, mimo że próbuje odespać... nie boli mnie głowa ani nie mam nudności, jedynie te zawroty w głowie i tak jakby problem z równowagą... Mam jest pielęgniarką i podłączyła mi kroplówkę,ale nic tonie dało. Dzisiaj rano pobrała mi krew na badanie. Czy to możliwe, żebym miał coś trwale uszkodzone ??
gość
30-03-2009, 08:51:00

aha,dodam jeszcze, że takie kręcenie w głowie miałem już tam namiejscu, ale że jeszcze nie wiedzialem za bardzo naczymto polega, to myslalem ze to niewyspanie albo zwyczajny kac...
gość
30-03-2009, 09:12:00

edit2:podobo z krwią jest wszystko ok... Dodam,że w dzieciństiwe miałem zeza, zreszta nadal, gdy mi coś przeszkadza w patrzeniu to potrafie go zrobic, albo gdy jestem bardzo zmęczony...
Wydaje mi się że to może być właśnie to - nie spałem kilka dnii piłem,więc oko mi się rozleniwiło...
Dzisiaj umówię się z moim okulistą( prywatnym ). Aha, no i noszę soczewki na zmianę z okularami - mam bliskowzroczność i mały (0,5) astygmatyzm.
Jakieś pomysły ?
gość
13-06-2009, 18:42:00

Mam to samo wypiłem litr wódki na urodzinach i mi się już 3 dzień w głowie kręci - masakra tez właśnie chcę się dowiedzieć co się stało.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
gość
Pieczenie skóry na pośladkach
Wys�any: Dzisiaj 12:07 Witam. Chciałabym opisać dolegliwość z którą borykam się od ponad 10 lat. Otóż podczas siedzenia zaczynają mnie boleć pośladki w okolicy guzów kulszowych. Ból jest tak nieznośny, że po kilku minutach muszę wstać z fotela czy też kanapy. Szukałam pomocy u specjalistów ze wszystkich dziedzin, niestety nikt nie potrafi zdiagnozować tej przypadłości. Neurolog przepisał mi Egzystę , którą systematycznie zażywam oraz Neurovit. Po kilku latach do tego bólu dołączyło pieczenie skóry w tych samych miejscach. Od ponad pół roku właściwie chodzę albo leżę na brzuchu. W tej chwili jestem pod opieką specjalisty w klinice leczenia bólu. Lekarz próbuje znaleźć przyczynę, prawdopodobnie jest to uszkodzenie któregoś nerwu w okolicy kręgosłupa lędźwiowego. Ale jak do tej pory bez efektów. Może ktoś z Państwa spotkał się z podobnym przypadkiem i mi pomoże. Pozdrawiam
gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
Reklama: