Reklama:

Zawieszanie sie dziecka ze skorczem miesni (6)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
14-12-2012, 13:49:18

Witam.
Syn ma 20 miesiecy od roku zawiesza sie . Na poczatku zawieszal sie przy wiekszym placzu zadko pozniej coraz czesciej dochodzilo naet do 3-4 razy dziennie przestawal jakby oddychac robil sie albo siny albo blady ja mial roczek ustapilo po skonczonym roczku przy nauce chodzenia wrocilo np.upadl na pupe zaczal plakac i zawieszal sie bylo to raz na tydzien pozniej raz na miesiac z czasem do zawieszania doszedl jakby skorcz miesni czyli maly nie wydaje dzwieku nie oddycha jego cialo wygina sie w litere C ale odwrocone C czyli jakby robil mostek po 2 miesiacach podczas ataku wygina sie i rece zaczyna mu wykrzywiac ostatnio kolejna rzecz zauwazylam ja go przytulilam po przewroceniu sie bardziej sie wystraszyl niz cos mu sie stalo zlapal zebami moja bluzke i podczas ataku opisze pokolei najperw placze dostaje bezdechu robi sie blady na twarzy wychodza mu zylki pod oczami robi mu sie sine oczy ma w gore ledwo zierenice widac cialo ma w odwrocona litere C rece mu wigina trwa to nie wiem pare sekund jak go pusci jest blady jaby nieprzytomny nie kontaktuje powoli dochodzi do siebie czasami jest to 5 minut czasem 15 minut i jest ok tyle ze jest zmeczony oslabiony i blady nie wiem co robic jak mu pomoc czy zrobic jakies badania prosze o pomoc moze jest to nieprawdopodobne ale tak sie dzieje.
gość
14-12-2012, 15:23:45

prosze kogos o pomoc
Komentatorka
14-12-2012, 18:23:49

A rozmawiałaś z jakimś lekarzem o tym?
:)
gość
14-12-2012, 19:08:58

tak rozmawialam z dwoma neurologami i pediatrzy tez zabrali glos zdania byly podzielone neurolog stwierdzil ze to jakis uraz z dziecinstwa i mu minie , pediatrzy twierdzili ze to niemozliwe ze go tak wygina ogolnie to dopuki jktos tego nie zobaczy to ciezko uwierzyc moja rodzina tez myslala ze wyolbrzymiam dopuki nie trafili na zawieszenie sie syna i wtedy byl szok kolejne wizyty u lekarzy koncza sie tym samym to minie wyolbrzymia pani to niemozliwe i tak w kolo dlatego pisze na forum bo jestem gotowa prywatnie nawet zrobic badania bo no cos sie dzieje
Początkująca
18-12-2012, 20:40:47

znajdź dobrego neurologa dziecięcego - bez skierowania nikt ci nie pozwoli zrobić badań. moim zdaniem przydałoby się EEG i TK głowy (i diagnostyka np. w kierunku padaczki).
nie jestem lekarzem, ale nie trzeba 6 lat studiów i specjalizacji, żeby wiedzieć, że "samo minie" to bzdura.
neurologopeda
gość
02-09-2014, 20:38:46

czerwonepomarancze 2012-12-18 21:40:47
znajdź dobrego neurologa dziecięcego - bez skierowania nikt ci nie pozwoli zrobić badań. moim zdaniem przydałoby się EEG i TK głowy (i diagnostyka np. w kierunku padaczki).
nie jestem lekarzem, ale nie trzeba 6 lat studiów i specjalizacji, żeby wiedzieć, że "samo minie" to bzdura.
Moja córka ma podobnie byłam z nia w szpitalu wszystkie badanie jakie tylko mozliwe nic nie wykazało. Lekarze stwierdzili ,ze to musi minąć samo ,ze po prostu ona sobie wymusza coś na nas! Chodź jak ktoś tego nie widzi to i tak nie uwierzy jaki to jest strach,czy jeszcze otworzy oczy i zacznie płakać :(

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: