Reklama:

Zapalenie opon mózgowych - objawy długotrwałe (2)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkujący
07-02-2009, 13:24:00

Witam. Mam 25lat i w wieku 2 latek chorowałam na zapalenie opon mózgowych. Wiem, że to spory szmat czasu i objawy tej choroby powinny ustąpić, ale...2 lata temu skończyłam studia i obecnie pracuję. Już od wczesnych lat szkolnych nauka sprawiała mi sporo kłopotów. Uczyłam się o wiele dłużej niż moi rówieśnicy a mimo to nie osiągałam najlepszych wyników w nauce. Każdej sytuacji towarzyszył spory stres, który mało kto potrafił zrozumieć. Ciągnęło się to za mną przez cały okres edukacji i tylko dzięki wielkiemu uporowi udało mi się ukończyć studia dzienne. Byłam pewna, że trudne chwile mam już za sobą, myliłam się. Problemy powielają się na płaszczyznie zawodowej. Mam kiepską pamięć, często zapominam o wielu ważnych sprawach, popełniam wielokrotnie te same błędy nie ucząc sie na tych popełnionych wcześniej, mimo, iż bardzo się staram. Jestem zupełnie niezorganizowana, niewiarygodnie powolna w realizacji wielu całkiem nietrudnych czynności i przez to wszystko znerwicowana, spięta i nienaturalna.
Czy ktoś może mi odpowiedzieć, czy przebyta choroba może być powodem moich problemów? Jeśli tak, czy ktoś ma/miał podobne objawy? Jak sobie z nimi radzić? Gdzie ewentualnie się zgłosić? Prosze pomóżcie.
macy
gość
09-03-2009, 03:05:00

dodane: 09-03-2009 o 03:58
autor: Gość
mam na imię Eva i teraz choruję na opryszczkowe-rozsiane wirusowe zapalenoe opn mózgowybh i mózgu. w tym tygodniu wyszłam ze szpitala i biore leki, sterydy w domu. Po tych właśnie lekach ktore mnie pobudzają i mam wachania emocjonalne dostaje natychmiastowo nieustępującego bólu mózgu. Nie boli mnie głowa tylko sam mózg. Nie mogę wtedy pisa ani czytac nawet telewiza jest meczaca. Czy zna ktos jakis sposob zeby sobie z tym poradzic. bol odpuszcza dopiero pod wieczor. I tu mój następny problem, po wyjściu ze szpitala nie przespalam ani jednej nocy przez 3 dni, wiec pojechalam tam powiedziec o bolach ktore podobno moga wystepowac(szkoda ze nie ma czegos zeby pozwalay normalnie zyc). Dokot przepisala mi tabletki na sen imovane i powiedziala zeby uzywac ostroznie. moj wykonczony brakiem snu organizm po jeden tabletce bo to dawka ktorej nie mozna przekroczyc spal 7 godzin, dzis po calym dniu wali z bolami chcialam sie wreszcie wyspac, wiec wzielam tabletke i sen skonczyl sie po 3 godzinach, mimo ze nie wolno wzielam 2 i sytuacj sie powtorzyla. Jakie pomysly na walke z tymi bolami i bezsennoscia? Moze jakies inne naprawde dobre tableki na sen.?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: