Reklama:

ZAPALENIE NERWU KULSZOWEGO (3)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Początkujący
28-02-2010, 16:44:09

Witam... mam na imię Tomek i mam 18 lat. Mimo młodego wieku cierpię od kilku miesięcy na zapalenie nerwu kulszowego. Ból związany z tą chorobą powoli mnie uwstecznia...już nie biegam , nie biorę udziału w zajęciach wychowania fizycznego, powoli zaczynam mieć kłopoty z chodzeniem. Ten ból promieniuje mi przez lewy posladek i zatrzymuje się na podudziu. Znacznie nasila się gdy przebywam dłuższy czas w pozycji siedzącej. Brałem już zastrzyki typu(olfen75,Dexaven,milgamma N, Naklofen) do tedo dochodzą tabletki( Sirdalud,Naklofen tolperis VP) O kilku paczuszkach Ketonalu już nie wspominam nawet... Przeraża mnie to że w wieku osiemnastu lat już szprycuję się taką ilością leków które tak naprawdę mi nie pomagają tylko miejscowo neutralizują ból . Po zakończeniu danej partii leków dolegliwosci wracają i mam wrażenie że w nasilonym stopniu. proszę o jakieś porady jak mam się z tym problemem uporać. Z Góry serdecznie dziękuje
gość
02-03-2010, 16:37:22

Myślę, że w Pana przypadku koniecznie trzeba udać się do lekarza neurologa lub ortopedy by pogłębić diagnostykę. Przewlekły ból jest wskazaniem do wykonania badań, w tym przede wszystkim obrazowych (MRI odcinka L-S kregosłupa).
Na interesujący Pana temat więcej informacji umieszczonych jest na stronie poniżej:
http://www.forumneurologiczne.pl/txt/a,5723,0,Przewlekły%20ból%20okolicy%20lędźwiowo-krzyżowej.
Początkujący
12-04-2013, 18:31:48

Owo niby ZAPALENIE NERWU KULSZOWEGO , które miałem w wieku 18 lat czyli 3 lata temu stwierdziła moja wszechwiedząca pani neurolog. Doprowadziło mnie do szpitala z powodu silnego bólu . W szpitalu zrobiono mi Tomografię kręgosłupa I wykazało przepuklinę kręgosłupa z uciskiem na korzeń nerwowy lewy . Ale zastrzyki na rwę brałem i to w niemałych ilościach :)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: