Reklama:

Zaniki korowe - Nootropil tak czy nie? (7)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
15-07-2007, 16:06:00

Witam,
Niedawno odkryto u mnie zaniki korowe płatów czołowych i scieńczenie kosci czołowej czaszki.
Lekarz neurolog twierdzi ze zaniki korowe są normalnym zjawiskiem, ale nie u młodego człowieka. Zalecenia jakie otrzymałam to wyciszyć sie (jestem typowym przykładem nerwicowca) i ... (teraz opinie dwóch specjalistów sa sprzeczne).... jeden zaleca Nootropil i miłorzab japoński, zeby zatrzymac proces, a także Coaxil a drugi odradza Nootropil twierdzac, ze w przypadku istniejacego ogniska zapalnego (w moim przypadku mogą to byc zatoki, reumatyzm lub inne nie znane mi) Nootropil tylko pogłębi zaniki przyspieszajac transport szkodliwych trujacych subtancji do komórek kory. Prosze o rade, która z porad jest trafniejsza, czy Nootropil w tym przypdaku rzeczywiście zaszkodzi ? Przyznam, ze po zazyciu tego leku sztywnieje mi głowa i mam uczucie jak po wypiciu alkoholu. Gdzie w Krakowie mogłabym zgłosic sie z tym problemem? A także czy znacie dobrego specjalistę laryngologa i alergologa, który pomoglby mi uporac sie z wieloletnim problemem z zatokami. Dziekuje serdecznie za wszelkie odpowiedzi.
gość
26-07-2007, 16:09:00

15-07-2007 o 18:06, Magnolie :
Witam,
Niedawno odkryto u mnie zaniki korowe płatów czołowych i scieńczenie kosci czołowej czaszki.
Lekarz neurolog twierdzi ze zaniki korowe są normalnym zjawiskiem, ale nie u młodego człowieka. Zalecenia jakie otrzymałam to wyciszyć sie (jestem typowym przykładem nerwicowca) i ... (teraz opinie dwóch specjalistów sa sprzeczne).... jeden zaleca Nootropil i miłorzab japoński, zeby zatrzymac proces, a także Coaxil a drugi odradza Nootropil twierdzac, ze w przypadku istniejacego ogniska zapalnego (w moim przypadku mogą to byc zatoki, reumatyzm lub inne nie znane mi) Nootropil tylko pogłębi zaniki przyspieszajac transport szkodliwych trujacych subtancji do komórek kory. Prosze o rade, która z porad jest trafniejsza, czy Nootropil w tym przypdaku rzeczywiście zaszkodzi ? Przyznam, ze po zazyciu tego leku sztywnieje mi głowa i mam uczucie jak po wypiciu alkoholu. Gdzie w Krakowie mogłabym zgłosic sie z tym problemem? A także czy znacie dobrego specjalistę laryngologa i alergologa, który pomoglby mi uporac sie z wieloletnim problemem z zatokami. Dziekuje serdecznie za wszelkie odpowiedzi.
Początkująca
14-09-2008, 10:27:00

w sprawie alergii i stanów zapalnych. polecam kontakt ze Stowarzyszeniem Onkologiczno-rehabilitacyjnym ARKA. Mieści się w Ustroniu Nierodzimiu. To jest miejscowośc miedzy Bielskiem-Biała i Cieszynem. Jeśli faktycznie chcesz sie wylaczyć z alergii, zatok itp. to tylko tam. nie będę tego wyjaśniać bo zbyt długie i zbyt trudne. Trzeba zadzwonić pojechać na szkolenie i wracać do zdrowia. Nie bój sie to nie są jakieś oszołomy. wszystko jest poparte wiedzą biochemiczna oraz wiedzą profesorów z Kliniki zdrowia Matki i Dziecka oraz innych. Znam wiele osób które wyleczyły się z różnych pozornie niezwiązanych ze sobą chorzeń (np. liczne poronienia). Wiele schorzeń ma podłoże alergiczne którego ani alergolog ani laryngolog nie uchwyci. Wiem bo z wykształcenia jestem immunologiem. to tyle jesli faktyczne chcesz być zdrowa to zapraszam www.arka.diecezja.bielsko.pl Stowarzyszenie ma w swojej nazwie słowo katolickie (jego założyciele są ludzmi wierzacymi) ale nie ma przeszkód aby ktoś kto nie jest chrześcijaninem lub żywo wierzącym nie mógł skorzystać. nikt nie pyta tam o wiarę. jeszcze raz polecam. Gosia K
gość
10-02-2009, 10:14:00

Witam Panią, Dziękuję bardzo za odpowiedź. Rzeczywiście zatoki to mój największy nawracający problem w tym momencie i chętnie skorzystam z Pani rady. Dziękuję że Pani napisała, że wyznanie nie stanowi problemu, ponieważ nie jestem katolikiem, ale na pewno żywo wierzącym chrześcijaninem.
gość
01-08-2010, 14:28:44

Ja brałam Nootropil po wypadku samochodowym- zostalam potrącona... Mialam wstrząśnienie mózgu i inne urazy wielomiejscowe. Lekarz neurolog zapisalm mi Lavistine i Nootropil. Początkowo dobrze sie po nich czulam jednak z czasem bardzo bolalo mnie podbrzusze a poźniej często mialam mdłości, a czy pomógł to nie za bardzo, nadal kręci mi sie w głowie:( ale spróbować zawsze warto
Początkujący
24-07-2015, 07:36:27

Sam mam alergię i korzystam i wybieram tylko i wyłącznie taką opcję jak [url=http://aptekafragal.pl/pol_m_Alergia-153.html]apteka internetowa dla alergików[/url] innego rozwiązania nawet nie biorę pod uwage. Dzięki lekom z tej apteki jestem w stanie normalnie funkcjonować, każdy znajdzie coś dla siebie jeśli chce.
gość
26-02-2018, 05:14:16

Nie musi być Kraków, uszkodzenia kory wyleczysz suplementami w klinice pobudka, wyślą ci suplementy do domu.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: