Reklama:

Zanik Wielokładowy - MSA (4)

Forum: Choroba Parkinsona

gość
25-04-2015, 19:54:22

Witam!!!!
Proszę o pomoc dla mojej mamy u której stwierdzono MSA - Zespół Chorób Postępujących. Lekarz przepisał jej leki na chorobę Parkinsona. Niestety, w ogóle jej nie pomagają. Z miesiąca na miesiąc coraz bardziej słabnie. Ma problemy z chodzeniem, mowa jest niezrozumiała, ledwo słyszalna. Problem ma też z zaleganiem moczu w pęcherzu, dlatego ma założony cewnik.
Nie wiem, co mam robić, jak jej pomóc, gdzie szukać ratunku. Mamy już przecież 2015 rok, a badania w kierunku tej choroby prowadzone są od 1998 roku. Może jest lek, który chociażby opóźnił postęp choroby, jeśli nie całkiem wyleczył.
Pozdrawiam
ps. Wszystkim chorym, życzę szybkiego powrotu do zdrowia (gdyby tylko się dało....)
gość
01-06-2015, 14:25:57

Prosze zrobic badania na nietolerancje i testy alergiczne, wykluczyc wszystko co zakazane. W organizmie jest ful toksyn, patogenow, pasozytow (badanie zywej kropli krwi). Jesli nie ma takich mozliwosci (np. finansowych). Odstawic GLUTEN - zboza, mleko - kazeina ew. zamienic na mleczko kokosowe, cukier zamienic na ksylitol, stewie, miod. Wszystkie choroby spowodowane sa slaba TKANKA LACZNA, ta zbudowana jest z KOLAGENU. ROSOL gotowany na kosciach zawiera kolagen (lizyne, proline ect. dodac naturalna wit C. Warzywa, zupki na rosolku. Jesli jest problem z gotowaniem to mikroelementy dr Ratha, sa naturalne (on leczy raka ale wszystkie choroby maja ta sama przyczyne. Chora TKANKE LACZNA. Np. nasze jelita zbudowane sa z tkanki lacznej siateczkowatej jesli ona jest slaba to blona sluzowa jelit tez jest w kiepskim stanie przenikaja przez nia do krwiobiegu antygeny i tu zaczyna sie WOJNA naszego ukladu immunologicznego i to wcale nie jest jego wina on spelnia swoje zadanie. To my robimy cos nie tak ot i wszystko. Przestaniesz dostarczac trucizn wyciszy sie uspokoi, cofna sie inne przypadlosci. Wiem co mowie bo mnie przypadlo w udziale RZS od 2 lat opanowane a przy okazji zniknela miazdzyca, wysokie cisnienie, depresja. Od 2 lat nie wzielam ani jednej tabletki (to tez trucizna).
gość
06-04-2016, 11:01:58

Gość 2015-04-25 21:54:22
Witam!!!!
Proszę o pomoc dla mojej mamy u której stwierdzono MSA - Zespół Chorób Postępujących. Lekarz przepisał jej leki na chorobę Parkinsona. Niestety, w ogóle jej nie pomagają. Z miesiąca na miesiąc coraz bardziej słabnie. Ma problemy z chodzeniem, mowa jest niezrozumiała, ledwo słyszalna. Problem ma też z zaleganiem moczu w pęcherzu, dlatego ma założony cewnik.
Nie wiem, co mam robić, jak jej pomóc, gdzie szukać ratunku. Mamy już przecież 2015 rok, a badania w kierunku tej choroby prowadzone są od 1998 roku. Może jest lek, który chociażby opóźnił postęp choroby, jeśli nie całkiem wyleczył.
Pozdrawiam
ps. Wszystkim chorym, życzę szybkiego powrotu do zdrowia (gdyby tylko się dało....)
gość
06-04-2016, 11:04:54

Do Gość 2015-04-25 21:54:22 Proszę o kontakt w tej sprawie na e-mail: bywalec1@tlen.pl Od wielu lat opiekuje się chorym na MSA P. Chętnie nawiąże kontakt mailowy.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Stan po urazie czaszkowo-mozgowym
Witam serdecznie, otrzymałem wynik rezonansu magnetycznego ojca i chciałbym zapytać czy jest ktoś w stanie przybliżyć mi znaczenie tego opisu w przyziemny sposób? Pozdrawiam.
gość
Opis MRI-konflikt
Witam. Od kilku miesięcy cierpię na silne bóle głowy,od pewnego czasu doszły zawroty. Po wykonaniu MRI głowy(w zasadzie wszystko dobrze) na końcu opisu jest : Pętla naczyniowa AICA po stronie prawej- predyspozycja anatomiczna do konfliktu naczyniowo-nerwowego z nn.VII-VIII. Czy jest to coś poważnego? Czy powinnam skonsultować się z neurologiem czy neurochirurgiem?
Wysoka prolaktyna, bóle głowy, nudnosci
Cześć. Za tydzień idę do neurologa po skierowanie na TK głowy. Ponieważ miałam robione badania krwi kontrolne przez moją ginekolog, wyszła podwyższona prolaktyna (przysadka mózgowa) Do tego mam bóle głowy i nudnosci. Na TK będę dość długo czekać, następnie drugie tyle będę czekać na wynik. Więc nie lepiej było by zaproponować żeby dala skierowanie na oddział i tam zbadają i będą wyniki w ciągu kilku godzin dni. Tylko czy się zgodzi neurolog?? Miał ktoś?
Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
Reklama: